26 Ağustos 2010 Perşembe

Severe Torture - Misanthropic Carnage (2002)


Severe Torture kovalıyordum. Severe Torture'un 2010 albümü çıktı çıkmasına, kritiğini de yaptık. Gel gelelim bana göre grubun yaptığı en güzel albüm olan Misanthropic Carnage albümünün kritiğini yapmaya karar verdim.



Albümdeki Kadro:

Dennis Schreurs - Vokal
Thijs Van Laarhoven - Gitar
Patrick Boleij - Bas
Seth Van De Loo - Davul

Albümdeki Şarkılar:
 
1. Mutilation Of The Flesh
2. Meant To Suffer
3. Carnivorous Force
4. Misanthropic Carnage
5. Blinded I Slaughter
6. Impelled To Kill
7. Castrated
8. Forever To Burn
9. Your Blood Is Mine

Grubun bu albümünde Cannibal Corpse etkisi çok açık ve bariz bir şekilde görülüyor diyebilirim. Cannibal Corpse etkisinin tavan yaptığı albüm olmuş diyebilirim.

Davulcu amca Cannibal Corpse etkisini en üst seviyeye çıkarmış. Zil atakları, blastlar, çift kroslar gayet klas bir şekilde ilerliyor. Davulcunun tuşesi gayet yerinde ve uygun. Yeterince teknik olmakla birlikte, müziğin atmosferine de çok uygun şekilde çalıyor. Müzikle tam bir uyum içinde çalıyor. Zaman zaman Cannibal Corpse etkisi çok bariz bir hale geliyor. Fakat bunu çokta sorun etmiyorsunuz.

Gitarcıların riffleri gayet güzel. Tam brutal death metal riffleri diyebilirim. Cannibal Corpse'nin Chris Barnes sonrası dönemindeki riffleri oldukça fazla andırıyor. Gayet Brutal Death riffleri ve oldukça gaz diyebilirim. Ayrıca hafiften old school death metal izleri taşıyan bir yanıda var. Zaman zaman Cannibal Corpse etkisi fazla gibi görünse de hiç gözünüze batmıyor. Çünkü böyle bir iş çıkarmak başlı başına zor bir iş zaten. Kaldıki Cannibal Corpse gibi bir gruptan etkileniyorlar. O tip bir iş yapmaya çalışıyorlar. Gayette başarılı oluyorlar. Haliyle hiçte göze batacak bir iş değil bence.

Baslardan da bahsetmek isterdim. Fakat bu albümde ilk albümdeki gibi baslar çok fazla ön planda değil. Biraz daha geri plana koymuşlar. Haliyle sürekli bas sesini açık ve net şekilde duyamıyorsunuz. Gel gelelim sorunda etmiyorsunuz. Bunun yanında yer yer basın derinliğini hissediyorsunuz ki oldukça güzel çalıyor :)

Vokalci amca derin,kalın,güçlü,yıkıcı,iğrenç Sick Guttural Vokallerini, insanın beynine çivi çakar gibi çakıyor. Vokalci Dennis Schreurs extreme, kalın, derin, gurultulu, güçlü, çok gaddar ve söylediği sözlerin anlaşılır olduğu bir Sick Guttural Vokale sahip diyebilirim. Alışıldık Sick Guttural Vokaller gibi söylediği sözlerin anlaşılmadığı bir yapının tersine, Dennis Schreurs kalın, derin, gurultulu, güçlü, çok gaddar ve söylediği sözlerin anlaşılır olduğu yapıda bir Sick Guttural Vokale sahip. Hem Sick Guttural Vokal yapıp hemde söylediğin sözlerin anlaşılır olduğu bir vokal yapmak oldukça zor. Bu yüzden benzerine az rastlanır bir Sick Guttural Vokal diyebilirim. Bu yüzden Vokalci Dennis Schreurs amcayı extradan tebrik ediyorum. Vokalci Dennis Schreurs'in Sick Guttural Vokalleri kalın, derin ve gurultulu bir sese sahip. Vokalci Dennis Schreurs'in Sick Guttural Vokal stili, Internal Suffering vokalcisi Fabio Marin'in Choronzonic Force Domination ve Awakening Of The Rebel albümünde yaptığı Sick Guttural Vokal stiline oldukça fazla benziyor diyebilirim. Hatta bence Dennis Schreurs ve Fabio Marin aynı Sick Guttural Vokal stilline sahipler diyebilirim. Dennis Schreurs'in gerek Sick Guttural Vokalinin stili gerekse Sick Guttural Vokalinin sesi, Fabio Marin'in Choronzonic Force Domination ve Awakening Of The Rebel albümündeki Sick Guttural Vokalinin stili ve Sick Guttural Vokalinin sesine çok fazla benziyor diyebilirim.
Vokalcinin kendine has bir okuyuş stili olmakla birlikte hafiften George "Corpsegrinder" Fisher'i andırıyor.

Vokalcinin bu albümdeki vokali için internette gördüğüm bir çok kritikte Chris Barnes'in Tomb Of The Mutilated albümünde yaptığı vokale benzetmişler. Gel gelelim ben böyle bir benzerlikte göremiyorum, alaka da kuramıyorum. Gel gelelim bana çoğu zaman Vokalci Dennis Schreurs'un sesi, Chris Barnes'in Butchered At Birth albümündeki vokalinin biraz daha Gutturallaştırılmış versiyonu gibi geliyor. Yine de bence Vokalcinin vokal stili ve sesi, Chris Barnes'ten çok, Internal Suffering vokali Fabio Marin'in Choronzonic Force Domination ve Awakening Of The Rebel albümlerindeki vokal stili ve sesine benziyor. Bence böyle demek daha doğru olur. Gel gelelim herkesin fikri kendine tabiki. İster Chris Barnes'e benzetin ister benim gibi Fabio Marin'e benzetin. Sonuç olarak bu albümde Dennis Schreurs çok çok sağlam Sick Guttural Vokal performansı göstermiş diyebilirim. Sonuç olarak bakacak olursak vokalci Dennis Schreurs için Brutal Death Metal ortamlarının en Gaddar, en Piskopat, en Sick Guttural Vokallerinden birisi diyebilirim. Böyle Sick Guttural Vokalci dünyaya bir daha çok çok zor gelir. Dennis Schreurs özellikle bu albümde yaptığı Sick Guttural Vokaliyle ve gösterdiği Sick Guttural Vokal performansıyla dünyanın en Gaddar, en Piskopat, en Sick Guttural Vokalcilerinden biri olduğunu bana göre kanıtlamıştır. Hollandanın ve dünyanın en Gaddar, en Piskopat, en Sick Guttural Vokalcilerinden biri olduğunu düşünüyorum. Böyle Sick Guttural Vokalci çok çok zor bulunur. Böyle Sick Guttural Vokalci dünyada bir daha çok çok zor yetişir. Dünyadaki Sick Guttural Vokalciler içinde benim en sevdiğim, en beğendiğim Sick Guttural Vokalcilerden birisi diyebilirim. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Herkesin fikrine saygı duyarım.

Kayıt kalitesine gelince oldukça sağlam kaydedilmiş. Bu albümde bir önceki albümlerine nazaran daha fazla uğraşmışlar diyebilirim. Herşey çok açık ve net olmuş. Zillerin sesleri vs özenle ayarlanmış. Gayet temiz bir iş çıkarmışlar. Mix, Mastering işide oldukça hoş olmuş.

Söz konsepti yine bir önceki albümdeki gibi ölüm, vahşet, gore vb temaları içeriyor. Tabiki bu temalara isyankarlık, hristiyan karşıtlığı eşlik ediyor. İsyankar gore temalı bir söz konsepti var diyebiliriz.

Albüm kapağını kim çizmiş bilmiyorum. Fakat söz konseptine uygun bir kapak olmuş. Oldukça gore öğeleri barındıran ve aşırı dehşet detaylı olmasa da birazda detaylı ve güzel bir kapak olmuş. Söz konseptine çok uygun olmuş. Elinde gürz benzeri bir şey ile kadına vuruyor. İşkence, kasaplık mekanı gibi bir yer. Arkada kafatasları vs var. Kafa kolleksiyonları var. Tam işkenceci mekanı gibi bir yer. Adamların söz konsepti ile paralel ve oldukça gaddar bir kapak olmuş.

Sonuç olarak baktığımızda Dennis Schreurs amcanın çok çok sağlam Sick Guttural Vokalleri, hafiften old school death metal etkili brutal death metal riffleri ve çok güzel bir müzik alt yapısı, çok sağlam bir kayıt, leş bir söz konsepti ve bu konsepte uygun oldukça gore ve gaddar bir albüm kapağı, Cannibal Corpse etkisi ve bu etkinin ürünleri de göz önüne alınırsa çok sağlam bir albüm olmuş diyebiliriz. Bana göre Brutal Death Metal tarihinin en sağlam albümlerinden biri. Ayrıca grubunda bence en güzel albümü. Tabi herkesin fikri kendinedir. Herkes böyle görmek zorunda değil.

Bu albümü kim dinler dersek Cannibal Corpse sevenler kaçırmasın derim. Riffler açısından Chris Barnes sonrası Cannibal Corpse'u sevenler oldukça çok beğenecektir. Bunun haricinde genel olarak Brutal Death Metal seven herkes sevecektir. Old School Death Metal sevenlerinde büyük kısmının seveceğini düşünüyorum.

Albümden Şarkılar için





Related Posts with Thumbnails