24 Nisan 2010 Cumartesi

Defeated Sanity - Chapters of Repugnance (2010)



Almanyadan teknik brutal death metal grubu Defeated Sanity bomba gibi geldi. Peki bombanın sebebi ne?

Disgorge (USA) - Consume The Forsaken albümünde vokallik yapan A. J. Magana



Albümdeki kişiler:

A.J. Magana - Vokal
Christian Kühn - Gitar
Jacob Schmidt - Bas
Lille Gruber - Davul

Albümdeki Şarkı Listesi:

1.Introitus
2.Consumed by Repugnance
3.Carnal Deliverance
4.Salacious Affinity
5.Engulfed in Excruciation
6.Coerced into Idolatry
7.Blissfully Exsanguinated
8.Calculated Barbarity
9.Lurid Assimilation

Davulcu amca kendini iyi geliştirmiş. Pek bir karmaşık ve pek bir uyumlu çalıyor. Bir yandan teknik atraksiyonlara girerken, diğer yandan slam olayına uyum sağlıyor. Bir yandan blastlara, çift kroslara ağırlık verirken, diğer yandan ataklara ağırlık veriyor. Davul tonlaması pek bir hoş olmuş. Açık ve net.

Gitarcı amcalar bu albümde daha bir dinamik, daha bir karışık çalmışlar. Karışık derken aşırı uç teknik riffleri kastetmiyorum. Bir yandan teknik riffleri çalarken bi bakıyorsunuz ki bi ağırlaşmış, slam işlerine girişilmiş. Sonra bi hızlanmış bişiler olmuş. Çok ilginç işler harmanlanmış. Özellikle gitarın tek başına kaldığı zamanlarda, çok değişik işlere imza atılmış. İlginç bir hava katmış müziğe. Bu şekilde müzikteki ön plana çıkışlar pek güzel oluyor. Lakin bu albümdeki gibi iyi ve güzel bir şekilde ayarlanırsa. Gitar tonları sert bir yapıya sahip. Vurucu bir ton var.

Gelelim Vokale. Vokalist kişi A. J. Magana. Kendisi hapishaneye girmişti. Hapishaneden çıkınca demekki iyice bir gazlanmış. Ruhsal ve zihinsel olarak iyice bir gaddarlaşmış. Hapiste yapamadığı vokallerini, hapisten çıkacağı güne saklamış demekki. Vokalist genel olarak 2'li bir yapı sergilemiş. Vokalistin kullandığı vokal stillerinden biri Deprecated - Deriding His Creation albümünde yaptığı Extreme Sick Guttural Vokaller diyebilirim. Vokalistin kullandığı diğer vokal stili ise Disgorge (USA) - Consume The Forsaken albümünde yaptığı Extreme Sick Guttural Vokaller diyebilirim. Vokalist duruma göre bazen Deprecated dönemindeki gibi vokal yapıyor, bazende Disgorge (USA) dönemindeki gibi vokal yapıyor. Fakat bu 2 farklı vokal stilini öyle bir harmanlamış ki çok zevkli bir şekilde dinliyorsunuz. A.J. Magana dinleyenlere Extreme Sick Guttural Vokal şovu veriyor adeta. Vokalist ses olarak derin, aşırı kalın, güçlü, yıkıcı, gaddar, sulu, gurultulu bir Extreme Sick Guttural Vokale sahip diyebilirim. Okuyuş tarzı bu albümde çok ilginç olmuş. Teknik ve slam bölümlere göre ayrı ayrı ve ikisinede uyumlu şekilde okumuş. A.J. Magana'nın Brutal Death Metal ortamlarının en Gaddar, en Piskopat, en Extreme Sick Guttural Vokallerinden biri olduğu zaten gün gibi apaçık ortada. Bence bunu tartışmaya gerek bile yok. A.J. Magana gibi Extreme Sick Guttural Vokalci zor bulunur. Dünyaya böyle bir Extreme Sick Guttural Vokalci bir daha zor gelir.


Albüm kaydı çok güzel olmuş. Almanyada Berlin şehrindeki Soundforge Studios denilen yerde kaydedilmiş. Vokalinden, gitarına, gitarından davuluna kadar herşey apaçık ve net olmuş. Dinlerken şurası belirsiz olmuş diyebileceğiniz bir şey yok. Zil seslerine kadar herşey çok güzel.

Söz konsepti olaraksa katillikler,gore,vahşet gibi konular seçilmiş. Önceki albümlerle paralel bir söz konsepti var. A.J. Magana gelince söz olayına el attımı bilemiyorum. Fakat genel anlamıyla konsept aynı kalmış.

Şarkı uzunlukları 3-4 dakika arasında değişiyor. Bu yüzden sıkıcı denilemez. Ayrıca şarkılar arası geçişler çok güzel ayarlanmış, bir çok kez yeni şarkıya geçildiğini bile fark edemiyorsunuz.

Albüm kapağıda ayrı bir olay olmuş. Sanırsam cehennemi resmetmeye çalışmışlar. Kaynayan kazanlarda duran insanlar, işkenceler, vahşet ve dehşet verici şeyler vs. Karanlık bir ortam. Cehennem ortamını resmetmeye çalışmışlar muhtemelen. Her kim yaptıysa üzerinde iyi bir uğraşmış belliki.

Özellikle A. J. Magana'nın Extreme Sick Guttural Vokalleri, Teknik ve Slam riffler içeren Alman brutal death metal müziği, sağlam bir albüm kapağı, leş bir söz konsepti, açık ve net bir kayıt göz önüne alınırsa bu adamlar baya bir yol alırlar bu gazla diyorum.

Bu albümü kim sever dersek, Banko olarak A. J. Magana hayranları sevecektir. Bunun dışında Defeated Sanity sevenler zaten çok sevecektir. Disgorge (USA), Sarcolytic, Cinerary vb grupları sevenler bu albümüde sevecektir diyebilirim.


Albümden şarkılar ve konser performansları için:
















Related Posts with Thumbnails