13 Ekim 2010 Çarşamba

Dying Fetus - Killing On Adrenaline (2008)


Dying Fetus'un Sick Guttural Vokallerine tutulmuş, hergün Dying Fetus kovaladığım şu günlerde, bu adamların DVD'lerini izleyip, kritiğini yapmak lazım dedim.



DVD'deki Kadro:


John Gallagher - Vokal/ Gitar
Jason Netherton - Bas/ Vokal
Sparky Voyles - Gitar
Kevin Talley - Davul

DVD'deki Şarkılar:

Live In Wetlands 2000

1. Beaten Into Submission
2. Skull Fucked
3. Kill Your Mother / Rape Your Dog
4. Praise the Lord (Opium of the Masses)
5. We Are Your Enemy
6. Justifiable Homicide
7. Eviscerated Offspring
8. Pissing in the Mainstream
9. Born in Sodom
10. Intentional Manslaughter
11. Killing on Adrenaline
12. Your Blood Is My Wine
13. Raped on the Altar

Live In Montreal 2000
14. Killing on Adrenaline
15. We Are Your Enemy
16. Skull Fucked
17. Kill Your Mother / Rape Your Dog
18. Fornication Terrorists
19. Nocturnal Crucifixion
20. Intentional Manslaughter
21. Bringing Back the Glory
22. We Are Your Enemy (Video)

21 Şarkılık performanstan oluşan DVD, 2 farklı konser mekanında geçiyor. İlk konser mekanı Wetlands'ta 55 dakikalık bir performans görüyoruz. Daha sonraki konser mekanı Montreal'de 30 dakikalık bir performans izliyoruz. DVD içeriğinde Next Step Up diye 3 dakikalık bir performans var. Bu konser mekanlarına ait bir görüntü mü, yoksa başka bir şey mi anlayamadım. Sanki konserdeki bir kişi tarafından çekilmiş gibi duruyor. Daha sonrada We Are Your Enemy şarkısına çektikleri video var.

Her zamanki gibi Davullardan başlayalım. Davulcu amca Kevin Talley kişisi Dying Fetus'un en sevilen 2 albümü olan Killing On Adrenaline ve Destroy The Opposition albümlerinde çaldığı için benim en sevdiğim Dying Fetus davulcusu diyebilirim. Dying Fetus fanlarının büyük çoğunluğuda böyle düşünür sanırım. Çok acaib bir performans sergiliyor. Dudak uçaklatıcak cinsten bir olay. Çift Kroslar, Hızlı Blastlar, Zillerle atraksiyonlar, karmaşık ataklar vs her yol var adamda. Albümde ne çalıyorsa konserde de aynı şekil çalıyor.

Gitarcılar ise gayet süper çalıyor. Solo işlerini genellikle John Gallagher üstleniyor. Gel gelelim grup vakti zamanında 2 gitarcıya sahip olmanın avantajlarını kullanmış. Konser performanslarından çok açık anlaşılıyor. Şu an her ne kadar tek gitar çalıyor olsa da, vakti zamanında 2 gitar durumundayken bu durumun gruba sunacağı her türlü avantaj kullanılmış. Açık ve net bunu görebiliyorsunuz. Grupta kafa sallayan gitarcı kişisi Sparky Voyles oluyor tabiki. John Gallagher vokal ve solo işinede baktığı için pek kafa sallayacak zamanı olmuyor. Sallasada zati saçları sürekli sıfıra vurdurduğu için pekte görsel bişi olmuyor :) Bunun yanında şunuda ifade etmek lazım ki, özellikle teknik death rifflerinin olduğu bölümlerde her 2 gitarcıda çok acaib bir performans sergiliyor. Teknik rifflerin girdiği bölümlerde bunu daha iyi anlaşılıyor.

Vokal olayı herzaman ki gibi 2'li yapıya sahip. Şarkı listesi Killing On Adrenaline ve Destroy The Opposition albümlerinden oluştuğu için aklınıza Vokal dengesi yüzde 50, yüzde 50 gibi gelebilir. Fakat konserde John Gallagher amca, albümde söylemediği yerlerde de vokal giriyor. Tabi komple kendisi okuyor gibi anlaşılmasın.
John Gallagher amcaya gelmeden önce Jason Netherton amcayı anlatalıp. Dying Fetus'un baştan beri hep belli bir mantığı vardı. Özellikle vokalde. Teknik Death Metal rifflerinin olduğu bölümde, hardcore vari atak, bağırgan Brutal Vokaller girecek. Hardcore tipi Groove rifflerin ya da Breakdown benzeri rifflerin girdiği bölümlerde de derin, kalın, iğrenç, gurultulu, kusmuk tipi Ultra-Deep-Sick Guttural Vokaller girecek. Bu mantık baya çok güzel düşünülmüş. Konser ortamında bu ters, çaprazlanmış Vokal mantığı oldukça işe yarıyor ve çok gaz bir durum oluyormuş.

 Jason Netherton amca oldukça gaddar bir vokale sahip. Teknik Death Metal rifflerinin girdiği gaz bölümlerde, oldukça acımasız ve biraz bağırgan Brutal Vokallerini öyle bir giriyor ki çok accaib gaza getiriyor. Öyle bir hızlı okuyor ki, öyle atak ve bağırgan Brutal Vokalle, hızlı okuyuş birleşip, altınada Gaz ve hızlı Teknik Death Metal riffleri eklenince balyoz gibi bir etki yapıyor. Konser ortamının gaz tarafını Jason Netherton amca üstleniyor diyebiliriz.

Vokalci John Gallagher amca derin, kalın, güçlü, iğrenç, gurultulu, kusmuk tipi Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini, insanın beynine çivi çakar gibi çakıyor. Özellikle Killing On Adrenaline ve Destroy The Opposition albümlerini çaldıklarını düşünürseniz, aklınızdan geçecekler bellidir. Vokalci John Gallagher amcanın en derin, en kalın, en gurultulu Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini yaptığı albümler olduğunu herkes bilir. Vokalci John Gallagher amcanın konserdeki vokalleri, Killing On Adrenaline ve Destroy The Opposition albümlerinde olduğu gibi extreme, kalın, çok derin, kusmuk tipi ve güçlü bir vokale sahip diyebilirim. Vokalci John Gallagher'in Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalleri kalın, çok derin, kusmuk gibi ve gurultulu bir sese sahip. Özellikle Konser Performansını izleyince yabancıların John Gallagher'in Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerine niye Burp Guttural Vokal dediğini anlayabiliyorsunuz. Sürekli geğiriyormuş gibi ses çıkıyor adamdan. Killing On Adrenaline ve Destroy The Opposition albümlerinden şarkılar çalındığını göz önüne aldığınızda aklınıza gelecek olan bellidir. John Gallagher hiphopçı, rapci gibi bir okuyuşa sahip. John Gallagher amcanın derin, kalın, kusmuk tipi, gurultulu Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalleri ve hiphopçı tarzı okuyuşu birleşip, altına da hardcore tipi groove, breakdown vari riffler eklenince çok hayvani ve gaddar bir etki yapıyor. Konser ortamlarının hayvanlık, gaddarlık tarafını John Gallagher amca üstleniyor diyebiliriz. Bu konseri izledikten sonra bir kez daha anladım ki, vokalci John Gallagher amca, Brutal Death Metal ya da Death/Grind ortamlarının en Gaddar, en Piskopat, en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerinden birisi, aynı zamanda Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal olayını başlatanlardan birisi ve Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal olayının en büyüklerinden ve en iyilerinden birisi diyebilirim. Böyle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalci dünyaya bir daha çok çok zor gelir. John Gallagher bu konserde gösterdiği Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal performansıyla dünyanın en Gaddar, en Piskopat, en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcilerinden biri olduğunu bana göre kanıtlamıştır. Amerikanın ve dünyanın en Gaddar, en Piskopat, en Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcilerinden biri olduğunu düşünüyorum. Böyle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalci çok çok zor bulunur. Böyle Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalci dünyada bir daha çok çok zor yetişir. Dünyadaki Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalciler içinde benim en sevdiğim, en beğendiğim Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcilerden birisi diyebilirim. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Herkesin fikrine saygı duyarım.

Konserin kaydı ve görüntü kalitesi çok güzel. Davullar, gitarlar, vokaller gayet net bir şekilde anlaşılıyor. Görüntü kaliteside oldukça güzel. Zaman zaman yakın çekimlerle vokalcilere zoom yapılıyor. Neredeyse konserdeymiş etkisi vererek kafa sallamanızı sağlıyor.
Konser öncesi, konser sonrası, grup elemanlarıyla sohbet muhabbet gibi görüntüler yok. Gerekte yok zaten. Konser performansından sonra grubun We Are Your Enemy isimli parçalarına çekilen video var. Oldukça sağlam bir video. Çok tatmin edici. Sağlam bir çalışma olmuş.

Ayrıca DVD ile beraber Killing On Adrenaline albümü 2008 yılında yeniden basılmış. Sanırım DVD ve CD'yi beraber satıyorlar.

DVD'den video koymak isterdim ama internette bulamadım. 2000'li yıllara ait konserlere rastlarsanız DVD'deki videolara benzer performanslarla karşılaşabilirsiniz.

Dying Fetus hayranlarının kaçırmaması gereken bir şey diyorum. Hem Brutal Vokal hem Ultra-Deep-Sick Guttural Vokal işlerini bir arada görmek istiyorsanız, Death/Grind/Hardcore karması bir müziği seviyorsanız kaçırmayın derim. Jason Netherton'un bağırgan, acımasız Brutal Vokallerini sevenler, John Gallagher'in derin, kalın, kusmuk tipi, gurultulu Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini sevenler, bu ikilinin vokal atraksiyonunu görmek için kaçırmayacaklardır diye düşünüyorum.
Related Posts with Thumbnails