5 Ekim 2010 Salı

Predators (2010)


Güdüsel, gaddar avcılarımız en piskopat halleriyle insan avcılığına geri döndü. Bu seferki avcılarımız öle berbat yaratıklar ki insanların işi çok daha zor.


Predators filminin ilk trailerini izlediğimde aman yarabbi demiştim. İşte şimdi işler fena karışacak. Öylede oldu. Hemde öyle acaib işler oluyor ki, bu film ve film için çıkarılan çizgi romanlar sayesinde, Predator evreni hakkındaki bilgilerimizde genişliyor.

Öncelikle genişletilmiş Predator evrenini tanıtmak lazım. Bu avcıların kendi gezegenlerinden uzay gemileriyle çıkıpta öyle gezegen gezegen dolaşıp avcılık yaptıklarını sanardık. Meğerse artık işi çok ilerletmişler. Nasılki bizim dünyamızda enerji problemi baş gösteriyorsa, bunların dünyasında da görünen o ki enerji problemleri ve zaman önem kazanmaya başlamış. Artık uzay gemisiyle öyle çoook uzaklara gitmyor avcılarımız. Kendi gezegenlerinin uydusuna gidiyor sadece. Maliyeti ucuzlatmışlar. Koca bir evreni bir baştan öteki başa dolaşmıyorlar avcılık için. Daha kolay yolunu bulmuşlar. Dünyadan insanları ışınlayıveriyorlar gezegenlerinin uydusuna. Dünyada mafya çatışmaları içindeki insanlardan olsun, seri katil doktorlar, hali hazır savaşta ellerinde silahlarıyla askerleri vs seçip seçip kendi uydularına teleport ediyorlar. Sonrada gezegenlerinden çıkıp, uydularına kadar ufak bi uzay gemisiyle geliyorlar. Avlanıp avlanıp gidiyorlar. Öyle hadiiii toplayın takımı ava çıkıyoruz, dünyaya gidicez. Ormanda bi dolu asker vs var. Olmadı şehire bakarız. Şehirdeki polisleri avlarız vs mantığı bitmiş. Avlıyacakları adamları ayaklarına kadar getiriyorlar. Silahlarıyla birlikte.

Bu temel farklılıktan sonra Predatör sosyal sınıfını yeniden ele alarak tanıtmamız lazım. Bundan önceki AVP: Requiem filminin kritiğinde bu konulara değinmiştik. Fakat orda anlattıklarımız yeni bilgilerle karşılaştırılınca eksik kalıyor. Niye eksik anlattın arkadaş demeyin. Bizde yeni çıkan film ve çizgi romanlar sayesinde öğrendik. O kritiğin yapıldığı tarihlerde o kadarını biliyorduk.

Bu predator amcaların bilindiği gibi bir avcılık kültürü var. Avcıların toplumsal yapıları içinde konumları/statüleri, avcılık yeteneklerine göre belirleniyor.
Buradan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Silahları, teknolojileri, kültürleri, sosyal yapıları vs her bişi yazıyor.

Ayrıca Burada daha farklı bir sınıflama da söz konusu. Buradan Predatorlerin kültürüne ait detaylı bir sınıflandırmaya ulaşabilirsiniz. Şimdi bir dönelim toplumsal yapılarına.

Predator toplumunda yüzde 25'lik nüfusu daha avcı statüsüne ulaşmamış erkek predatorler oluşturuyormuş. İnsan avlamak Predatorler için bir nevi spor niteliğinde. Avcılık statüsüne ulaşmak için Alien avlamaları gerekiyor ki, bunuda AVP filminde görmüştük. Bu yüzde 25'lik kesim Unblooded ya da Young Blood olarakta geçiyor. Daha yeni toy, genç predatorler bir nevi.

Predatorlerin yüzde 45'lik nüfusu ise avcılık statüsüne ulaşmış, erkek Blooded Predatorler olarak geçiyor. Bunlar ilk Alien avladıklarında, Alienlerin bir parçasını kopararak kafalarına ve maskelerine Alien avladıklarını gösteren işareti çiziyorlar.
Yukarıdaki Predator ilk Alien'ini avlayarak Blooded Statüsünü kazanmış erkek bir Predator. Tabiki AVP filmlerinden de hatırlayacağınız gibi. Öyle uzaktan teknoloji kullanarak değil. Teknoloji kullanmadan, bıçak, disk vb silahlarla yakın mesafeden, teke tek bir dövüşte Alien avlayabilirse bu işareti çizmeye hak kazanıyor. Tabiki avladıkları Alien'in kafatasınıda beraberlerinde getirip gösteriyorlar, avladıklarına kanıt olarak.

Bu yüzde 45'lik bölüm biraz daha avlandıktan sonra, yetenekleride göz önüne alınarak içlerinden bir kısmına Elite Statüsü veriliyormuş. Elite statüsünde olanlara Aside karşı dayanıklı Bilek bıçakları (Wrist Blades) veriliyormuş. AVP filmlerinden hatırlarsanız bu amcaların bileğindeki bıçaklar Alien'lerin asitli kanına değdiğinde eriyordu. Bu Blooded olanların yeteneklilerine Aside dayanıklı Bilek bıçakları verilerek Elit Statüsüne yükseltilirmiş. Alienlerle avlanırken sorun yaşamasınlar diye muhtemelen.

Predatorlerin yüzde 10'luk kısmı yaşlı ve emekli olan erkekler ve tüm kadın nüfusunu kapsıyormuş. Bu yüzde 10 içinde ne kadarı emekli erkek, ne kadarı kadın predator yazmamışlar. Fakat toplumun yüzde 10'unu emekli yaşlı erkekler ve kadınlar oluşturuyormuş. Buradanda anlaşılabilir ki aslında toplum erkek egemen değil, kadın egemen bir yapıda yürüyor. Anlaşılabileceği gibi kadınlarda çok eşlilik durumu söz konusu muhtemelen. Yoksa bu kadar çok erkek nüfusa karşılık, yüzde 10'un bir kısmı kadın nüfus var. Erkek egemen bir yapı olsa çökerdi sistemleri.

Toplumun yüzde 15'i Hunt Master yani avcılık ustası olanlardan oluşuyormuş. Bunlar bayağı bir kıdemli olup, avcılık ustası olabilmeleri için Alien Queen yani Alien üreticisi ya da Alienlerin anasını avlayarak kafatasını getirmeleri gerekiyormuş. Alien Queen dediğimiz şeyde AVP serisinin sonunda gördüğümüz Dinazor misali büyüklükteki yaratık.

Yukardaki resimde ne kadar büyük olduğunu anlayabilirsiniz. Bu yaratığı teknolojisiz teke tek bir savaşta, yakın mesafe dövüşte yenenler avcı ustası oluyorlar. Hunt Master statüsüne erişiyorlar. Tabi bu yaratığın kafatasını çıkarıp, avladıklarına kanıt olarak sunmaları gerekiyor.

Predatorlerin yüzde 5'i klan liderleri oluyormuş. Klan liderleri yanlarında en fazla iki kişiyle beraber Alien kolonisini yok etmesi ve en az 300'de Alien öldürmesi gerekiyormuş. Ayrıca tüm bunların yanında 3 tanede Alien Queen kafatasına sahip olmaları gerekiyor. Yani yukardaki dinazor misali yaratıktan 3 tane avlayabilmiş olmaları gerekiyormuş.


