15 Haziran 2010 Salı

Insidious Decrepancy - Extirpating Omniscient Certitude (2009)


Tek kişilik texas death metal devinin "Extirpating Omniscient Certitude" adıyla çıkan yeni albümü bomba gibi bir vuruş yaptı diyebilirim.

Grubun elemanları demeye gerek yok :) Tek kişilik death metal projesi olduğu için tek adamımız:

Shawn Whitaker - Vokal, Gitar, Bas, Davul Programı
Shawn amca ayrıca Viral Load, Uncleansed isimli gruplarda da boy gösteriyor. Takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Albümdeki Şarkı Listesi:

1.Contemptuous Inception
2.Tribulation
3.Slighting Salvation
4.Once Revered
5.Extirpating Omniscient Certitude
6.Perpetual Equanimity
7.Adorned in Agony
8.Derided Reticence

Bir davulcudan bahsedemiyoruz tabiki. Gel gelelim çok güzel bir davul programlama yapılmış. Davul programı olduğu hissediliyor mu? Evet hissediliyor. Gel gelelim tonlamalar güzel yapılmış. Adamın yansıtmak istediği atmosferi oluşturmasında destekleyici bir nitelikte olmuş. Bu yüzden uyumu çok güzel sağladığı için on numara davul programlama olmuş diyebilirim.

Gitarlar texas death metal denilen olaya tam uyuyor. Prophecy, Sintury gibi grupların ilk başlarda şekillendirdiği bu türü ya da yapıyı Shawn amca kendince yorumlayıp geliştirmeye çalışmış diyebiliriz. Teknik riffler üzerine kurulu tamamen. Gel gelelim birazda Immolation etkisi var diyebiliriz. Yanlız burda Immolation etkisini riffler üzerinde bir etki olarak algılamayın. Shawn amca Immolation'daki gibi karanlık bir atmosfer oluşturmaya çalışmış. Gel gelelim bu atmosferi Suffocation, Prophecy vb gruplar gibi teknik riffler ve texas death metali yapısı üzerine kurmaya çalışmış. Gitar tonları her texas death metal grubunda olduğu gibi oldukça kalın ve sert. Tamemen brutal texas death metali olayı diyebiliriz. Karanlık bir atmosfer, teknik riffler, sert gitar tonları teksas death metal işte budur demenizi sağlıyor.

Vokal olayında ise derin,güçlü,yıkıcı Sick Guttural Vokal işlerini yapıyor. Yer yer Suffocation Pierced From Within zamanlarındaki Frank Mullen vokallerine benzer Brutal vokaller yapıyor. Yer yerde Death'ten Chuck amcanın stiline yakın gibi olan Scream vokaller yapıyor. Genellikle Sick Guttural Vokaller üzerine kurulu olsa da, brutal ve scream vokaller düşünüldüğünde kısmen vokal çeşitliliği var denilebilir. Gel gelelim okuma açısından bakıldığında çok seyrek bir okuyuşu var. Genellikle müzik üzerine kurulu bir yapı var. Karanlık atmosferi ve sert teksas death metalini göstermeye gayret etmiş daha çok. Seyrek olarakta rifflerin sonuna doğru ya da riff ortalarında bir kaç cümle okuyup bitiriyor. Çok sık ve tehditkar bir okuyuştan bahsedilemez. Fakat o kadarda büyük bir sorun değil. Shawn Whitaker amcanın kendine özgün Sick Guttural Vokallerinin güzelliği bu durumu ortadan kaldırıyor diyebiliriz. Böyle bir Sick Guttural Vokalci dünyaya bir daha zor gelir diyorum. Böyle Sick Guttural Vokalci zor bulunur. Böyle Sick Guttural Vokalci dünyada bir daha zor yetişir. Dünyadaki Sick Guttural Vokalciler içinde benim en sevdiğim, en beğendiğim Sick Guttural Vokalcilerden birisi diyebilirim. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Herkesin kendi fikri vardır. Saygı duyarım.

Kayıt gayet güzel olmuş. Bugüne kadar yaptığı albümler arasında en güzel kayıta sahip diyebilirim. Gayet net ve anlaşılır bir kayıt olmuş. Herşey açık ve seçik bir şekilde ortada. Şarkı uzunlukları 3-4 dakika arasında değişiyor. Şarkı sözleri gore, ölüm, dine isyan vb konseptlerden oluşuyor.

Albüm kapağını Par Olofsson çizmiş. Melekleri kırılmış bir kanat kanlar içinde. Işığa doğru ellerini uzatmış yardım istiyor. Şehir harap olmuş, heryer yıkılmış tamamen karanlık içinde. Melek karanlıkta kalmış. Söz konseptine uygun bir kapak olmuş.

Genel olarak bakarsak bana göre Texas Death Metalinin devlerinden biri olan Shawn Whitaker yeni albümüyle bomba gibi vurdu diyebilirim.

Bu grubu kim dinler dersek Texas Death Metalini seven herkes sevecektir diye düşünüyorum. Aversion To Life, Prophecy gibi grupları sevenler kaçırmasın derim.

Albümden şarkılar için:





Related Posts with Thumbnails