19 Haziran 2010 Cumartesi

Municipal Waste - Massive Aggressive (2009)


Thrash/Crossover işlerine gönülden bağlı, ona buna bakmayız çatır çatır kazırız, döner döner bi daha kazırız, bu siyasi işlerde hep kötü zaten, politikacılar hep sakat adamlar bunlarada lafları koyarız zerre kadarda taviz vermeyiz diyen tipler bir araya gelirse, ortaya çıkacak iş tabiki gaddar ve gaz bir iş olur.

Grubun Kadrosu:


Tony Foresta - Vokal
Ryan Waste - Gitar, Vokal
Philip "Land Phil" Hall - Bas, Vokal
Dave Witte - Davul

Albümdeki Şarkı Listesi:

1.Masked By Delirium
2.Mech-Cannibal
3.Divine Blasphemer
4.Massive Aggressive
5.Wolves of Chernobyl
6.Relentless Threat
7.The Wrath of The Severed Head
8.Upside Down Church
9.Shredded Offering
10.Media Skeptic
11.Horny For Blood
12.Wrong Answer
13.Acid Sentence

Davullar gayet gaz ve tam thrash metal işine uygun. Bodozlama thrash olayına sarmış durumda amcalar. Dave Lombardo babamızdır, Chris Witchhunter paşamızdır. Her türlü bu adamların işlere koştururuz diyen bir amca düşünün. Bol speed ataklar, spa spa işlere girişmeler vb. tamamen gaz thrash metal davulları söz konusu. Sonuna kadar gaz, sonuna kadar gaddar bir davul anlayışına sahip bir amca ve çokta sağlam çalıyor diyebilirim. Yaptığı işin hakkını hakketten veriyor.

Gitarcı amca ise Nuclear Assault, Dirty Rotten Imbeciles gruplarına gönül bağım var diyor. Thrash metal dedin mi her türlü varım. Crossover dedin mi ölür biterim diyor. Oldukça gaz thrash riffleri mevcut. Tabi bir Slayar gazı gibi falan düşünmeyin tam olarak. Yine bodoz thrash tabiki ama daha çok crossover tabanlı olduğu için biraz crust/punk vari işlerin yoğunluğu daha fazla gibi düşünün. Thrash/Crossover işi için oldukça uygun, biraz düzenleme yapsalar Crust/Grind moduna sokulup, sağlam bir alt yapı sağlanıp hadiii Grindcore işine giriyoruz denilebilecek ölçüde gaz riffler mevcut diyebilirim. Net bir punk atmosferi ve punk etkisi mevcut olsada, esas mevzu tabiki thrash metal konseptinde bulunuyor. Gitar tonlarıda gayet güzel. Gaz rifflere uygun ayarlanmış.

Vokalci amcanın gerek okuyuşu gerekse ses tonu olarak biraz Slayer'dan Tom Araya amcaya, birazda D.R.I. (Dirty Rotten Imbeciles) Kurt Brecht amcaya benzer bir iş çıkarmaya çalışmış diyebilirim. Vokalci Tony Foresta amca gayet şirret bir sese sahip ve gayet leş bir adam diyebilirim. Genellikle bağrınma modunda bir duruma sahip. Gaza gelmiş holigan futbol seyircisi modunda full gaz bağırıp full gaz okuyor diyebilirim. Tabi bunda söz konseptininde etkisi var. Bağrış, çağrış vokalleri seviyorsanız tam sizlik bir olay diyebilirim.

Kayıt kalitesi gayet güzel. Her birşey gayet açık ve net belli. Davullar, gitarlar her bir şey açık ve net belli. Kaldıki zaten Thrash Metal olayı için gayet yeterli bir kayıt diyebilirim. Hatta belki biraz daha iyi bir kayıt bile diyebilirim.

Söz konsepti punk etkili her grupta olduğu gibi siyasi, politik işlerden oluşuyor. Thrash/Crossover grubu olmaları sebebiyle olsa gerek ki Thrash Metalin o politik karşıtlığı ile Punk etkisinin o leş tutumu birleşmiş. Politik ve siyasi işlere kin kusan adam bunlar. Yanlış politikaları gördükleri anda affetmiyorlar. Basıyorlar eleştirileri, basıyorlar isyanı, her daim karşı tutum sergileme işlerine vs girişiyorlar. Bunun yanında birazda Thrash Metal'in kendisine falanda değiniyorlar. Öyle ilginç bir yapıları var.

Albüm kapağı ise Thrash Metal'in kendisi ve politik eleştiri karması değişik bir iş olmuş. Ceset olmuş adamlar, darman dağın, karma karışık herşey ve tüm bunları Politik işlere bağlıyorlar. Thrash Metalcilerin kendileride böyle ceset moduna girmiş etmiş. Bizde bu politikalardan etkileniyoruz ama dik duruyoruz. Full gaz çalıyoruz. Direniyoruz demeye getirmişler. Cesette olsa elinde gitar tutan adam, davul çalan eller vs görünüyor. Tutumlarını açık bir şekilde belirtmişler.

Bu albüm nasıl olmuş ne olmuş dersek gayet güzel olmuş, çokta gaz olmuş derim. Malum günümüzde pek thrash metal denilecek iş kalmadı desek yeri. Thrashcore, Post-Thrash vs gibi kavramlar türedi. Garip garip ucube bir sürü tür çıktı. Old School Thrash anlayışını benimsiyorsanız tam size göre bir iş diyebilirim. Slayer, Sodom dedin mi hep varım. Nuclear Assault, D.R.I. dedin mi dayanamam diyorsanız hiç durmayın dinleyin bu grubu. Thrash Metalin şu son hallerini gördükten sonra, Old School Thrash Metal ve punk etkilişimli bir iş yapan bu adamlar için sağolsunlar varolsunlar diyorum.

Albümden Şarkılar için:





Related Posts with Thumbnails