7 Haziran 2010 Pazartesi

Morphosis (Irl) - Rise of the Bastard Deities (2009)


Guttural vokalle Old School Death Metal olursa ne olur? İlginç oluuur, değişik oluuur, güzel oluuur.

Gruptaki Elemanlar:
Squelch - Vocals
Vinnie O'Brian - Gitar
David "George" Thomas - Bas
Sam Lambert - Davul

Albümdeki Şarkı Listesi:

1.Plight of the Fallen Ones
2.Psychosomatics
3.Kindred
4.Rise of the Bastard Deities
5.Depraved
6.Conflagration
7.Preyed Upon
8.Crown of Thorns
9.Shred
10.Rabid

Davulcu amca genel itibariyle old school death metal davullarına uğraşmış diyebiliriz. Taka taka gidişler, Spa spa olayları, arada blastlar, çift kroslar, ziller vs her bir işe girişiyor. Ama daha çok old school death metal kaidelerine göre yapıyor bu işleri. Bol spa spalı işler mevcut. Davul tonları güzel. Davulcunun tuşeside baya iyi sayılır. Old school death metal dediysek o kadarda değil yani :) Demirci ustası modunda davula girişmiyor adam sonuç olarak :)

Gitarcılarda çok hafif bi grindcore etkisi var denilebilir. Ama onun haricinde saf kan old school death metal işlerini kovalıyorlar. Riffler genelde Avrupa kıtası old school death metal rifflerini andırıyor. Ama birazda tabi Amerika kıtasının etkiside mevcut. Genelde gaz ve akıcı riffler var. Gayette agresif bir yapıda. Full gaz tam gaz old school death metal işindeyiz diyorlar. Gitar tonlarıda buna uygun düzenlenmiş.

Vokalci amcayı dinlerken kendimi bir an Cryptopsy'den None So Vile albümünü dinlermiş gibi hissettim. Tabi şunu demiyorum. Vokalci ile Cryptopsy'den Lord Worm'un vokali arasında benzerlik var. Stilleri gayet birbirine yakın denilebilir. Vokalci amca Lord Worm misali guttural vokalleri döşüyor. Gayet güçlü ve yırtıcı bir sesi var Lord Worm gibi. Çok atak bir şekilde okuyor. Vokali derin, güçlü, yıkıcı bir yapıya sahip. Fakat gutturalleri bildiğimiz Brutal Death Metal gutturalleri gibi değil tabi. Daha bir eski tip, Lord Worm benzeri ya da Kataklysm ilk 2 albümdeki Sylvain Houde'i andırır şekilde eski tip guttural vokale sahip desek daha doğru olur. Gayet yerinde ve sağlam bir gutturali var yani amcanın. Çok fena dağıtır o vokalle ortamları.

Kayıt kalitesi gayet hoş ve güzel. Açık ve net herşey duyuluyor. Old school dediysek öle leş old school değil tabiki. Gutturallı old school sonuçta bu. Herşey anlaşılır olması lazım. Gitarıda, Davuluda, Vokalide her türlü anlaşılıyor. Karman çorman değil yani işler. Gayet güzel bir kayıt yapmışlar. Şarkı uzunlukları 3 dakka civarında seyrediyor. Söz konsepti olarak dine isyancılık, ölüm, hristiyan karşıtlığı vb konseptler seçilmiş. Old school death metal grubu için normal şeyler bunlar.

Albüm kapağı ve logoda tam old schoolculuk anlayışıyla hazırlanmış. İskeletler toplanmış, ikisi beraber bişiyi açıyolar. İçinden kafatasları çıkıyor. Tam old school death metal konsepti. Yaptıkları iş göz önüne alındığında yerinde ve güzel bir kapak olmuş.

Bu grubu kim dinler peki dersek old school death metal sevenler dinleyecektir. Şöyle gaz bir şey olsun, birazda yeni death metalden izler varmış gibi olsun hafiften diyenler sevecektir. Old school olmuş ama kayıt leş değil vs diyecek olanlara göre değil tabiki bu iş. Black metalci bakışıyla olaya bakanların seveceğini sanmıyorum.

Albümden şarkılar için:





Related Posts with Thumbnails