25 Mayıs 2011 Çarşamba

Autopsy-Macabre Eternal (2011)


On altı yıl sonra ölüm,karanlık ve gore en saf haliyle karşımızda.

Bunca yıl aradan sonra tekrar Autopsy'den yeni bir albüm dinlemek mutluluk verici.Abcess'ın son albümü ve ard arda gelen 2009 single ve 2010'da ki Ep bu albümün habercisiydi.Macabre Eternal,Autopsy'nın dağılmadan önce ki Shitfun albümünün bir nevi devamı niteliğinde olmuş.Gerçi Shitfun Abcess'e ön hazırlık gibi olsa da benzerlik gösteriyor.

31 mayısta raflarda yerini alacak olan albüm Peaceville record'un internet sitesinde satışa sunulmaya başlandı.


The Tomb of the Within (2010) ep'sinde Danny Liker'ın yer alması sevindirici bir mevzu olmuştu ancak Macabre Eternal 'da Reifert ile birlikte daha önce Abcess'de çalışmış olan Joe Allen yer alıyor.

On iki parçanın yer aldığı albüm toplam bir saat beş dakika süre geliyor.

1.Hand of Darkness
2.Dirty Gore Whore
3.Always About to Die
4.Macabre Eternal
5.Deliver Me from Sanity
6.Seeds of the Doomed
7.Bridge of Bones
8.Born Undead
9.Sewn into One
10.Bludgeoned and Brained
11.Sadistic Gratification
12.Spill My Blood

Uzun bir albüm gibi gözükse de su gibi akıp geçiyor.Autopsy'nin gaddarlığıyla zaman kavramı kayboluyor.Chris Reifert bu albümün kaydı için yeni bir davul seti kullanmış.Dile getirdiğine göre eski tama setinin yerini dolduramaz diyor.Albümün kapak tasarımı ise büyük ihtimal Reifert ait.

Albümün giriş parçası adı gibi insanı karanlığın derinliklerine itiyor.Alçalıp yükselen vokalleriyle çok ilkel bir death metal parçası.Dinsiz imansız hırıltılar ve yüksek tempolu old skoll kazıma albüm kapağında ki havayı fazlasıyla hissettiriyor.Dirty Gore Whore,Autopsy'de duymaya pek alışkın olmadığımız bir riffle açılıyor.Oldukça eğlenceli bir parça.Konser de coşturacağı kesin.Always about to Die,Autopsy'nin adına yakışan bir parça ismi.Başka bir grupta olsa belki sırıta bilirdi.Senelerdir ölümün karanlığını beyinlerimizde işkence edercesine kazıyan Autopsy,All about to Die adlı parçada da bunu gene tekrarlıyor.Klasik bir Autopsy baş yapıtı.




Albümün adını taşıyan parça Macabre Eternal alışık olduğumuz bir Autopsy parçası.İkinci dakikadan sonra muhteşem bir havaya bürünüyor.Deliver Me From Sanity'de devamı niteliğinde birine bağlı parçalar.Seed of Doom,Brige of Bones ve Born Undead albümün taşıyıcı parçaları.
Bu üç parça da ilerleyen zamanlarda in the grip of winter,Service for a Vacant Coffin gibi uzun yıllar unutulmayacak parçalardan.

Son bölümde yer alan parçalar ise tabi ki de karanlık ve şiddet dolu.Özellikle Swen Into One adlı parçanın giriş bölümünden sonra ki kısmı ve harika solosu süper.Sadistic Gratification oldukça uzun bir parça.on bir dakikalık bu parça tam anlamıyla kasvet tohumu.Son bölümüne doğru giren çığlıklar daha da ölümcül bir hale sokmuş.Spill my Blood albümün kapanış parçası.Tempolu ve gaddar olan bu parça ilerleyen yıllar için yeni albümlerin geleceğini gösteriyor.

İşin bir diğer yanı Autopsy bir çok tekrar toplanan gruplar gibi bir kaç bin dolar daha kazanmak için yeniden toplanan furyanın grubu olmaması.Death metal'ı en çiğ ve ölümcül haliyle yeniden kulaklarımıza taşıyan Reifert ve arkadaşları biz dinleyenleri gene derin çukurlara atıp karanlığa gömdü.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails