26 Ocak 2010 Salı

Disma - The Vault of Membros (2009) [demo]


Klasik mi klasik Dismember tonu, yar diğer taraftan Onward To Golgotha… Bu enfes kimyagerlerlik işinin altında kimler yatar, hangi parmaklar böyle bir işe cesaret edebilir…

Bizlere böyle bi karışımla karşımıza 90 başlarını sunmuşlar. Hele de ne sunmak ! Herkesin böyle bi kıvamı tutturması haddine değil. Sunanlar mı, tüm bu morbid işlerinde en baştan beridir hakimiyetini sürdüren demirbaşlardan biri Craig Pillard amcamız bu iş olursa Funebrarum elemanlarıyla olur demiş gel biz elele verelim görevimizi yerine getirelim demiş.

Hiç böyle bir işin hayali bile akıllardan geçmezken, bir meteor su üstüne düştü ve daha çok şeyi kavurmaya devam edeceğinden şüphem yok.

Tanıdık olarak Funebrarum’dan da önce Taste of Fear’da davul-vokallik yapmış olan ve gene, Assück’de vokallik yapmış kişi Daryl Kahan gitarları tutmuş.

Beni gitar tonları ve tarzlarından sonra en çok etkileyen besteleri oldu. Bu zamanda böyle besteler yazmak herkesin harcı değildir. Geç doğdum diye yaralarına basacak tuz arayanların ağızlarını kulaklarına getirecek bir iş çıkartmış elemanlar. Besteler ağız sulandırıcı ve geçekten canı gönülden çok ruhluca yapıldığı apaçık ortada. Bu zamanda daha iyisi şamda kayısı bile olamaz.

Demoda yer alan parçalara gelince;

1. Lost In the Burial Fog
2. The Vault of Membros
3. Chaos Apparition

Craig Pillard gene azizlik durumlarını enfes bir şekilde sergilemiş ki doymak bilinmez. Mağra vokalciliğini Rahmer amcayla en iyi biçimde işleyen sayılı adam bu işin hakkını gene çok iyi vermiş.

Davullar yer yer çok gaz yer yer atmosfere ayak uyduran ritimlerle bezemişler. Sade ama her atağı tam yerinde kullanıldığı için çok güçlü. Onward To Golgatha yalanmış yutulmuş kısaca.

Disma bizlere günümüzde ne kadar eski topraklara sahip çıkılabildiğini leşlik üstüne leşlikle ispatlıyor, çatır çatır oldskool nasıl icra edilir bunun derdinde.



Kapak gene demonun kendisi gibi harika çizilmiş, çok hastalıklı, maziyi aratmıyor. Abominantlar ortalığı almış götürmüş, bir mücadele veriliyor koskocaman bir kule önünde. Kesin birileri morbid kulelerini koruyor düşmanları da ele geçirme mücadelesi vermekte.

Yıl 2010.. Bunun gibi nice işler görmeye desek neye yarar bilmem, ama yeni kurulan grupların böyle işleri örnek alıp ilerlemelerini temenni ederim.

İlgilenenler;
http://www.myspace.com/dismadeathmetal
Related Posts with Thumbnails