16 Ağustos 2010 Pazartesi

Hart to Hart



Tek ve rakipsiz olmanın sefasını uzunca yıllar süren devlet televizyonu TRT nin 1980 lerdeki göz bebeklerinden birisidir "Hart to Hart" veya buralardaki ismi ile "Tehlike Çemberi".

Üstü açık spor otomobillerle, pırpır ucaklarla adam kovalamalar, biraz şans biraz da kurnazlıkla olayları çözüp kötü adamları kanunun eline teslim etmeler, pek çok kişinin hayatını son anda saniyelik atılımlarla kotarmalar hatta ve hatta abd nin geleceğini bile kurtarmalarla bezeli sıfır mantık dönemine göre biraz komik bir yapım idi.

Kadrosu:
Yapımcı: Sidney Sheldon

Oyuncular:

*Robert Wagner ... Jonathan Hart
*Stefanie Powers ... Jennifer Hart
*Lionel Stander ... Max

Kanımca 2 veya 3 sezon oynamış oyuncu ve ekibine bikaç kere ödül adaylığı getirmiş ama ödülün kendisini asla getirmemiş bir yapım olması açısından da manalıdır.

Paranın mına koymuş Ceo kılıklı Hart Industries holdingin sahibi Jonathan ve çaçaron eşi gazeteci jennifer çiftinin sırf zevk veya macera olsun diye dedektifliğe soyunmaları ile start alır.
İşe bir süre sonra neredeyse aileden birisi haline gelmiş uşak Max de karışır ve her bölümde maceradan maceraya koşarlardı.
Uluslararası casusluk şebekelerini çökertmek ne kadar kolaymış, yanılgısına kapılan bir jenerasyon var ise sebebi hiç şüphesiz bu dizidir.

Aynen gene Mavi Ay ekolünde olduğu gibi bu çiftte kimi zaman tartışıp cilveleşse bile gerzekce bir nedenden barışır öpüşür koklaşır birbirlerine sevgi sözcükleri mırıldanırlardı.
Olayları da öyle çok fazla atraksiyonla, vurdu kırdıyla tekme tokat girişmelerle değil bilakis adamı tuzağa düşürmek, zarf atıp öttürüp sesini kaydetmek vs gibi ucuz numaralarla çözmeleri ayrı bir muamma.

O esnada bombalar patlamış uçak düşmüş roketler tepelerinden geçmiş, umurlarında değildi sanırım diziyi biraz da itici kılan buydu.
Fakat insanoğlu akıllanmamış olacakki nuh nebiden kalma bu tip dizilerin akabinde de benzerlerini hatta ve hatta bin kat beterlerini de yapmış olmaları öyle inanıyorum ki medyanın tam bir katliamıdır.

Diziden kimi kareler ve sahneler:









Related Posts with Thumbnails