8 Ekim 2010 Cuma

Uncion - Via Tenebrae... Gloria in Excelsi(2010)



Meksika gibi bir memlekette zannımca 10 yıl üzeri DEICIDE kovalayıp acılı Taco ları kalitesiz biralarla mideye indirdikten sonra 3 kafadar bir araya toplaşırsa tutup bir de grup kurup adını UNCION koyarsa na mümkün ortaya Via Tenebrae... Gloria in Excelsi den başka bir şey çıkamazdı.

Şimdi bu blogda yazılarımı okuyanlar, dedenin bu grupla ne alakası var ki? diye de düşünebilir, yerinde bir soru ama buna en medyatik cevap: istisnalar kaideyi bozmaz, olurdu hiç şüphesiz.

Bu gençler güney Amerika ortamlarında sıkça görebileceğiniz tür ve zihniyetteki satanistlerdenmiş, işi biraz taşak ortamına da vurup kazımaya niyetlenmişler besbelli.
Şu kayda çok para harcadıklarını trilyon dolarlık tesisatla kaydetmediklerini farketmemeniz için ya takoz ya da duyma özürlü olmanız lazım ama tam da kıvamında ve ilerideki yıllar için umud veren bir iş çıkartmışlar bu yüzden tebrik etmek lazım arkadaşları.

Yeri gelmişken grubun kadrosu:

Marko Velazquez - Vokal
Xiuhtzin - Gitar
Youamitl - Bass
Alejandro Franco - Davul




Bu tiplerle yazışan bir arkadaşımızın referans göstermesi ile grubun bizzat dağıtımını da üstlendiği Via Tenebrae... Gloria in Excelsi ep si maalesef 4 şarkıdan ibaret. Belki bikaç tane daha şarkı eklenseymiş çok daha klas olacakmış ama misafir umduğu ile değil bulduğu ile kazır deyip listeyi yazıyoruz:

1.Nemesis 666
2.Praefectvs Sexagin Tasex Onis Bael!!
3.Via Tenebrae... Gloriam In Excelsi
4.In Amentia Cum Tetragramathon!


Toplam süresi yaklaşık 10 dakka süren ep de en baştaki intro, basit ama kendinden emin ve ruhlu bir atraksiyon.
Legion albümüne saygılarını sunan intro akabinde giren Praefectvs Sexagin Tasex Onis Bael!! ilk 1 dakika sonrasında hiç şaşırtmıyor ki Junior Deicide tadını bırakıyor ve tüm ep de de bu lezzet sürüyor.
Elbette hiç birisi DEICIDE elemanlarına kafa tutamaz ama işi worship gözüyle ele alınca hırs ve azimlerine hayran oluyor insan evladı.
Şarkıda klas davul performansı gözlerden ve kulaklardan kaçmıyor, ayrıca eleman güzel bir davul tonuyla işe gösterdiği önemi de vurguluyor.

Ep ye de adını veren Via Tenebrae... Gloriam In Excelsi hemen girişteki çift kros show ile çok yerli malı davulcuyu ağlatacak raddede iddalı olması ile dikkat çekiyor.
Solistin Once Upon the Cross fon müzikleri ile çok korkunç geceler geçirdim hep şeytanları ve iblis ruhlu kadınları düşledim tandanslı brutal çıkışları hakiki diyorum ki klas olmuş..

In Amentia Cum Tetragramathon da ep de bulunan klas bir çalışma.
Hatta diğer 2 işten daha farklı bir alt yapı anlayışı ile düzenlenmesi ve kimi yerlerde giren çift vokaller kanlı bir şarkı çıkarmış ortaya.

Grubun MySpace adresi:

http://www.myspace.com/uncion666





Related Posts with Thumbnails