7 Aralık 2010 Salı

Profesor Lefebvre-70% Lefebrin (2010)



Orta avrupanın grindcore'unun tadı bir başka oluyor.Neden dolayı böyle olduğu bilenmez ama o bölgede yaşayan kazımacılar bu işin dozajını gayet iyi biliyorlar.

Profesor Lefebre'de Çek Cumhuriyetinin bağrından yetişme bir grup ve kanımca yeni albümleri olan ''70% Lefebrin'' ülke sınırlarını aşacak gibi görünüyor.

2002 yılında bir araya gelen grup o gün bugündür Grindcore adına tam gaz kazımaktalar.Her grindcore grubu gibi onlarda Napalm death,Extreme Noise Terror,Doom gibi gruplardan fazlası ile etkiledikleri ortada.

Grubun 2.stüdyo albümü olan 70% Lefebrin grubun yolunun açacak gibi geliyor.Saf kan katıksız Grindcore içra eden bu arkadaşlar şarkı sözlerinide kendi dillerinde yazıyor.Resmi sitelerinde kullandıkları dili Azbukjach diye adlandırmışlar.Kanımca Çek Cumhuriyetinin bir bölgesinde konuşulan bir dil.Grubun bu tavrından da ne kadar yerel olduklarını anlayabiliyoruz.

5 kişinin yer aldığı grupta görev dağımı şu şekilde:

Vladimír Ben Beneš-Vokal
Jan Kořen Křenek-Vokal
Lukáš Lukša Bartík-Gitar
Tomáš Op Zabloudil-Bas
Petr Kozel Sarközi-Davul

Çift vokal işini fazlası ile kotarmış olduklarını söyleye bilirim.Gitar-bas uyumunun dışında,davulcu eleman Vladimir'ı tebrik etmek lazım.Oldukça leziz iş çıkarmış.Çift krosların dolgunluğu ve tam kıvamındaki D-beatleri ile yaptıkları işi kaplan gücüne çıkartmış.

Albüm kapaklarını kim çizdiyse eline sağlık.

Son dönemde underground gruplardan güzel kapaklar görmek beni gayet mutlu ediyor.

27 dakika süre gelen albüm Lecter Music Angency etiketi ile yayımlanmış.16 parçanın sıralaması ise;

1.Intro
2.Symetrala
3.Sereme na Vas!
4.Zmrd smrt
5.Skryta zvrhlost
6.Smejd
7.Pokrok zpet (Repulsion)
8.Nenazrany prasata
9.Ridka strava
10.Povolani: syn
11.Sekretarka
12.Sedivi hadi
13.Prichazi boure
14.Extreme Napalm (Napalm Death)
15.70% Lefebrin
16.Outro

Liriklerinde gene resmi sitelerinde yazana göre politikadan bahsetmek yerine savaştan bahseden gençler kanımca vakti zamanından dedelerinden panzer seslerinin nasıl olduğunu gayet iyi idrak etmişler ki müzikleri de o denli olmuş.Kısa soluklu parçalar ile grindcore'un doğasına uygun ne varsa yapmışlar.Sereme na Vas,Skryta zvrhlost,Sekretarka en beğendiğim parçalar olduğunu söleyebilirim.Extreme Napalm ve
Ridka strava kuşkusuz albümdeki m-16 kurşunu hissiyatındaki parçalar.

Kısaca başta dile getirdiğim gibi katıksız bir grindcore ortaya koymuş.Hutt,Audio Kollaps,Utopium..vb underground grindcore gruplarını dinlemekten zevk alıyorsanız,
Profesor Lefebvre-70% Lefebrin arşivinize katmanız gereken bir albüm olduğunu dile getirebilirim.

Resmi site

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails