18 Ocak 2010 Pazartesi

Dead & Buried (1981)



Amerikan zombileri bazen keyfimi kaçırsa da öyle gizemli ve mezarlık derinliklerinde kalmış olanları çıkıyor ki insan salyalarına hakim olamaz hale geliyor.

Dead & buried,Morticianın biz kazımacı tayfaya gösterdiği en güzel yapıtlardan biridir.2003 yılında yayımladıkları ''Darkest Day Of Horror'' albümünde yer alan Dead&Buried adlı parça ile tanıştığımız bu baş yapıt kesinlikle en farklı yönde ele alının zombi filmleri arasında kafa da yer alıyor.Ayrıca benim kişisel en iyi zombi 13 film listemde de ilk 5'te.


Gray Sherman tarafından yönetilen filmin muhteşem senaryosunu ise Ronald Shusett ve Dan O'Bannon üstleniyor.Bu ikili aynı zaman da Alien filminin de senaryosunu üstlenmişler zamanında.


Zombicilik işlerine farklı ve Poe var-i bir yaklaşıma sahip.Kurgusu ve Muhteşem oyunculuğu izleyeni oldukça sürüklüyor.Filmde ki bir diğer unsur ise Lisa Blount gençlik yıllarında yer aldığı bu filmle şöhretin kapılarını açan güzel yıldız bura da serilediği güzelliği,seksiliği ve harkulade oyunculuğu ile haribo tüketimini artırıyor.


Özetle konusuna gelince:

Potters Bluff, Rhode adasında geçiyor hikayemiz.Sesiz sakin okyanusa sınırı olan huzur dolu bu kasaba da hiç beklenmedik olaylar süre gelmekte.Kasaba gelen bir yabancı hunharca katledildikten sonra şerifimiz Daniel Gillis olayı araştırmaya koyuluyor.Ardından cinayetler süre geliyor.Şerifle her daim kasabanın mezarcısı olan William G. Dobbs ile olanları değerlendiriyor ancak işin içinden çıkamıyor.


Oldukça merak uyandıran bir içeriye sahip olan bu Mortician filmi,zamanında iki dalda ödüle aday gösterilmiş ama alamamış ancak bizlerin gönüllerini feth ettiği kesin.

Film deki en vurucu olayı anlatmak istemiyorum o yüzden konusunu yarı da kestim ancak mezarcı Willam G.Dobbs'un film de çok ayrı bir yeri var ölüler le yakından haşır neşir olan bu dayı,kara büyü ve necro işlerinde en üst noktalara gelmiş ve hatta kendini bir sanatçı olarak nitelendiriyor.


Alaca Karanlık dizisin de ki (eski bölümleri) gizeme kesinlikle sahip final oldukça şok edici.

Eğer gizem işlerini seviyorsanız ve farklı bir şeyler arıyorsanız mutlaka izleyin.Mortician fanıysanız ve hala izlemediyseniz Will'ın uğultularını gece kabuslarınızda işitmeniz mümkün.

Haribo puanı:Now you learn that you have died Horrified, you're still alive.





Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails