18 Ocak 2010 Pazartesi

Six Feet Under - Graveyard Classics 3 (2010)


Kendi parçalarıyla olduğu kadar bu artık geleneksel hale gelen mezarlık klasikleri serisi ile de "worship" işlerini yoluna koyan Amerikan mucizesi SIX FEET UNDER, uzun zamandır bekleyip yolunu gözlediğimiz yeni ve gene worship albümü ile yakında raflarda olacak.

Kadroyu anımsatalım:

Chris Barnes - Vokal
Steve Swanson - Gitar
Terry Butler - Bass gitar
GregGall - Davul


Metal blade etiketli albümdeki worship niteliğindeki parçalar,

1. A Dangerous Meeting (Mercyful Fate cover)
2. Metal On Metal (Anvil cover)
3. The Frayed Ends Of Sanity (Metallica cover)
4. At Dawn They Sleep (Slayer cover)
5. Not Fragile (Bachman Turner Overdrive cover)
6. On Fire (Van Halen cover)
7. Pounding Metal (Exciter cover)
8. Destroyer (Twisted Sister cover)
9. Psychotherapy (Ramones cover)
10. Snap Your Fingers, Snap Your Neck (Prong cover)


Bu mezarlık klasikleri serisinde 3 albüm var elimizde ve kanımca en leş iyice tozlu parçalar seçilmiş bu seferinde üstte de görüldüğü üzere.
Barnes abimizin her zamanki derin düşündüren mahsülleri eşliğinde cok gerilere gidilmiş envayi türden grubun kulakları çınlatılmış.

Hele Bachman Turner Overdrive denen illet 70 küsürlerde görünmüş ve meraklılarının dikkatini çekmiş bisürü de çalışması olan bolca takdir almiş bir topluluk, biz de Barnes sayesinde şimdilerde öğrenmiş olduk.

Metal On Metal, Anvil adlı grubun parçası emme SFU yu bilen hatmedenler şu şarkının ne kadar biçilmiş kaftan olduğunu da çakozlayacaktır.
Yerinde bir secim, Barnes şahane iş cıkarmış tüm albümde de bu parçada da.
Bununla beraber grupta ağırlığını ton cinsinden ölcü birimiyle hissettiren Swanson dayı gitar tonları ve solosu da can alıcı.

Slayer klasiklerini 80 ortalarında hatmeden ve bilhassa pırlanta davulcu Lombardo ya saygıların sunulduğu At Dawn They Sleep yorumu tek kelimeyle muhteşem.
Hell Awaits kökenli bu şarkı da yerinde ve SFU ya göre cukk oturan bir seçim bence kalkıp daha hızlı&seri bişeye kalkışsalardı şu karanlık hazzı veremeye bilirdi.
Barnes ve Swanson özellikle de emektar bass gitarist Terry, 80 küsürlerde belli ki birçok zifiri gecede cehennem bekçilerinin gelmesini bekledi hafif tırsak ve terli halde, yorgan altında ki bu tip işler geliyor kulağa..

Cart kırmızı hem de üstü açık arabada cicilerle sürterken de bizi dinleyebilirsiniz diyor SFU bu Van Halen yorumu olan On Fire parçasında.
Eğlenceli ve enerjik bişey, cok varım böyle hayvansal vokalle tırlak işlere.
SFU ekseri bu işlerin kıvamını tutturabilen bir grup, her dakka intikam kovalayan zombileri yaşayan ölüleri sıralamak yerine bunları da sıkıştırıyorlar aralara.

Bir dönemin ağır leş ve de keş grubu RAMONES grubuna saygılar Psychotherapy ile sunulmuş. Daha evvel Skid Row dan da değişik bir yorumu dinlediğimiz parça Barnes ın gırtlağı ile hem de ürkünç bir hale de gelmiş. Eminim konser ortamlarında cok metalci genç fonda şu çalarken harcanacak.

Tarihe gömülmüş ne yazık adından pek de söz edilmemiş bir grup olan Prong, Snap Your Fingers, Snap Your Neck adlı gaz ve ritmik skor şarkısı ile SFU nun kanlı ellerinde hayat buluyor.
Parçanın orj halini bilenler işe bu yorumu dinlemese de uyanacaktı zannımca bugüne değin yayınlanmış mezarlık klasikleri içinde en başarılı bikaç işten birisi de bu olmuş.
Güçlü net ve de temiz sound güzel bir kayıt ve Barnes in eşsiz benzersiz vokaliyle lokum kıvamında bir iş, abilerimize ne desek az.


Grubun web sitesi:
http:www.sfu420.com










Related Posts with Thumbnails