17 Aralık 2010 Cuma

Offal-Macabre Rampages And Splatter Savages (2010)



Dünya ahiret kollarım korku işleri koşturan adamı.Farklıdır korku işlerine bakanlar.Yaptıkları iş ne tarzda olursa olsun bir yerinden utturup dinletirler kendilerini.Lirikleri ile olsun,introları ile olsun bir şekilde işi kulpuna uydururlar.İşte Offal'da bu tarz gruplarda olan gruplardan biri.

Offal her ne kadar Brezilyanın refah seviyesi en yüksek yeri olan Curitiba eyaletinden çıkma olsa da kendi içlerini karanlığa gömmüş oldukları belli.2002 yılından bu yana zombilerin ayak sesleri eşliğinde kazımalarını sürdüren 2.stüdyo albümlerini bir kaç ay önce ilk albümlerinde olduğu gibi gene Blackhole prodüksiyon'dan piyasaya sürdü.

Grubun kadrosu:

André Luiz - Vokal
Tersis Zonato - Vokal/gitar
João Ongaro - Bas
Eduardo Tobe - Davul


Önceki kayıtlarına göre daha temiz bir kayıda sahip olan albüm korku işlerini koşturan adama öncelikli hitap ediyor.Albüm kapağından da içinde ne olduğu fazlası ile belli.The Beyond,Evil Dead 2,Dead Red,City of the living Dead ve 13th Friday daha kapağı açmadan bizi karşılıyor.Kapak bana biraz da Necrophagia'nın Holocaust de la Morte kapağını andırmadı değil hani.

Albümün içinde yer alan parçalar:

1.Offal
2.Feast For The Dead
3.Trial Of The Undead
4.Putr-essence
5.The Eye-gouging
6.The Cold Grips Of Death
7.Flesh Freak
8.Mortuary Waste
9.Onslaught Of Dismemberment
10.Deep Red - The Blood Is Running Cold
11.Death´s Curse
12.Terrore In Giallo

38 dakika süren bu kanlı kayıtta,12 old skoll Death/gore parça yer almakta.

Autopsy'e tapındıklarını dile getiren grup bu albümünde her hangi bir cover ya da medley'e yer vermemiş.İlk albümlerinde yer alan Charred Remains / Gasping For Air / Twisted Mass Of Burnt Decay / In The Grip Of Winter (Autopsy cover medley) gayet başarılı ve ölümcüldü.

Müzik açısından kanımca davulcuyu yetersiz buldum.1 kalibre yukarda olsa çok şık olucağını düşünmekteyim.Çok akılıca introlar ve outlar yer almakta.

Offal,grubun adını taşıyan parça enstrumantal.Arından gelen Feast For The Dead,pek amortisi olmayan bir parça ancak sözleri ve 2.kısmı gayet iyi.

A boat adrift at sea
With only one on board
The first undead creature
Of this creepy zombie horde

Sözleri ise meşhur Razorback record'un kadrolu davulcusu Elektrokutioner tarafından yazılmış.

Trailer of Undead,Zombie 2'den aldıkları muhteşem intro ile hem parçanın adına hem de parçaya yakışır bir intro olmuş.Parçayı beklerken insanı havaya soktuğu kesin.Resmi klibide bulunan parça kesinlikle albümdeki en vurucu parça.Anlaşılan gitarist eleman Ralph Santolla'ya fena tutulmuş ki attığı sololar andırmakta.Tempolu başlayan parça oldukça karanlık bir son ile bitmekte.


Putr-essence,dolu dolu bir parça.Ancak ikinci vokalin çığlıkları pek tatmin edici değil.Davulcudan güzel korslar dinliyoruz bir de üstten çalışsa tadından yenmez hale geliceği kesin.Ardından gelen The Eye-gouging ise tam bir old skoll grind parçası.İntro da yer alan çığlıkları tam olarak çıkartamadım ama sanırsam The Beyond'dan.

The Cold Grips Of Death,Meşhur İspanyol Blind Dead serisinin 2.filmi olan Return of the Evil Dead'ın fragmanı almışlar intro olarak.Seri olarak izlemekten oldukça zevk aldığım bu seriye elemanlarda fazlası ile tutulmuşlar ki direk Blind Dead'lere ağıt niteliğinde bir parça yapmışlar.

Flesh Freaks,Geçiş niteliğindeki bir enstürmantal bir parça.Mortuary Waste,Gene albüm de yer alan kurtarıcı parçalardan biri.Gore işlerin olmazsa olmazı morg işlerine el atan elemanlar ara konuşmalar ile parçayı süslemişler.Dalgalı temposu da gayet klas durmuş.

Onslaught Of Dismemberment,Riff olarak albümde yer alan en güzel parçalardan biri ancak gene davulcu işi bozmuş diyebilirim.

Deep Red-The Blood is Running Cold,Argento'ya bir worship daha görüyoruz.Bu hafta yazdığım diğer bir grup olan Acid Witch'te gene Argento klasiklerine saygınlarını sunmuş ve Goblin worship yapmıştı.Offal'dan da benzer bir yaklaşım yer alıyor.Deep Red'ın fragmanı ile giren parça soundtrack'ın güzel bir yorumu ile devam ediyor.Güzel çalmışlar.İştah kabartıyor.

Death's Curse,13.cuma'nın son konuşması ile başlıyor.Oh be dedirten bir parça.Elemanlar 12 yerine daha uzun tutup 18 parça yapsalarmış daha iyi olur 9.parçada anca havaya girmişler anlaşılan.

Terrore In Giallo,gene enstürmantal bir parça aralara filmlerden alınan çığlıkları eklemişler atmosferik ve tatlı bir elvada olduğunu söyleyebilirim.

Bir kaç eklemeyle daha iyi bir hal alacağı rahatca gözükebilen Offal'ın bu albümü çok iç açıcı olmasada korku temalı old skoll Death metal adına Avrupa ve Amerika'da ki türdaşlarına nazaran daha farklı bir tonda içra ettikleri işin hakkını vermişler.

Haribo Puanı:Splatstick gore cult


Lord magius/Haribo extreme culture aittir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails