20 Nisan 2010 Salı

Amputated Genitals - Family Bloodbath (2009)



Grup brutal death metal denilen olayı yapıyor. Fakat çok extreme bir şekilde yapmaya devam ediyor. Kolombiyalı bu amcalardan zaten çok extreme bir iş yapmaması beklenebilir miki? Hele hele Bogota Gore Grind Mafyanın temel direklerinden birini oluşturan bir grupta albüm yapmışlarsa.



Albümdeki Kadro:

Sebastian Guarin : Vokal
Daniel Paz : Gitar/Bas
Beto "Drunks" Martinez : Davul

Albümdeki Şarkı Listesi:

1. Sexual Experiences with Animals and my Mother's Cadaver
2. The Butcher's Kindergarten
3. Severe Renal Infection
4. Bloody Justice
5. Stepfather Child Molester
6. Murder Kit
7. My Father in Law Who Defecated Himself to Death
8. Pathological Anger


Davulcu amca bir önceki albüm "Human Meat Gluttony" albümünde olduğu gibi gravity blastlar,çift kroslar, zillerle kombineli ataklar yaparak kondisyonunu korumuş. Hatta korumakla kalmamış, kondisyonumu daha da geliştirdim mesajları veriyor. Blastlara daha çok yoğunlaşmış. Son derece gaddar bir iş çıkarmış.

Gitarcı amca "Human Meat Gluttony" albümündekine benzer bir şekilde gaz, teknik, "chunk, chunk" tipinde çalıyor. Bu albümde daha teknik rifflere yoğunlaşılmış. Bu albümde Disgorge (USA) grubuna saygımızı gösterelim demiş. She Lay Gutted'a saygımız sonsuz demiş. She Lay Gutted etkili işlere uğraşmış.

Vokalist amca ise "Human Meat Gluttony" albümünde olduğu gibi derin,güçlü,yıkıcı,iğrenç,kusmuk tipindeki Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini yapmaya devam ediyor. Bu albümde de "Human Meat Gluttony" albümünde olduğu gibi "Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal" yapmaya devam ediyor. Vokalist "Human Meat Gluttony" albümündeki vokal anlayışını hiç değiştirmemiş. Hatta dahada gaddarlaşmış. Bu albümde "Human Meat Gluttony" albümünde yaptığı gibi Brutal vokallere de yer vermemiş. Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini, insanın beynine çivi çakar gibi çakıyor. Bu albümde vokalci kişi Matti Way'e saygılarını sunmuş. Kısaca Vokalin sesi Disgorge(US)'ın She Lay Gutted albümünde vokallik yapan Matti Way paşanın Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini temel almış; Matti Way Paşanın kusmuk tipindeki Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerine benziyor diyebilirim. (Özellikle belirteyim ki Matti Way'in sulu, kusmuk tipi Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalleriyle bir benzerlik söz konusu. Vokalci esas olarak Matti Paşanın kusmuk tipi Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerine uğraşmış. Matti Way'in Pig Squeal işlerine benzer hiçbirşey yok. Vokalci kişi Pig Squeal işleriyle hiç uğraşmamış ve Pig Squeal vokal yapmıyor.) Vokalcinin Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalleri kusmuk sesi gibi, gurultulu, şırıltılı, şelaleden akan su sesine benzer bir sese sahip. Vokalist yine "Human Meat Gluttony" albümündeki mantıkla hiç dur durak bilmeden, şarkı boyunca okuyor. Vokalci, dünyada zor bulunur cinsten bir vokale imza atmış diyebilirim. Vokalci, Brutal Death Metal ortamlarının en Gaddar, en Piskopat, en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerinden birisi diyorum. Böyle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalci dünyaya bir daha çok çok zor gelir. Sebastian Guarin bu albümde gösterdiği Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal performansıyla dünyanın en Gaddar, en Piskopat, en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcilerinden biri olduğunu bana göre kanıtlamıştır. Kolombiyanın ve dünyanın en Gaddar, en Piskopat, en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcilerinden biri olduğunu düşünüyorum. Böyle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalci çok çok zor bulunur. Böyle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalci dünyada bir daha çok çok zor yetişir. Dünyadaki Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalciler içinde benim en sevdiğim, en beğendiğim Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcilerden birisi diyebilirim. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Herkesin fikrine saygı duyarım.

Söz konsepti aynı şekilde devam etmekte. Gore, Seks, Seri katiller vb. konuları ele almışlar. Klasik kolombiya deathcisi anlayışı devam ediyor. Yine sonuna kadar extremeliğe oynamışlar.

Kayıt kalitesi bu albümde daha iyi. Önceki albüme göre daha temiz ve daha net bir kayıt olmuş. "Human Meat Gluttony" gibi leş bir hava söz konusu değil. Hatta bu albümde daha özel bir olay var. Disgorge (US), She Lay Gutted albümündeki gibi bir kayda sahip diyebilirim. Peki bu ne demek. Bu aslında şu demek, vokal,gitar,bass,davul hepsi böyle iç içe geçmiş. Vokal müziğin üstüne kaydedilmiş, ya da müzik vokalin üstüne kaydedilmiş gibi durmuyor. Gitar ve davul bir yanda, vokal ve bass bir yanda gibide durmuyor. Aynı Disgorge (US)'in She Lay Gutted albümünde olduğu gibi vokal ve müzik tam tamına oturtulmuş. İç içe girmiş. Hiç bir şey bi diğerinin üstüne yapılmış havası vermiyor.

Albüm kapağının çizeri "Diego Cortés "Lisgo" imiş. Logoyu Ricardo Richinsane dizayn etmiş. Bu albümde daha çok bir resim üzerinden gidilmiş. Albümün adının "Family Bloodbath" olmasından dolayı olsa gerek ki, bir adam ailesini parçalamış. Her yer kanlar içinde. Yerde bir kadının kolları ve bacakları kopmuş haldeki cesedi var. Muhtemelen adamın karısı bu kadın. Kadının yanında bir bebek cesedi var. Adam karısınıda, çocuğunuda katletmiş. Ailesini katlettikten sonra da kendisini silahla kafasından vuruyor ve kanlar fışkırıyor.
Yine albüm kapağında extremeliğe oynama anlayışı aynen devam etmiş.


Özellikle Derin, Güçlü, Yıkıcı, İğrenç, Kusmuk tipindeki çok çok sağlam Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalleri, Extreme Brutal Death Metal müziği, aşırı uç konulardaki söz konsepti, extreme ve vurucu albüm kapağı anlayışı göz önüne alındığında yine extreme bir iş çıkarmışlar demek lazım. Aynı extremeliği korumaları ve bu extremelik anlayışından zerre kadar sapmamalarını temenni ediyorum.

Bu albüm Brodequin, Devourment, Internal Suffering vb. gibi extremeliği uç düzeyde işleyen gruplara benzer bir iş olduğu için, bu grupları sevenlerin bu albümü seveceğini düşünüyorum. Extremelikte varım diyorsanız kaçırmayın.









Related Posts with Thumbnails