9 Nisan 2010 Cuma

Morbid Macabre - Hell And Damnation (2008)




Morbid Macabre - Hell And Damnation (2008)

Sarcofago, Sepultura (Bestial Devastation & Morbid Vision), Parabellum, Astaroth, Sacrilegio, Sadism, Babilonia, Nekromantie, Profanacion, Blasfemia, Holocausto, Chakal, Mutilator, Vulcano, Atomic agressor, Hades, Sextrash, Pentagram,
Masacre (Ola de Violencia & Reqviem), Reencarnación

Bu isimlerin ortak noktası ne ?
Bu isimleri peşisıra okuyunca bir dur oldum ilkin, inanamadım leşlikte ve babalıkta başa baş giden bir ordu…
Bu isimler grubun myspace sayfasında listelenmiş durumda ve ağzım suyunu akıtmakta teklemedi. Fetusun dünyaya ilk defa gözlerini açma cürreti gibi…



Ben bundan başka bu işleri günümüzde kovalayıp icra eden başka adam görmedim duymadım, işin sanatçısı kim dersiniz ? İşin başında Kolombiya Masacre’de büyüyüp yetişen işin erbabı çoktan olmuş vokalci amcamız Alex Okendo yatmakta. Efsanevi 91 çıkışlı Masacre - "Ola De Violencia" (Cehennemde bile iblisleri kavuracak)ep sinde okumuştu ve en başından beri grubun başını çeker.

2008 yılında tohumları atılmış grubun ve 2008’de kayıtları tamamlanmış kayıt geçen sene yayınlanmış, bizim elimize bu sene düşebildi. “Morbida Productions” dan çıkan albüm kadrosu 3 Masacre’ci den oluşuyor;



Trapeador (Alex Oquendo) - Vokal (Dia De Los Muertos, Ekhymosis, Pirokinesis, Masacre (Col))
Session members:
Álvaro Álvarez - Gitar, Bas (Murder (Col), Remembrance of Pain, Torment (Col), Masacre (Col), Futhark)
Jorge Londoño - Lead Gitar (Masacre (Col))

Yanıp tutuşanı bilir, Günay Amerika’dan temiz iş çıkmaz, en iyi şekilde adamı darağacına asarlar; kanundur. Gitarlar koptu kopacak incelikte, hızar gibi keskin ve plak kaydı gibi çıpçıptır. Kulak yırtan lanet sololar nefes aldırmaz adama. Davullar daha bir ön plandadır, durmak bilmezler, solunlanmak akıllarına gelmez. Dili geri çekmeyi bilmeyen kustu kusacak vokaller üeeagh üee dir.
Hertürlü leşlik ve sunulan imkanların önünden bile geçilmez, ve her daim din karşıtlığı ve gereksizliğine baş kaldırış vardır. Bu albümde buram buram bunlardan çok tütmekte.

Menfur albümde yer alan parçalar;

1.Intro Morbid
2.Blasphemy Religions
3.Bark Of Death
4.The Truth Of Your Lies
5.Pray You Damned
6.Your Fucking Church
7.Inquisidor
8.Confessed Siner
9.Aullido Sepulcral (Astaroth Cover)



Albüm kapağı dikkati ilk başta çok çekti; çocukça çizimi oldukça belli eden bi tarzı var. Kapakta, peder rolünü oynayan bir şeytan resmedilmiş, şeytan kapısına gelmiş olan günahkarları dinliyor ve işledikleri günahları kat ve kat yerin dibine sokarak lanetliyor. Figürde bi tane adam günahlarını anlatmış da sonunda peder kişisinin aslında bir şeytan olduğunu anlamış ve gazabından nasıl kurtulurum diye kaskatı kalıvermiş oturduğu yerde.

Intro ayin eşliğinde ve o sıra ağlayan bir bebeğin naralarıyla açılıyor, outroya “Confessed Siner” parçanın sonunda kısa bir yer verilmiş; ezan sesiyle bitiyor. Sırada son parça var ve bu parça Astaroth’un efsanelik 2 parçalık tek ep’si “Guerra De Metal”den “Aullido Sepulcral” hastalıklı riffleri ve solosuyla dillere destan okunmuş söylenmiş; hasına sadık kalınmış.

Gitar ve bas bu kült grupların kayıtları kadar az, geriden gelmiyor tabiî ki ama gene de tonlar leşin önde gideni olup, atalara saygı duruşunda bulunulduğu açık. Kaotik, zift gibi sololar da yer yer güzel yerleştirilmiş. Davulda bestiyelite (Güney Amerika ve Avustralya orijinli) iyi konuşturulmuş; tıpkı sanateserleri gibi tavizsiz, Osmanlı tokatlarıyla harmanlanmış ve çifte kavrulmuş.



Groove luk, ortaya karışık şekli verilmiş, birçok basit ama etkili riffler davul eşliğinde çok leziz akmış. Yalnız birkaç parçada çok benzer, aynı riffin kullanıldığına kanaat getirilebilir.

Ne kadar güzel bir manzara, insanın içini şenlendiren işleri günümüzde icra eden tek tük de olsa hala yaşadığını gözlerimize sokmakta. Böyle işlere merak salıp da günümüzde hiç icra edilmeyen böylesi manevi evlatlara duyulan hasret bu albümde fazlasıyla giderilmiş. Albümü dinleyip bitirdiğinizde sizi hala bir şeylere karşı aç bırakmakta ve sık sık döndürülebilir kılmakta.
Aynı şekil, vokalci Alex amcam, Angelripper’ın ilk hali gibi - keşke hep öyle kalsaydı.


"Aullido Sepulcral"


Umarım daha başka ehlilerden de bu grup gibi atalara saygıyı esirgemeyen nice işler görürüz.
Related Posts with Thumbnails