14 Nisan 2010 Çarşamba

Freakhate- It Comes from the Grave (2009)



Bol Haribo tüketen insanlar da bir takım ucubesel dışa vurumlar ortaya çıktığı çoğu zaman iddia edilmiştir.Efendim bir paket Haribo yedim gözümün üstünde sivilce çıktı.İşte 5 paket yedim sabah apış aram pişik oldu gibi...Bu saçmalıklara cevap kesinlikle İspanya topraklarından geldi kanımca.Fazla haribo tüketimi kesinlikle zihinsel ucubeliğe yol açtığı ve bu yüzden kazımacı adamın bir numaralı tüketim ürünlerinden biri olduğu tekrar ve tekrar kanıtlanmış oldu.

Valencia bölgesinden bizlere kazıma selamı ''vobiii'' yollayan Freakhate,2009 yılının son aylarında raflara yerleştirdiği retro sayabileceğim bir albüm ismi ile ilk gaddarlıklarını bizlere armağan ettiler.

''It Comes from the Grave'' adlı albüm kesinle 50li yılların o muhteşem korku/bilim-kurgu filmlerinin adları gibi.

5.yıllarını deviren bu kazımacılar ilk dönemlerin de Death/Grind içra ederken daha sonra karanlık Death Metal işlerine girmişler.


Görev paylaşımı:

Antonio-Vokal
Loren-Gitar
Xavi-Bas
Wenso-Davul

Horror Pain Gore Death Productions gibi en old skollcu karanlık tayfanın çalıştığı bir firmadan çıkardıkları albüm de ise dokuz parça yer almakta.

1.It Comes From The Grave
2.Infected Flesh Decomposition
3.Lords Of The Alcoholocaust
4.Abomination Embalmed In Beer
5.Keep The Cult Of The Crypt Alive
6.Drunk And Buried
7.Coffin Worm
8.3l Of Whiskey & A Dead Bitch
9.Alcohol, Crack And Corpse For Satan

50 dakikalık albüm de ucubeler,mezarlık tayfaları,alkolikler,fahişeler,ölü seviciler ve yozlaşmış durumlar ele alınıyor.2 farklı kapağa sahip olan albümün ikisi de oldukça güzel.Usa versiyonun da oldukça sadeyken,avrupa da yayınlan ise tam bir ucube sirki afişi gibi ancak ikisi de oldukça manalı,karanlık ve hoş kapaklar.


Müzik alt yapılarına sislerin kaçınılmaz karanlığını sluge ile oturturmuşlar.Parça uzunlukları 4 ila 5 dakika arasında değişmekte.Kesinlike çok ızdıraplı konser ortamları olmakta kanımca,konserden çıkınca öldürmeye kitlene bilir insan.Özellikle belirli parçalar da ki ani yükselişler bir nevi sinir patlaması gibi bir his yaratıyor.

It Comes from the Grave,girişin de ki intro hangi film den bilmiyorum bilen var sölesin.Direk olarak yumruklar savuşturulmaya başlanıyor intronun ardından.Uzun soluklu giriş parçasından neyle karşılaşıcağımız belli oluyor.Karanlık....Davul tonu oldukça kulağa hoş gelen çiğ bir ton.Vokal kesinlikle sıfatına yakışan bir iş çıkartıyor.Cümle sonlarını uzatması da daha hayvanilik katmış.


Her paçanın girişin de bir feedback dinletiyor elemanlar.Biz geliyoruz dercesine.Eyeshategod'tan bu tarz girişleri çok dinlemiştik.Her parça birbirinden karanlık,öfkeli ve acı dolu.Grup elemanları kesinlikle alet edavatlarına oldukça hakim.Yaptıkları işin kalitesinden ortada.

Beni en cezbeden parçalar ise;3l Of Whiskey & A Dead Bitch,Lords Of The Alcoholocaust,Keep The Cult Of The Crypt Alive ve Coffin Worm.

Lords Of The Alcoholocaust,albüm de yer alan diğer parçalara göre daha yüksek tempolu kanımca konser de çıtayı biraz daha yükseltiyorlardır.Sololar oldukça yakışmış.Hatta ortalarında ki geçiş riffi oldukça sakodelik diyebilirim.Sololar da bir o kadar.Bu tarz sololar bende 70lerin kanlı sineması hissi yaratıyor.

Keep The Cult Of The Crypt Alive,kesinlikle albümün en karanlık ve işkence dolu parçası.Girişte ki acı dolu vokal ve düşük tempo zaman zaman dinleyeni sıkıştırıyor.
Adım adım baslar adeta bir katilin ayak sesleri gibi.2.dakikaların da gelen katliyam ve ardında ki düşüş ve solo da gayet şık.

Coffin Worm,mezarlık ortamlarının kralları kurtcuklara selam çakan elemanlar.Bu parçayı bir nebze olsun daha canlı tutmuşlar.Hatta orta kısmında ceset parçalarcasına bir çoşku ve sevinç söz konusu.

3l Of Whiskey & A Dead Bitch,3 litre viski ve ölü fahişe oldukça gaz ve satanik bir parça.Abcess vari bir havaya sahip.Hayal edildiği zaman muhteşem hastalıklı bir fantazi.Taktiri sonuna kadar hak ediyorlar.

Bir bütün olarak hiç sekmeden,tek bir güneş ışığı içermeyen muhteşem bir albüm.Bunun devamın da böyle geliceğine inanıyorum.İspanyanın karanlık tarihi ve günümüz de ki iç yapılarının muhteşem dışa vurum halerin den biri.Karanlık ve zalim işlerden hoşlanıyorsanız Frakhate tam aradınız grup.




Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails