23 Haziran 2010 Çarşamba

Fermenting In Five-Way Filth (2009)


5 grup bir araya gelir: "Abi en iyisi kazıyalım. Hepimiz birimiz, birimiz 5'imiz içindir." diyerek yola koyulursa ne olur? Yukardaki kapak gibi hasta bir kapağa sahip, leş bir iş olur.



Albümdeki Şarkı Listesi:

Cumbeast
1.Cadaver Fucker
2.Grandma Cremation
3.Schlong Kong
4.Chewed to Stubs (Broken Hope cover)
Defleshuary
5.World Devourer
6.Wormlike Voracity
7.Abraxas Annihilation (Integrity cover)
Decrepit Womb
8.Evolutionary Retrograde
9.Pathways to Man's Demise
10.Bound to Extinction
11.Impelled to Kill (Severe Torture cover)
Down From The Wound
12.Beyond the Depths of Epidemic Abortion
13.Drown into Unjustified Extinction
14.Atonement (Disgorge (US) Cover)
15.Liege of Inveracity (Suffocation Cover)
Heinous Killings
16.Beating Her to Deformity
17.Vaginal Impalement
18.Only the Torso Remains


İlk sırada Cumbeast isimli Groovecu, Brutal Death Metalci elemanlar var.

Kadroları:

Vehement Vescum (Vesa Suhonen) - Vokal
Jizz Jake - Guitar, Vokal
Chopcock Iirot - Bas
Screwface Mace - Davul

İlk 3 Şarkı kendilerinin. 4'üncü şarkıda da Broken Hope coverlayalım demişler. Genel olarak groove tabanlı bir brutal death metal çalıyorlar diyebilirim. Davulları gayet seri ve hızlı. Yer yer groove'a paralel olarak yavaşlıyor.Vokalciler Pig Squeal ve Frog Guttural Vokal işine çok fena sarmışlar. Kendi şarkıları albümleri için güzel bir promo olmuş desem yeridir. Broken Hope coverı ise çok ilginç olmuş. Kendi tarzlarına uygun yorumlamışlar. Yapılmış en güzel Broken Hope coverımı? Hayır değil. Gel gelelim yapılmış en çirkin Broken Hope coverıda değil.


İkinci sırada Defleshuary isimli yiğitler var.

Kadroları:

Rick Shirk - Gitar, Vokal
John Linger - Bas
Kerm - Gitar
David Bazow - Davul

Cumbeast'ın bıraktığı yerden 2 şarkı kendileri çalmış. Birde Integrity coverı yapmışlar. Adamların tarzı Mortician etkili Brutal Death Metal desek olur sanırım. Amcalar zombi, korku, gore işlerine çok sarmışlar. Gitarlarıda davullarıda çok güzel. Gitarlar biraz groove işlere bakıyor diyebilirim. Davulcularda atak ve tehditkar bir olaya imza atıyor desek çok yalan olmaz. Vokalci amca brutal, guttural karışık döşüyor. Daha önce 2 EP yapmışlar. Sonrada bu split gelmiş. Yeni bir albüm hazırlığındalar mı bilemem ama gayet sağlam ve güzel bir iş olmuş.  Bu zombici yiğitleri her daim desteklemek lazım. Zombicilik yapanı gördün mü bakıcan arkadaş. Integrity coverıda extradan güzel bir iş olmuş diyebilirim.


Defleshuary'nin bıraktığı yerden Decrepit Womb devam ediyor. Sonraki 3 şarkı kendilerinin. Birde Severe Torture coverları var.

Kadroları:

Sam Yates - Vokal
Sammy Urwin - Gitar
Geoff Bradley - Gitar
Matt Jones - Bas
Arron Healey - Davul

Bu yiğitler İngiltereden saldırıyor. Alemleri boş mu bırakalım. Brutal Death Metalcilik kanımızda var diyorlar. Gitarları gayet sert bir yapıya sahip. Ingested vari bir yapısı var. Gruptaki bir kaç elemanın Ingested grubundan olmasınında etkisi var sanırım. Zaman zaman Deathcore'culuk havası varmış gibi hissettirse de böyle bir şey söylenemez. Davulcu amca gayet atak bir işe imza atıyor. Gitarcılarda teknik rifflere sarmışlar. Bilindik brutal death metal riffleri mevcut diyebilirim. Extradan bir özelliği yok. Ama öyle kötüde değil. Vokalci amca Deeds of Flesh stili guttural vokal işlerine girişiyor. Ara sırada Pig Squeal vokal işlerine girişiyor. Yeni albüm yapıcaklar sanırım. Albüm öncesi güzel bir promo olmuş diyebilirim. Severe Torture coverıda extradan güzel ve sağlam olmuş. Vokalci'nin performansı ve stili tam uymamış Severe Torture olayına, fakat vokalci kendini biraz geliştirip bir daha girişirse gayet uyumlu bir iş çıkarabilir diyebilirim. Bunun haricinde müzikal açıdan Severe Torture gibi çalmışlar diyebilirim.



