14 Mayıs 2011 Cumartesi

Guinea Pig 2 :Flower of Flesh and Blood


Uzak doğu sinemasında gore denince ilk akla gelen kesinlikle Guinea Pig serisidir.Japonların gaddar serisinin ikincisi olan Flower of Flesh and Blood,Killjoy'a şarkı yazdıracak kadar gaddar olan bu film serinin geneline göre orta seviyede olsa da mevzusu acısından büyüleyici.

Hideshi Hino tarafından yönetilen fiilm,aynı zamanda manga çizeri olan Hino'nun kendi karanlık fantezisini özetlemekte.Kendisininde baş rolde yer aldığı film 1985 yılında kanlı film izleyicilerinin beğenisine sunuldu.Kurban rolünde ise Kirara Yugao yer alıyor.



Tokyo'da tüm kiraz çiçekleri açtığı zaman garip çizimleriyle ünlü karikatürist Hideshi Hibino,kendisini karikatürist Hideshi Hibino'nun hevesli bir hayranı olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişiden korkunç bir paket aldı. Paket 8 mm boyutunda bir film, 54 hareketsiz resim ve 19 sayfalık bir mektup içeriyordu.Mektup, karikatüriste gizli bir yerde estetik paranoyası olan bir kişi tarafından dehşet verici ve acayip bir suçun işlendiğini anlatıyordu.8 mm'lik canlı ve gerçek olan film kimliği belirsiz bir kişinin, bir kadının vücudunu parçalara ayırışını ve koleksiyonuna koyuşunu gösteriyordu. Bu yüzden bu filmin başka insanlara gösterilmemesi gerekiyordu.Hideshi Hibino 8 mm'lik filmi, resimleri ve mektubu temel alarak yeniden düzenlediği bu yarı belgesel filmi tekrar oluşturdu.

-Güzelliğin Kusursuzluğu-

Katilin anlattıklarında özellikle değindi asıl mevzu çiçekler ve vahşetle gelen güzellik.Kurbanın bileklerini kesmeden önce verdiği uyuşturucu sayesinden  bir kaç dakika sonra başlayacak işkenceden zevk alacağını dile getiriyor.İlerleyen karelerde kurbanın tüm uzuvları parçalanırken,inlemeleri gözden kaçmıyor.


Kan ve Et =Kusursuz Çiçekler

Ne kadar görsel olarak  sıradan bir şiddet eylemi gibi gözükse de  yapılan  şiirsel bir anlatım var.Kurban maruz kaldığı işkenceden hiçbir şekilde acı hissetmez.Sadece acı hissetmemekle kalmaz ayrıca bundan oldukça da zevk alır.Parlak kırmızı kanı seksi bir şekilde akmaya ve beyaz derisinde desenler oluşturmaya başladığı
zaman, kan ve etin çiçekleri kızıl bir denizde sarhoş edici ve gerçekten göz kamaştırıcı bir sevinçle büyüyüp gelişir.


Hayatta kesinlikle bundan daha güzel hiçbir şey yoktur.


Bu sözcüklerle yaptığı işi şiirselleştiren Hideshi Hido,Samuray kostümüyle de farklı bir görünüm sergilemekte.Filmde bir kaç esinlenme yer almakta Incredible  Torture Show aka Blood Sucking Freaks (1976) da ki göz yeme sahnesi ve The Last House on Dead End Strest (1977) de ki çektikleri film kızı parça parça doğrama sahnesi Guinea Pig ile benzerlik göstermektedir.


Filmle alakalı en tuhaf mevzu ise 1991 yılında meşhur Charlie Sheen bu muhteşem yaptı izledikten sonra gözlerine inanamaz ve filmin illegal bir snuff film olduğunu düşünür.Ardından FBI ile bağlantıya geçer.FBI konu ile ilgili araştırma yapar ve gerçekler açığa çıkar.Bu durum aslında Hollywood'un temiz çocuklarıı tarafından  böyle bir tepkiyle karşılaşması gayet normal.

Özetle saf bir sadizm örneği teşkil eden bu film kesinle üstünde durulması bir yapım.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.


GUINEA PIG 2 THE FLOWER OF FLESH AND BLOOD TRAILER scootaway



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails