7 Nisan 2010 Çarşamba

Slash - Slash (2010)



Lafı çok evirmenin çevirmenin manası yok, Guns n roses dan bildiğimiz ağzından sigarasını düşürmeyen buz gibi donuk bir suratla hard rock çalan gitarist Slash, artık neredeyse tarihin tozlu sayfalarına gömülmek üzereyken gene kendi adını taşıyan bir albüm ile sevenlerine yaşıyoruz, biyere gitmedik... demiş.

İyi de etmiş, albümün en belirgin ve göze batan özelliği ; Slash herifi ortamlarda siz sevin ya da nefret edin bir şekilde rüştünü ispat etmiş usta tipleri birer şarkıda konuk ederek hem muhitini kullanmış hem de ortaya değişik ama lezzetli olduğu su götürmez bir iş çıkarmış..

Kimler yokki:
Mareşal Lemmy hemen göze çarpan yegane rock tanrısı.
Bunun yanında bunalım triplerin insanı Chris Cornell, Ozzy paşamız, kalın bacaklı tıknaz kedi surat Fergy, Dave Grohl ve gene guns dan bildiğimiz bass gitarist kimi zaman vokalist Duff McKagan vs vs etc


Albümdeki tayfa:

Slash: gitar, solo gitar, düzenlemeler
Izzy Stradlin, gitar, solo gitar,
Duff McKagan, Bass, geri vokaller
Steven Adler, davul ve vurmalılar


Albümün dağıtım şekli şu şekilde örgütlenmiş:

EMI (ABD)
Universal Music (Japonya)
Roadrunner Records (Avrupa)
Sony Music (Avustralya)


Albümdeki şarkı ve her birindeki konuklar:

01.Ghost feat. Ian Astbury& Izzy Stradlin
02.Crucify the Dead feat. Ozzy Osbourne
03.Beautiful Dangerous feat. Fergie
04.Back from Cali feat. Myles Kennedy
05.Promise feat. Chris Cornell
06.By the Sword feat. Andrew Stockdale of Wolfmother
07.Gotten feat. Adam Levine
08.Doctor Alibi feat. Lemmy Kilmeister
09.Watch This feat. Dave Grohl/Duff McKagan
10.I Hold On feat. Kid Rock
11.Nothing to Say feat. M. Shadows of Avenged Sevenfold
12.Starlight feat. Myles Kennedy
13.Saint is a Sinner Too feat. Rocco DeLuca
14.We're All Gonna Die feat. Iggy Pop


Biz, bizden beklendiği üzere bu işe 8. şarkı ile
yani Doctor Alibi ile başladık.
Tüm zamanların en rock n roll adamı yaşayan efsane, mareşal Lemmy vokallerde bu parçada.
Muhteşem bişey, sanırım motosiklete tutkunların çok tutulacağı bir şarkıdır bu.
Adam, insan üstü bir seviyede, elini neye atsa zümrüt kıvamına getirebiliyor, daha önce Motörhead albümünde gitar çalarak saygılarını sunmuş malboro Slash e yapılan bu kıyak herkese nasip olmaz.


Ghost feat. Ian Astbury& Izzy Stradlin Guns gibi yavşak olmamakla beraber çok hard rock bir şarkı.
Bir dönemin dar buz mavisi kotun altına yaz kış cizmeyle gezen sacları fönlü glamci tayfa da dahil bu işleri sevenler kesin 10 tam puan verecektir buna.


Crucify The Dead, bu müziğin bir diğer efsane vokallerinden Ozzy dayının arzı endam eylediği bir şarkı olması açısından elbette göz ardı edilemezdi.
Konuşurken bile zırvalayan envayi çeşit hastalığın pençesinde ne yazık iki büklüm duran bir adamdan hala böyle bir performans elbette cok saygı duyulası.
Normal Ozzy şarkılarına benzer altyapısı ise süpriz olmamış.

Hadise denen zatın değişik versiyonu kalın Fergi Beautiful Dangerous adlı parçada tüm eteğindekileri dökmüş, elinden geleni ardına koymamış.
Sanılanın aksine abd gibi memleketlerde bu rüküş ve kokoşlar, klası cok belli rocker tiplerle takılmaya bi işler cevirmeye çok meraklıdır bu hatun da öyle bir tip.
Kendi zırvalarından çok daha klas ve kıyaslanmaz alt yapısı ile karının kariyerine zümrüt gibi bir referans olacaktır bizce.


Envayi çeşit işle gündem yaparak voleyi vuran müptezel Chris Cornell adlı şahıs da Promise adlı şarkıda mikrofonu kavramış yani kelimenin tam anlamıyla avuclamış.
Çıtasını da yükselttiğini daha çok ufak, bol alkolün tüketildiği kamyoncu barlarında okuyan kro sanatçılar gibi iş çıkardığını söyleyebiliriz.
Güzel gitarlar da cabası.


İlk bakışta kısmen kaslı maymun iskeletine benzer leş ötesi görünümü ile İggy pop denen şahıs We're All Gonna Die adlı parçada tam da kendinden beklenen bir iş cıkarmış. Kendi işleri göz önüne alınırsa çok nizami hiç şımarmadığı elinden geleni yaptığı performansı gözleri yaşartıyor.

Nirvana gibi bir rezaletin ardından bikac biseyle kendini temize cıkaran Dave Grohl bu kez bass gitarist Duff McKagan ile elele Watch This şarkısı ile Slash e desteğini vermiş.
Enstrümantal olması açısından dikkat cekici olan şarkı oldukca melodik ama güzel kurgulanmış alt yapısı ile cok cazip.


Elemanın MySpace adresi:
http://www.myspace.com/slash







Related Posts with Thumbnails