Decrepit Womb'un bıraktığı yerden Down From The Wound saldırıyor ki hemde ne biçim saldırıyor.

Kadroları:

Tristan Dela Cruz - Vokal
Jeff Compañero - Gitar
Chie Merigildo - Gitar
Jay-Quin Carabeo - Bas
Randyl Manglicmot - Davul

2 şarkı kendilerinden ve 2 şarkı cover olmak üzere devam ettiriyorlar işi. Down From The Wound aynı eskisi gibi devam ediyor denilemez tam. İlk albümlerinin kritiğini sitemizde yapmıştım. Linkten bu kritiğe ulaşabilirsiniz. Bu promoda amcalar kendilerini biraz daha geliştirmişler. Yine ilk albümde olduğu gibi Devourment (US) + Disgorge (US) etkisi sürüyür. Fakat bu albümde işi biraz daha teknik olayına vurmuşlar. Davulcu daha bi Gaddarlaşmış gibi sanki. Karmaşık ataklar, Gravity blastlara yer vermeler gayet şık işler olmuş. İlk albümden farklı olarak Gitarcılar biraz daha teknik ağırlıklı çalışmış diyebilirim. Bunun haricinde şarkı uzunlukları hala aynı şekilde 5-6 dakika arasında oynuyor. Vokalci kişi ise kendini iyice geliştirmiş diyebilirim. Grubun ilk albümünde Vokalistin Sick Guttural Vokal stili Devourment (US)'in Molesting The Decapitated albümünde vokallik yapan Ruben Rosas'ın Sick Guttural Vokal stilini ve Amputated Genitals vokali Sebastian Guarin'in Sick Guttural Vokal stilini karıştırarak,harmanlayarak,birleştirerek kendine has yeni bir Sick Guttural Vokal stili geliştirmişti ve  çok gaddar, çok piskopat işlere imza atmıştı. Grubun ilk albümünde Vokalist derin,güçlü,yıkıcı,iğrenç,kusmuk tipinde Sick Guttural Vokal yapıyordu. Grubun ilk albümünde Vokalist kişinin sesi Devourment (US) vokali Ruben Rosas kadar Guttural,Derin,Yıkıcı,Güçlü ve Amputated Genitals vokali Sebastian Guarin ve/veya Disgorge (US) vokali Matti Way kadar İğrenç,Hasta,Sulu,Kusmuk gibi,Gurultulu bir sese sahipti. Bunun yanında Pig Squeal işlerinede bakıyordu. Bu promoda ise kendini oldukça geliştirmiş. Bu promoda da ilk albümde yaptığı gibi Sick Guttural Vokallerini aynı şekilde, aynı stilde, aynı seste, aynı gaddarlıkta, aynı piskopatlıkta aynen yapmaya devam ediyor. Tek fark şu ki bu albümde Ruben Rosas'ın okuyuş stiline bağlı kalmamış. Kendine has bir okuyuş stili geliştirmiş. Ama bunun haricinde aynı ilk albümdeki gibi Sick Guttural Vokallerini aynı stilde, aynı seste, aynı gaddarlıkta aynen yapmaya devam ediyor. Bu promoda ilk albüme nazaran Pig Squeal vokalleri biraz azaltmış. Bunun yerine biraz Devourment (US)'ten Wayne Knupp stili Frog Guttural Vokaller ekleyerek iyice piskopatlaştırmış ortamı diyebilirim. Bir kere daha anladım ki bu vokalci Underground Brutal Death Metal ortamlarının en Gaddar, en Piskopat, en Sick Guttural Vokallerinden birisi gerçektende. Böyle bir Sick Guttural Vokalci hakketten çok zor bulunur. Böyle Sick Guttural Vokalci bir daha dünyaya çok zor gelir. Dünyadaki Sick Guttural Vokalciler içinde benim en sevdiğim, en beğendiğim Sick Guttural Vokalcilerden birisi diyebilirim. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Herkesin kendi fikri vardır. Saygı duyarım.

Yaptıkları 2 cover ise süper olmuş. İlk coverları Disgorge (US) grubunun Atonement şarkısı. Vokalci bu şarkıda öyle bir çoşmuş öyle bir kopmuş ki tutmak mümkün değil. Sick Guttural Vokallerini en gaddar, en piskopat şekilde en kusmuk, en gurultulu şekilde insanın beynine çivi çakar gibi çakıyor. Üstüne Pig Squeal Vokallerle ortamı şenlendirip birde Frog Guttural Vokalleri döşüyor ki of of of ki ne of. Vokalci Disgorge (US)'e saygılarımı sunarım demiş. En gaddar haliylede sunmuş.

Daha sonra Suffocation Liege of Inveracity coverı geliyor. Bu coverda da vokalci yine Sick Guttural Vokallerini en gaddar şekilde yapıyor. Frog Guttural Vokallerle ortamları şenlendiriyor. Bunun yanında gitarcılar çok dehşet saygılarını sunmuşlar diyebilirim. Vokalciden çok gitarcı odaklı olmuş gibi sanki. Gitarcılar saygılarını oldukça sağlam sunmuşlar. Suffocation dedin mi hizaya geliriz. Öyle adamlarız biz demişler.

Genel olarak baktığımda yeni çıkacak albümleri için vokalci ilk albümümüzdeki Sick Guttural Vokallerin tadını aynı şekilde vereceğim, bunun yanında Frog Guttural Vokallerde sizleri bekliyor diyor. Gitarcılarda biz artık Suffocation, Disgorge (US) yoluna daha bir çok girdik. Gayet teknik ve brutal riffler sizleri bekliyor diyor. Davulcuda daha gaddar bir şekilde geliyorum sıkı durun diyor. Gerek şarkıları gerekse coverları açısından çok dehşet tutuldum diyebilirim.



Down From The Wound'un bıraktığı yerden Heinous Killings devam ediyor.

Kadroları:

Joe Wolfe - Tüm Enstrümanlar, Vokal
Brian Baxter - Gitar
Brutal "Ben" Deskins - Gitar
Phil Good - Bas
Jason Trecazzi - Davul

Sırada Predator Vokalci Joe Wolfe'un grubu var. Normalde tek kişilik proje olan bu grup, Gorgasm'ın dağılması, Necrotic Disgorgement'in bir elemanının Kuzey Iraka Asker olarak gitmesi, sonra geri gelmesi vs. sebebiyle olsa gerekki bir anda grup oluverdi. Aslen Joe Wolfe kendi kaydetmiş riffleri, davulları. Fakat daha sonra bu kadro ile tekrar kaydetmişler sanırım. Joe Wolfe'un şu an akciğer kanseri olduğuna dair iddialar var. Ölüm döşeğindeymiş falan diyorlar ama inşallah öyle değildir diyorum. Böyle gaddar, böyle brutal bir adam şöyle 3-4 albüm yapmadan gitmesin öteki diyarlara.

Promoya gelince yeni albüm öncesi 3 şarkı kaydetmişler. Gayette sağlam olmuş diyebilirim. Davulcu amca gayet tehditkar gidiyor. Gravity blastlar, zillerle atraksiyonlar, çift kros döşemeler vs her türlü yol var adamda. Gitarlarda tamamen Devourment (US) Molesting The Decapitated odaklı bir iş yapıyor. Gitar tonları Mortician gibi oldukça boğuk bir yapıya sahip. Joe Wolfe Devourment (US) stil Slam Brutal Death Metal yapacam bende. Benim neyim eksik demiş. Ötekilerde tabi ya neyin eksik, vokalin var. Gitar çalıyosun. Davul çalıyosun. Daha ne olsun demişler. Joe Wolfe'ta tabi ya demiş. Girişmiş işe. Hal öle olunca ötekilerde biz başka işler mi istiyoruz diycekler. Tamam abi biz sana uyarız demişler. Gitarlar Devourment (US) Molesting The Decapitated albümündeki gibi groove temelli bir yapıya sahip. Yer yer öyle hızlanıyor ki o Mortician boğukluğundaki gitarları anlamak imkansızlaşıyor. Çok fenalara geliyorsunuz yani. Oldukça slam, oldukça groove, oldukça boğuk, oldukça leş bir şey çıkıyor ortaya.

