6 Haziran 2010 Pazar

Daktari



Trt ekranlarında gösterildiği vakit ekseri cocukları dolayısı ile seçeneksiz kalmış diğer aile bireylerini de ekrana kitleyen dizilerden birisidir Daktari.

1966 70 arası Abd de akabinde de birsürü ülkede gösterilmiş dizi hayvan sevgisini en fantastik en farklı ortamdan yani Afrika ormanlaır ortamlarından aşılayor, hayvanların doğal yaşamını ve de hayatta kalmasını sağlamak için kah hayatlarını tehlikeye atan kah fedakarlıkların daniskasını yapan bir aile ve kendilerine ayırdıkları hayvanlar ise başroldeydiler.



Filmin temel künyesi:

Marshall Thompson ... Dr. Marsh Tracy
Cheryl Miller ... Paula Tracy
Hari Rhodes ... Mike Makula
Hedley Mattingly ... District Officer Hedley
Yale Summers ... Jack Dane



Bunlara ek olarak şaşı bakan ve gören aslan Clarence ve de fırlama bir o kadar da zeki şebek Judy de dizinin kadrosundan sayılıyor.


Aşağı yukarı her bölümde bir maceranın anlatıldığı dizide genel olarak safari amaçlı gelerek zaten sayısı çok azalmış yırtıcıları avlayanlarla mücadele bu avlarda yaralanmış hayvana bakım tedavi şefkat sevgi ve gösterilen fedakarlıklar işlendi.
Tabii macera dizilerinde olduğu gibi çok da vurdu kırdı olmazdı kimi şaklaban tiplerin hataları bazen de hayvanların olaya müdahil olması ile her bölümde kötülük ve şeytan kaybeden melekvari veterinerler ve de iyilik kazanan olmuştur.
En çok olmadık yerde bir yerden fırlayarak tukaka kötü adamlara muzırlık yapan şebek cudinin atraksiyonları eğlenceli sayılabilir.



Gümbür gümbür folk balina ve köpek balığı katleden düzenli olarak yiyecek amaçlı eşek at sıpa katır kesen mezbahalar dolusu sığırı her gün dilim dilim doğrayan envayi çeşit kedi köpeği canlıyken vitrinde gösterip müşterisine 10 dakka sonra kuşbaşı etler halinde kedi köpeği sunan dünyaya pek de faydası olmamış demek ki bu dizilerin bugün düşününce bunu bir kez daha anlıyoruz ..





Related Posts with Thumbnails