18 Haziran 2010 Cuma

Anal Cunt - 110 Song CD (2008)

Grubun türü Noisecore, Grindcore veya Noisegrind vb şekillerde tanımlanıyor. Ne olduğunun çokta bi önemi yok aslında. Birbirinden uçuk tipler bir araya toplanıp, grindcore'dan etkilenip, herkesle kafa bulucaz deyip, nal gibi kafalarla kayda girerse işin sonunda ne çaldığınında farkında olmadan noise işine de girişmiş oluyor zaten. Haliyle grindcore yapmaya çalışan noise grubu gibi de yorumlayabilmek mümkün :)



Gelelim bu albümün kadrosuna:

Seth Putnam - Vokal
Mike Mahan - Gitar
Tim Morse - Davul

Albümün Şarkı Listesi:

1. 110 Songs

Evet yanlış görmüyorsunuz. Sadece tek şarkı. İsmide 110 songs. Seth Putnam kaçığının aslında yıl olarak 2008 yılında çıkardığı bir albüm olsa da, kaydı grubun ilk kurulduğu zamana 1990'a dayanıyor. O zamanlar bu şarkıyı kaydetmişler. Ama basmamışlar. Anal Cunt'un orjinal kuruluş kadrosuna ait bir kayıt yani.

Davul hakkında çokta bir şey açıklamaya gerek yok. Adam kafasına göre vuruyor bir şeylere işte. Tak tuk, pat çat çatır çutur patır kütür girişiyo davula. Ne bi tuşesi var ne başka bişiyi. Kafalar çekilmiş. Uçmuşlar böyle sağlam şekilde. Ayyaşlık maksimumdayken girmişler stüdyoya hadi grindcore yapıyoruz demişler. O kafalarla tabi full gaz girişmişler davula ama belli bi ritim vs yok desek yeri. Haliyle grubun Noisegrind diye  adlandırılmasının sebebide aslında bundan kaynaklanıyor. Grindcore gibi sabit bi ritim falan bişi yok. Öyle rastgele sırf gürültü olsun diye çalınmış davullar. Full gaz olmasına full gaz ama bildiğiniz demirci ustasının demiri dövdüğü modda çalınmış bir davul.

Gitarlarda öyle kafasına göre kopuyor. Biraz Thrash'imsi rifflerde var. Bunun sebebide Seth Putnam'ın daha önce Thrash Metal işlerini kovalamış olmasından kaynaklanıyor sanırım. Tam kopamamış adam o işlerden. Ama genel anlamda tabiki yine Grindcore yapmaya çalışan Noise grubu mantığında olmuş. Noisegrind işlerine bakılmış hep. Karman çorman bişeyler çalıyor, kafasına göre gidiyo. Artık o ara ne alemlerdeyse kim bilir neler görüyo tabi çalan amca kafasında.

Vokalci Seth Putnam kişisini bilenler bilir ne kadar kaçık olduğunu. Bildiğin ayyaş bi adam desek yeridir. Çirkeflik maksimum derecede, kafalar iyice uçmuş, öyle herşeye laf saplıyor kendince, küfür ediyor, dalga geçiyor, makaraya alıyor falan. Konserlerede kafası tam uçuk çıktığı için arada bi seyircilere falan dalmalarıyla ünlüdür zaten. Öyle bi tip düşünün. Vokal olayıda tamamen scream vokal üzerine dayalı. Öyle scream vokal mi olur dersiniz gerçi. Adam bildiğiniz halk arasında söylenegelen, terbiyeli versiyonuyla otururken sandalyeye koyduğu bölgeyi yırtıyor diyebiliriz. O derece uçuk. Öyle bağrınıyo, çığrınıyo, yırtınıyor. Artık aklına ne gelirse. Rastgele ona buna küfürler basıyor.

Kayıt nasıl falan demeye gerek yok zaten. Adamlar komple uçuk bi kafayla girmişler. Hücum kayıt yapmışlar. Herkes kafasına göre bişiler çalmış, bağırmış çağırmış olmuş bitmiş. Çıkışta da ver abi kaydı deyip gitmişler. Öle temizlik falan filan yok hiç. Gayet leş bir kayıt.

Söz konsepti varmı yok mu? Oda bi muallak. Anladığım kadarıyla bir şeyler söylüyor arada. Genellikle yırtınmakla, bağrınmakla meşgul oluyor vokalci. Ama arada birilerine küfürü basıyo ediyo birşeyler söylüyor. Sonra yine yırtınıyor vs.

Peki bu şarkı kaç dakika? 21 dakika 25 saniye. Adamların Noisegrind grubu olduğunu düşünürsek, her noisegrind grubundaki gibi 9-10 saniyelik şarkı uzunluklarını benimsemişler. Hesaplıyacak olursak toplamda 1285 saniyelik bir şarkı. 110 şarkı olduğunu iddia ettiklerine göre, şarkı başı 11,5 saniye falan düşüyor.

E tabi bunları tek tek ayıramayız şimdi demişler. Topluca alalım topluca sunalım. Ne olucak ne fark eder ki demişler. Zaten kaydı yaparkenki kafalarıyla şarkıyı partlara bölmeyi düşünebileceklerine de ihtimal vermiyorum.

Albüm kapağına gelince bildiğimiz Anal Cunt logosu altınada 110 Songs CD yazmışlar. Öyle çok uğraşmaya gerek yok. Ergenlik çağına gelmiş herhangi bi çocuğun eline verseniz. Bi Anal bölde resmi birde Cunt bölgesi resmi çiz getir deseniz yarım saate kalmadan çizip getirecektir.

Bu kadar lafın sonunda kim dinler bu adamları? Pekte birileri dinlemez muhtemelen. Noisegrind işlerini sevenler takip edecektir diye düşünüyorum. Normal Grindcore dinleyicisi pekte bakmaz. Intestinal Disgorge, Gore Beyond Necropsy gibi Noise/Goregrind işlerini sevenler muhtemelen dinleyeceklerdir diye düşünüyorum.

Youtube'ta 2 part halinde koymuş sevenlerinden biri:



Related Posts with Thumbnails