Vokalci amca ise tamamen Brutal Death Metal vokal tezi konusu. Kendileri özel bir inhale vokal tekniği geliştirip, Predator vokal isminde ortamlara çıkınca baya bir olay oldu diyebilirim. Bir çoklarının sandığı üzere yaptığı vokaller Effektli falan değil. Gel gelelim effektliymiş gibi bir his veriyor. Bu yüzdendir ki adamın vokalini duyanlar bi durup düşünüyor. Bu nasıl bir şeydir arkadaş diye. Vokalci Inhale vokal odaklı bir iş yapıyor. Gel gelelim Brutal Death Metal ortamlarındaki tüm inhale vokalcilerin arkadan girip, ağızdan çıkar. Inhale vokal diye orda burda ezik, mezik, emo vs diye dalga geçenleri alır karşısına ezer geçer. Bir sürü Exhale vokalciyide karşısına alır hizaya çeker. O derece sakat bir adam diyebilirim. Inhale vokal olmasına inhale ama işini iyi yaptıktan sonra söz okumuş, okumamış ne yazar? Yaptığı inhale vokaller öyle emo nesil slam deathciler gibi sessiz, viiii viiiiiiiiiiiii diye bol uzatmalı, boktan inhale vokaller değil. Inhale işini gayet süper bir şekilde yapıyor. Bir çok exhaleci vokalide hizaya çeker o derece iyi diyebilirim. Temel olarak Inhale Pig Squeal işine giriyor. Daha sonra yer yer Exhale Sick Guttural vokallere yer veriyor. Gel gelelim Exhale Sick Guttural Vokal olayını yaparkende pek söz okuduğunu sanmıyorum. Tamamen gaddarlık üzerine kurulu bir iş yapıyor. Daha sonra kendi buluşu yada kendine özgün olan Predator Vokal diye adlandırdığı Inhale Frog Guttural Vokal tekniğini yapıyor. Predator Vokal demesinin temel sebebide aslında yaptığı vokalin Predator 1-2, Alien vs Predator serilerinden hatırladığımız teknolojide tavan yapmış, güdüsel avcı, iğrenç suratlı, piskopat maskeli, görünmezlik özelliğine sahip Predator diye adlandırdığımız yaratığın ormandaki gurrrr hırrrr sesine çok benzer bir ses çıkarmasından dolayı bu ismi veriyor. Harbidende Predator'un hırlama sesini andırıyor. Haliyle herkes o kadar gurultulu ses ancak effektle olur diyor. Harbiden de sanki Goregrind gruplarındaki Effektli vokaller gibi ses çıkıyor. Gel gelelim adamın Inhale Frog Guttural stili yada Predator Vokal dediği şey tamamen effektsiz olarak yaptığı bir şey. Haliyle effektsiz olarak, effektli gibi ses çıkartıyor diye varsayın. Bu sesin Predator hırıltısına benzediğini düşünün. Of of of ki ne of. Zaten Joe Wolfe amcanın gutturalleriyle ünlü bir şahıs olmasının temel sebeplerinden biride bu oluyor. Adam tam bir Guttural Vokal makinesi. Söz falan okuduğu yok ama öyle gaddar ve seri Guttural Vokaller yapıyor ki çakılıp kalıyorsunuz. Bu 3 şarkısıda yeni albümleri için oldukça sağlam reklam olmuş. Joe Wolfe mealen yeni albümde çok fena guttural piskopatlıklar yaşatacam hepinize demiş.

Tabi söylentiler doğru değilse yapacaktır. Umarım akciğer kanseri değildir de en kısa zamanda ortamlara geri döner. Öyle bir hastalığı varsa da en kısa zamanda iyileşmesini umut ediyorum.


Gruplara değindikten sonra kayıt kalitesinden bahsedelim. Hepside gayet güzel, açık ve net bir kayıt yapmış. Herşey apaçık ve net ortada. On numara iş olmuş diyebilirim. Tabi bir albüm kaydı gibide birşey beklemeyin. Bir split kaydı için gayet temiz ve net bir kayıt.

Albüm kapağına gelince arkada leş bir şehir, kaos ortamı, fabrika dumanları vs çıkıyor. Fabrika atığı varillerinin içinde cesetler. O cesetlerden düşen parçayı bir kedi yemekle ilgileniyor. 5 Grubun 5'ide çok leş işlere imza atıcak demeye getiriyorlar.


Albümden Şarkılar için:









Related Posts with Thumbnails