Klan Lideri olanlar belli bir süre savaştıktan sonra ve onurlarını kanıtladıktan sonra, yaşlandıklarında artık avlanmaktan elini ayağını çekerek The Ancient ya da Elder statüsüne erişiyormuş. Tabi ata, ya da kadim bir predatorler nerden baksanız yaşları yaklaşık 1000 civarında falan olurmuş. 1000 yaşına kadar klan lideri olarak kim bilir kaç tane Alien Queen avlıyorlar varın siz düşünün. Ata ya da Kadim statüsüne erişen Predatorler genç nesillere avcılık öğretirlermiş. Savaş taktikleri vs gibi yeni nesillere avcılığı öğreten adamlar oluyorlar. Tabi aklınıza şu soru geliyor olabilir. Arkadaş bu adamlar 1000 yaşında yaşlı oluyor ve eğitim veriyorsa Emekli olanları kaç yaşında oluyor? Herhalde bi 2000-3000 oluyordur :D Tabi kimse bilmiyor emekliler yaş olarak kaç yaşlarında. Baya çok uzun yaşıyor bu amcalar.

Toplumun yüzde 1'ini Adjudicators yani yöneticiler, yargıçlar oluşturuyormuş. Bunlar artık Ancient olmuş, milleti eğitmiş etmiş. Şu toplumun sorunlarını düzeltmek lazım diyerek böle en üst düzey seçilmiş, yöneticiler misali adamlar. Artık daha da avlanmam. Avladıklarım ortada. Yetiştirdiklerim ortada. Ben artık şu toplumun sorunlarına çare bulayım diye yönetici oluyorlar. Muhtemelen bu adamlar toplumun sorunlarına çare bulup bulup, en sonunda emekli oluyorlar. Kim bilir kaç bin yıl yaşamış amcalar oluyor yani bunlar.

Bu toplumda suç oranı pek düşük. Toplumun yüzde 2'sini suçlular oluşturuyor. Bu yüzde 2'de ikiye ayrılıyor. Yüzde 2'nin bir kısmı Killers yani katiller denilen bölüm. Bu katiller Alienleri hayvan gibi görerek avlıyor. Yani adamlarda onur, gurur yok. Avcılık denilen şeye saygıları yok. Öyle Alienleri avlamak için avlıyorlar bir nevi. Alien avladık, avcılığımızı kanıtladık gibi bir durumları yok. Bunlar biz en sağlam savaşçı olacaz deyip kafalarının estiği gibi alien avlarlarmış. Ve çok fazla alien avladıklarında Toplumun onları geri kabul edeceklerini düşünürlermiş bir bakıma. Toplum ise bunları dışlamış. Avcılığa saygınız yok diye. Yüzde 2'nin diğer kısmı ise Badblood olan kısım. Bunların artık Avcılıkla alakalarıda yok. Bunlar zevk olsun diye avlıyorlar. Alien, İnsan, hamile, çocuk, savunmasız adamlar, silahsız adamlar, kendi ırkları olan predatorler hiç sallamıyorlarmış. Önüne gelen herşeyi öldürüyorlarmış. Bunlar katillerden de beter olanlar. Bunlar direkt kanı bozuk olarak damgalanıp, görüldükleri yerde öldürülmeleri farz gibi bir şey. İyice en beterleri. Sıfır acıma, sıfır onur, sıfır gurur. Avcılığa ilişkin hiç bir duyguları yok. Katilden beter yaratıklar olarak görülüyor.

