31 Ekim 2010 Pazar

Lone Wolf McQuade (1983)



Chuck Norris gibi ağır amele bir aktörü beyaz perdeye taşıyan ve haddinden fazla bir süre boyunca bazen 2. bazen de 3. sınıf ama izlenmesi zevkli macera filmlerinde başrolde tutan hadiseler hiç şüphesiz Bruce Lee den yediği dayak ve de bu yazıda irdeleyeceğimiz ülkemizdeki bilinen adı ile YALNIZ KURT orjinal adı ile LONE WOLF MCQUADE adlı filmdeki performansıdır.

Film zaten senaryo ve de genel kurgusu ile hiç bir sinema izleyicisine extra değişik, farklı bir konu vaad etmiyor bilakis işe biraz şike karıştırarak yani dönemin bir diğer parlak aktörü David Carradine herifini de işe katarak esasen çok fix bol vurdu kırdılı intikam aleviyle ekranın ısındığı türlü gaddarlıkların ve racon kesmelerin uçuştuğu bir iş çıkarmışlar ortaya.

Filmin künyesi:
Yönetmen: Steve Carver

Oyuncular:

Chuck Norris ... J.J. McQuade
David Carradine ... Rawley Wilkes
Barbara Carrera ... Lola Richardson
Leon Isaac Kennedy ... Jackson

Filmin genel konusuna gelince,

Yalnız Kurt McQuade tam da lakabına yakışır şekilde tanrının unuttuğu bir karavandan bozma mekanda yaşayan ekseri riskli işlere girmesi ile nam yapmış bir kanun adamıdır.
Texas yöresinde canını dişine takmış bir sınır muhafızıdır çöllerde kuş uçmaz kervan geçmez çöllerinde kimsenin götünün yiyip te giremediği inşaat şantiyelerinde kötü adamlarla cebelleşmektedir.
Yaşamdan ne bir beklentisi ne de bir kadınla aşk meşk işleri vardır tüm derdi dünyada adaleti sağlamaktır.
Kimi zaman hasbel kader bazı hatunları düşürebilse dahil maximum yapacağı cilveleşme kadını camura yatırma bahce hortumuyla ıslatmak olan bir adamın ne tip birisi olduğu da artık aşikardır..

Bir şekilde başı Rawley ile belaya girer ve defalarca ölümden döner, bir seferinde de inşaat kumlarının altında arabasında mahsur şekilde ölüme terkedilir ama heyhat, asla korkmaz ve umudunu kesmez, fıssstakk! diye bir kutu bira açar arabanın gazına basıp tonlarca kumun içinden çıkar..
Bikaç kere vurulur, ölmez ama buna karşılık attığı asla sekmez adamı tek hamlede yere serer. Tuttuğunu döver, kadınları kollar gözetler ve heyecanlı bir final ile film nihayete erer.


Böyle şeyleri yapan madem kalmadı, arşivleri deşip icabında bazı yollardan edinip izlemek, hissetmek ve iç geçirmek kalıyor izleyiciye zaten.

Filmden kimi sahneler:















Related Posts with Thumbnails