5 Ağustos 2010 Perşembe

Kayıp Kızlar



Yeşilçam denen alemin resmen can cekiştiği çakma porno çekmedikleri takdirde tüm set ekiplerinin aç bilac gezdiği yılların akabinde 1984 yılının bombalarından birisidir bu sinema filmi.


Biraz da vicdan azabına girmiş adamı oynayan tipler biaraya geldiklerinde ite kaka zorla yapmacık yapmacık " toplumsal mesaj " sahneleri çekerler, başınıza bunlar gelebilir evladınıza sahip çıkmassanız kötü yola düşer tandanslı senaryoları fabrikasyon olarak sinema salonlarına yollarlardı.
Ancak bu KAYIP KIZLAR efsanesi tamamıyla bambaşka bir hayal gücünü beyaz perdeye taşıyor.

Filmin künyesi:
#Sene: 1984
#Yönetmen: Orhan Elmas
#Senaryo: Erdoğan Tünaş
#Yapımcı: Türker İnanoğlu

Oyuncular,


*Tarık Akan
*Nuri Alço
*Ahu Tuğba
*Coşkun Göğen
*Eray Erbal
*Çiğdem Tunç


Uploaded with ImageShack.us
Temel itibarıyla bu film de millete kötü yola düşme mesajı vermekle beraber konsept çok farklı ..
Bambaşka bir ortam, saçmalığın dibine vurmuş diyaloglar uçuşuyor ortalıkda ancak bu sadece komik olarak algılana bilir.
Kadroyu da gördünüz kimin başına ne gelecek kim ne yapacak seyretmeden belli.
Ama işin gizemi de burada, yani kurgusunda.


İstanbul' un hızlı ve acımasız eğlence dolu gibi gözüken ancak tuzaklarla dolu gece alemlerine düşen bir adet zengin evladı bayan bir adet alaman gurbetci aileden gelme bayan birkaç tane de köy kasabalardan gelme kızlar tepetakla düşmüşlerdir.
Uyuşturucu ve fuhuşla dolu leş ortamlarda her türlü entrika dönmekte kızlar bazır güzür taciz ve tecavüze uğramaktadır ayrıca efsane oyuncu Nuri Alço mafya işlerini tüm hızla yürütmektedir.
Adamda beyaz kadın ticaretinden beyaz ölüm tacirliğine gaddarlıktan kurnazlığa rüşvetten tehdite her yol var vardır, işleri tıkırındadır.


İstediği kadınları elde etmek için ickisine hap atıp uyutup tecavüz eden ve de bunu kamerayla kayıt altına alan şeytanın karşısına emniyet amiri karakteriyle Tarık Akan çıkar..

Gözüpek memur çok dürüsttür asla rüşvet yememekte teklif edeni oracıkta tekmelemektedir.
Kararlı ekibi ile gece alemlerine baskınlar yapar nice kötü yola düşmüş fuhuş bataklığına kapılmış kol gibi sarma sigaralarla zehirlenen gençleri gördükçe adeta kamçılanmaktadır görev aşkıyla yanıp tutuşuyor gibi hissediyordur..


Mafya babası Reşat aganın son bıldırcını karakterindeki dişi Tuğba ise fabrikatör ve sorumsuz ailenin biricik kızıdır para boktur ama zeka veya hayat bilgisi sıfırdır düşmüştür Reşatın kucağına kah mafyacıdan kah parasını bastırandan dipçiklenmektedir gene kendisi gibi ailesine isyan etmiş Modern Talking fanatiği karakteri canlandıran Tunç gibi evden eve yataktan yatağa sekmektedir.

Komiser velhasılı Ahu ile konuşur, ikna eder, bi geceyi beraber geçirdiklerinde kızı camın önünde imana gelmiş sabah ezanını dinler halde bulur.
Ancak görev de önemlidir, var gücüyle eroin ticaretiyle kafayı bozmuş Reşat ın karşısına cıkar catışmalarda ise cok kan akar.

Her ne kadar millet filmle veya ekibindekilerle makara yapsa da ben beyaz perdenin memleketimizdeki gelişimi açısından egzantrik disko sahneleriyle 80 ler pop müziklerinden ibaret soundtrackleri ile ve genel manasıyla bakarsak kurgusu ile bu yapıtı çok önemli buluyorum. Bu ülkenin nerelerden nereye geldiğini görmemiz açısından manalı olabilir :p

Filmden kimi sahneler



Related Posts with Thumbnails