Tabi bunlara karşıda Predatorlerin polis güçleri devreye giriyor. Predatorlerin Polis güçleri Enforcer diye tanımlanıyor. Bu rütbede olanlar artık toplumun en en en en en en en sağlam savaşçıları. Bunlar için Alienlar, Alien Queenler, Predalienler vs hepsi hikaye. Bu seviyede olanlar toplum içinde 4-5 kişiyi geçmezmiş. Çoğu Predatorde böyle olmayı tercih etmezmiş. Çünkü bunlar en en en en en zor görevleri üstleniyorlar. Temel görevleri predator toplumundaki suçluları öldürmek. Haliyle şöyle düşünün. Predator toplumunda klan lideri olupta, sonradan suça bulaşmış bir Predator olabilir. Onlarca Alien Queen öldürmüş bir klan liderinin tecrübesini varın siz düşünün. Ne kadar sağlam bir savaşçı. İşte burda Polis Predatorler bu adamları öldürmekle görevli. Yani Predator toplumu içindeki en sağlam savaşçıları bile öldürebilecek beceride Predatorler. Bu Polis Predatorlerin görevlerinden biri kontrolsüz dağılan Alienleri durdurmak. Genç nesil dünya vb bir yere gidip, AVP filmindeki gibi Alienlere karşı başarısız olduysa, Alienler kontrolsüz bir şekilde yayılıp, o dünyayı ele geçirmeye başladıysa, AVP Requiem'deki gibi Polis Predatorler devreye giriyor. Gidiyorlar ne kadar Alien varsa hepsini temizliyorlar. Alienlerin yayılmasını durduruyorlar. Dünyayı ele geçirmelerini engelliyorlar. Bu Polis Predatorlerin esas görevleri toplumdaki suçluları yani Killers ve Badblood ları, katil ve kötü kanlıları öldürmek. Yani bir nevi Polis Predatorler, kendi ırklarından Suçlu Predatorleri avlıyorlar. Predatorlerin ne fena bir şey olduğunu düşünürseniz, nasıl avlandıklarını göz önüne alırsanız Polis Predatorlerin sağlamlığını anlarsınız. Sıradan Predatorler avcı olarak avları avlıyor. Polis Predatorler ise avcı olarak avcıları avlıyor. Suçlu Predatorleri ve Alienlerin kontrolsüz yayılmasından sorumlu olan Polis Predatorlerde toplum içindeki en sağlam ve en onurlu avcılar. Bu savaşçıların onur düzeyi ve avcılık yetenekleri toplum içindeki en maksimum düzeyde. Predatorlerin en sağlam avcıları da denilebilir. AVP: Requiem filmindeki Wolf diye tanımlanan, Predalien ile kapışan Predatorümüzde işte bu Predator toplumunda topu topu 4-5 adet bulunan Polis Predatorlerden bir tanesiymiş. Yani AVP: Requiem'deki predatorümüz en üst düzey avcı olan Polis Predatormüş. Ondan öte avcı olan Predator yok yani. En sağlam Predatorlerden biriymiş. Bunuda böylece yeni öğrenmiş olduk.
AVP: Requiem'deki Polis Predator Wolf'un maskeli resmi:

AVP: Requiem'deki Polis Predator Wolf'un maskesiz resmi:



Şimdi gelelim filmimize. Dediklerinizi duyabiliyorum. Arkadaş sen bu kadar saattir ne anlatıyorsun böle, ne gerek vardı filmi anlatsana diyebilirsiniz. Gel gelelim film konu olarak o kadar çok karışık ki, yukardaki yapıyı anlatmadan filmi anlatsam anlattığım şeylerde çok karışık olacaktı. Toplumsal yapılarını öğrendikten sonra, kimin ne olduğunu bildiğinizde filmi ve kritiğide anlamanız daha kolay olacağı için anlattım.
Filmimize dönersek başta da dediğim gibi, teleport ile belli bir kısım insan gökyüzünden düşüyor. Teleport ederken nasıl bir teknolojileri varsa artık üstlerine paraşütte takmışlar. Belli yüksekliğe gelince paraşüt açılıyor. Yere inen avlarımız olaydan hiç bir şey anlamıyor tabi. Öldük falan sanıyor. Çünkü çoğu savaşın içindeyken teleport edilip getirilmiş adamlar. Bazısı arabasıyla işe giderken kaza falan yaptığını sanıyor. Sonra anlıyorlar ki ölmüş falan değiller. Biz buraya seçilerek belli bir amaç için getirildik diyorlar. Çünkü hepside kendi alanlarında uzman. Bir tanesi Çeçen savaşının içinden gelmiş. Bir tanesi Irak savaşından gelmiş. Bir tanesi seri katil bir doktor. Bir tanesi paralı asker. Bir tane Sniperci bir hatun var. Hangi savaştan geldi söylenmiyor. Bu amcalar bir süre dolaştıktan sonra garipliklerin farkına varmaya başlıyorlar. Suyun içine bir yaprak koyuyorlar ve yaprak suyun içinde sürekli dönüyor. Yerçekiminde bir terslik var diyorlar. Sonra bir açıklık meydana çıkıyorlar ki yaptıkları tüm planlar suya düşüyor. Sniperci ablamız ben dünyanın tüm ormanlarını bilirim diyordu ilk başta. Burası hiç bir ormana benzemiyor. Beli amazondur diyor. Amcalar dünyada olduğunu sanıyor. Orman tabi her taraf kapalı gökyüzünü görmek imkansız gibi bişey. Bir açıklık alana çıktıklarında bakıyorlar ki güneş hareket etmiyor. Gel gelelim anlıyorlar ki onlar güneş değil. Predatorlerin gezegene. Bu gezegenin yanında 2 tane uydu. Kendi bulunduklarıda muhtemelen başka bir uydu. Amcalar başka bir gezegende olduklarını anladıklarında ne oluyor layn moduna giriyorlar. Sonradan ormanda yürürken, daha önceden getirilmiş bir avın kurduğu tuzağa yakalanıyorlar. Tuzak öyle büyük boyutlu hazırlanmış ki hepsi zar zor kaçıyor. Sonra tuzağı inceleyip, kendilerini avlayacak olanın insan olamayacağını anlıyorlar. Böyle bir tuzakta avın kütlesinin 4-5 katı koyulur. Bu kütük'ün kütlesine bakarsak hiç bir insan o kadar ağır olamaz başka bir şey diyorlar. İşin sonunda dolanırlarken Predatorlerin saldığı köpeklerle karşılaşıyorlar. Hepsini indirip, Predatorlerin kampına gidiyorlar ki, yukarıda ki yazımı yazma sebebimde işte burda ortaya çıkıyor. Predatorlerin kampında kafatasları yakılarak asılmış Alien kafataslarından, insan kafataslarından tutunda her birşey var. Yerlerde insan kafatasları, alien kafatasları, Predator kafatasları var. Bir tane Predatorude toteme asmışlar. Yerdeki kafataslarının garipliğine baktıktan sonra, toteme asılı Predatorü gören herkes tırsıyor tabi. Bu nasıl bir şey layn. Bizi ne avlıyor arkadaş. Bu yaratık bile bi acaib garip. Bunu toteme bağlayan kim bilir ne gariptir diyorlar muhtemelen içlerinden. Toteme bağlı predator ölü mü sağ mı diye kontrol için gittiklerinde bağrınıyor Predator. Tabi o anda ortalık fena karışıyor. Arkadaşların avcıları Badbloodslar. Bu konuda internette o kadar çok tartışma varki filmde açık olmamasının sebebide bu. Bir kısım grup toteme asılan Badbloodtur. Cezalandırmak amacıyla asılmıştır. Diğer 3'lü ise young blood'tur Alien avlamak için hazırlık yapıyor diyor. Diğer bir kısımsa şöyle diyor. Bu 3'lü grup bu av alanında bulunuyordu. Esas avcılık için gönderilen 3'lü predator grubundan diğer 2'sini öldürüp, 1 tanesinide işkence olsun diye toteme asmışlar. Predator toplumu kendilerini dışladığı için intikam alıyorlar, Predatore işkence ederek diyorum. Filmin direktörü ve yazarıyla yapılan röportajlardan da bu sonuç çıkıyor. Çünkü bizim 3'lü badblood grubumuz daha önceden Predatorleri öldürmüş. Yerde predator kafatasları var. Badbloods'larda gaddarca, zevk olsun diye Alienleri ve kendi ırklarından olan Predatorleri öldürdüğünüde göz önüne aldığımızda, yerdeki Predator kafataslarınıda göz önüne alırsak, bizim düşman Predatorler aslında suçlu olan BadBlood Predatorler. Bu adamlardan kimsenin haberi yok. Çünkü bunlar av alanına gelen 3'lü grup predatorleri öldürüp, 1'ini de toteme asmışlar. Totemdeki Predator iletişime geçip burda Badbloods var deyip haberde gönderemediği için, bu badbloods'lar gaddarca her geleni avlıyorlar. Tartışma konusu olan şeylerden birşey kalıyor. Totemdeki Predator AVP: Requiem filminde izlediğimiz Polis Predatorlerden biriydi. Bu 3'lü grup BadBloods Predatorleri öldürmek için görevlendirildi de başarısız mı oldu? Yoksa Avcılık için gelmiş sıradan Predatorlerden biri miydi? Böyle bir tartışmada mevcut internette. Gel gelelim toteme asılan Predatorün yeteneklerine bakarsak Polis Predator olamayacak kadar yeteneksiz. Ve yerdeki Predator kafataslarına da bakarsak, bunlar aslında alien avlamak için hazırlanan Unblooded ya da Young Blood olan daha deneyimsiz predatorler. Bu badbloodslarda deneyimsiz predatoru bulmuş. 2 tanesini öldürmüş. 1'ini de işkence yapmak için toteme asmış. Predator toplumunun bu durumdan haberi olsaydı muhtemelen AVP: Requiem'deki Polis Predator olan Wolf karakterinin yeteneklerine ve avcılık yeteneğine sahip bir Polis Predator gönderirlerdi ki o gönderdikleri de 1 tane Predator olurdu. O gelen predator'de bu badbloodsları doğduğuna doğmuşuna pişman eder çok fena avlardı. Bu kampta Toteme asılandan hariç, yerde Predator kafatasları da olduğuna göre buraya gelmiş olan genç nesil predatorlerden bir grup. Toteme asılmış olan Predatorde genç nesil, Alienlara hazırlık için gönderilmiş bir predator olduğu sonucu çıkıyor.

Tartışmalara bir nokta koyduktan sonra filmimize geri dönersek. Toteme asılı olan Predatorü kontrol için bakmaya çalışmalarıyla birlikte suçlu Badbloods Predator grubumuz devreye giriyor ve ortalığı karıştırıyor. Herkes kaçıyor ve suya atlıyor. Sudan çıktıktan sonra Sniperci kızın Predatorler hakkında bilgi sahibi olduğu ortaya çıkıyor. Şimdi gidelim gerilere. Sene 1987 Predator filmi çizgi romandan uyarlanarak sinemaya geçmiş. Arnold amcamız ormandaki bir Predatorler üzerine çamur kaplayarak savaşmış ve sağ kurtulmuş. İşte bu olayı Sniperci kızın ağzından duyuyoruz. Tarif ettiği şey toteme asılı olan şeydi diyor. Kızıl ötesi görüşleri, termal algılayıcıları, teknolojik silahları vs var diyor. Sonra plan program yapıp, dar bir geçitte bu 3'lü suçlu badblood predatorleri sıkıştırıp öldürmeye çalışıyorlar. Yermi onlar böle zokayı be bizim oğlan diyerek devam ediyoruz.

Tabiki yemiyorlar. 10 mevsimdir o ortamda yaşamda kalmış, 3 tane Predator avlamış ve hedayeler almış olan bir amca çıkıyor. Kafasına Alien maskesini geçirmiş. Üstüne ısı engelleyici bir şey giymiş. Maskeyi kullanarak görünmez olmuş. Elinde Predator silahı. Gelin buraya gelin buraya diyor. Bizim grup tırsıyor tabi. Amca görünür hale geliyor. Nesin layn sen diyor bizim grubun lideri. Çıkarıyor maskeyi ve Matrix'ten Morpheus olarak bildiğimiz karakteri görüyoruz. Ben diyo yaşıyorum. Takip edin beni diyor. Bir yere giriyor. Predatorlerin bir zaman kullandığı terk edilmiş bir makinayı kendine sığınak yapmış. Herkes giriyor içeri. Başlıyor hikayeyi anlatmaya. Tabi bu amca durumu bir kan davası olarak algılamış. Bunlar 2 farklı tür diyor. O sizi avlamaya çalışan büyükler. Totemde asılı olanda küçükler. Aralarında kan davası var. Büyükler küçükleri avlıyor diyor. Tabi bir insan olarak durumu böyle algılamış. Çizgi romanlardan vs takip edince anlıyoruz ki aslında ortada kan davası falan yok. Bu 3'lü grup toplumdan dışlanmış, sadist predatorler. Zevk olsun diye alien, insan ve kendi ırklarından predatorleri öldüren suçlu Badbloodslar. Predator toplumunun her tarafta arayıp durduğu, bulundukları yerde imha edilmeleri farz olan adamlar. Bu adamlarda kendi durumlarının farkında. Bu yüzden Predator toplumundan nefret ediyorlar ve gördükleri genç Predatorleri avlıyorlar. Suç işliyorlar yani. Bunu gören amcamızda bunlar büyük, ötekiler küçük aralarında kan davası var sanıyor. Filmi izlediğinizde de eğer olayı ve Predatorlerin yapısını bilmiyorsanız sizde böyle anlarsınız. 2 farklı klan varda bunlar arasında kan davası var sanarsınız. Halbuki toteme asılan Predator eğitim amaçlı gönderilmiş genç nesilden bir predator. Yerde kafatasları olanlarda aynı şekilde eğitim amaçlı gönderilmiş Predatorler. Bu 3'lü grup ise Predator toplumundan dışlanmış, suç işlemiş, zevk için öldüren, kendi ırklarından olan Predatorleride öldüren suçlu BadBloodslar.

Neyse olaya açıklık getirdikten sonra bu suçlu BadBloods'larımızı tanıtalım. Bunlar tercih ettikleri savaş çeşidine göre ayrılmışlar.

Berserker predator aralarında en gaddar, vahşi olanı, maskeli versiyonu:


Berserker predator'un maskesiz versiyonu:

İz sürücü, merhametsiz Tracker Predator:




Aralarında acıkta olsa onuru ve gururu olan Falconer Predator:
Amca hikayeyi anlattıktan sonra, karnıda aç tabi. Odaya kapattığı bizim elemanları pişirmeye çalışıyor. Sonra grubun lideri akıllı çıkıp patlatınca ortalığı. Suçlu BadBlood Predatorlerimiz uyanıyor olaya. Hemen geliyorlar mekana. Tracker Predator içeri giriyor. Bizim 10 Mevsimdir canlı kalan amcayı patlatıveriyor. İçeriden Samuray kılıcını alan Japon amcamız ve diğerleri kaçıyor. Bir yerde sıkışıp kalan seri katil doktorumuz beni kurtarın diyor. Rus askerimiz kıyamıyor. Gidiyor kurtarıyor bunu. Kendisi yem oluyor. Tracker Predator'de ahada kafa tasını çıkarıcam deyip bunun böğrüne bilek bıçağını sokup yukarı kaldırdığında, Rus Askerimiz elindeki C4'ü patlatıyor ve Tracker Predator orda ölüyor. Bizim elemalar dışarda zafer çığlıkları atarken, Falconer Predator dahil oluyor. İdam mahkumu amcamız bir kaç darbe atıyor atmasına ama kafasından oluyor. Bizimkiler kaçarken, samuray kılıcını almış Japon amcamız aynı Predator'ün ilk filmindeki güdüsel asker karakterimiz gibi duruyor. Siz gidin diyor. Çıkarıyor kıyafetlerini soyunuyor. Bu suçlu Badbloods predatorlerde sıfır onur, sıfır gurur, zevk için öldürme maksimum olsa da bizim Japon karakterimiz Falconer Predator'ün ruhuna dokunuyor sanırsam. Falconer Predatorümüz duruyor. Görünür hale geliyor. Savaşın sonunda berabere kalıyorlar. Japon amcamız sağlam kılıç kullanıyor. Son hamlede Falconer Predator'ün kafasını kesiyor. Falconer amcamızda Japonu kesiyor.

Japon ve Falconer Predator'un birebir dövüşü:

Bizimkiler kaçıyor. Berserker Predator'un kurduğu tuzağa doktor yakalanıyor. Tabi doktorun seri katil olduğunu bizim grup lideri hariç kimse anlamıyor. Sniperci kızımız bırakmam bu adamı burada sakat diyor. Bizim grup lideride Totemdeki genç nesil Predator'e gidip anlaşma teklif ediyor. Ben seni burdan indirecem sen beni dünyaya göndereceksin diyor. Predatorü indiriyor aşşaya. Predator bakıyor bakıyor. Uzay gemisini aktif edip, kordinatları dünya olarak ayarlıyor. Grup liderimiz gidiyor. Giderken Berserker Predator'ümüz geliyor. Genç nesil Predator'ümüzde bakıyor aha diyor Badbloods Suçlu Predator geldi. Bunu üstlerime haber vermeden öldürür, kafatasını götürürsem rütbem baya yükselir diyor herhalde. Haberde vermiyor. Başlıyorlar savaşmaya. İşin sonunda suçlu BadBlood Berserker Predator bizim genç nesil Predator'ün kafasını uçuruyor.

Bu arada ufak bir not. Yukardaki azılı suçlu Berserker Predator her ne hikmetse tek saplı bilek bıçağı kullanıyor. Ayrıca Bilek bıçağını fırlatabiliyor. Tüm Predatorlerde bilekteki bıçakları hep çift saplı olur. Bu amca tek saplı ve atılabilen bıçak kullanıyor. Garip doğrusu. Bizim grup lideri o gemiyi patlataklarını düşünmüş olacak ki binmemiş gemiye. Öyle de oluyor. Genç Predatorü öldürdükten sonra giden gemiyi patlatıyor Berserker Predator.

O sırada bizim seri katil doktor sniperci kızı felç ediyor. Ben dünyada anormalim ama bunların arasında normalim diyor. Gitmem hiç bi yere diyor. Kızı felç ediyor garip bir sıvıyla neşterini kaplayarak. O sırada grup lideri geliyor. Durumu anlamamış gibi yapıyor. Kızı bir kenara çekiyorlar. Bizim doktor seri katil arkadan sinsice yaklaşırken, grup liderine özür borçluyum sana iyi adammışsın diyor ki, durumu anlayan grup lideri dönüp bıçağı saplayıveriyor. Sniperci kızımızda intikamı alındı diye bi derin nefes alıyor mutlu oluyor. Doktora bomba bağlayan grup liderimiz koyuyor bir yere. Etrafada barutla çeviriyor. Berserker Predator geri gelip doktora bakıyor. Bir kaldırıyor ki bomba patlıyor. Ayağa kalktığında etrafını ateşle çeviren grup liderimiz seri darbelerle kafaya kafaya darbeleri indiriyor. Amcada nasıl bir teknoloji varsa ağacın arkasına saklanan grup liderinin kalp atışlarını duyuyor. Bizim grup liderinin kafayı tam kesecekken felçli sniperci kızımız zor zahmet silahını doğrultuyor ve arkadan Berserker Predatorü vuruyor. Vurulan Berserker Predatorümüz bileğindeki bıçağı kıza fırlatsa da denk getiremiyor. Sen ona nasıl saldırırsın laaaayn diye gaza gelen grup lideri seri darbeler çakıyor ve kafasını koparıyor Berserker Predator'ün. İşin sonunda suçlu BadBloods Predatorlerin hepsi öldürülmüş oluyor. Grup lideri kızın yanına gidip ben Royce diyor. Sniperci ablamızda ben Isabelle diyor. Tanışıyorlar. Gel gelelim kalkıpta plan yapacaklarken nasıl gideriz burdan diye. O an o dakka yeni av sezonu başlıyor. Yukarıdan paraşütlerle yeni avlar aşağıya iniyor. Görünen o ki Predatorlerimiz avcılıklarına kaldığı yerden devam edecekler.

Filmin Traileri için:
Related Posts with Thumbnails