17 Ağustos 2010 Salı

Haemophagia - From Sickness to Cult (2007)



Morbid Angel, Cannibal Corpse işlerine gönül vererek başlayıp anlaşmazlıklar olunca, artık yolumuz Devourment (US), Disgorge (US), Dying Fetus, Soils of Fate, Brodequin yoludur. Böyle biline deyip kendini Slam Brutal Death Metal işine veren kaç grup vardır ki?


Albümdeki Kadro:

Roger Santallusia - Vokal/Bas
Gerard Porqueres - Gitar/Geri Vokal
Alex Medvedev - Davul

Albümdeki Şarkılar:

1. Appealing Obliteration
2. Vengeance Through Murder
3. War For Black Gold
4. From Sickness To Cult
5. Human Asphyxiation
6. Head Shot
7. Her Body On A Viscera Bath
8. Funeral Inception (Suffocation Cover)

Davulcu amca yememiş içmemiş Devourment (US) dinlemiş. Hep o işlere uğraşmış kasmış diyebiliriz. Özellikle gravity blast denilen olaya pek bir çok uğraşmış. Gel gelelim o işleride çok iyi kavramış ve iyi uyguluyor. Davulcu bilindik Slam Brutal Death Metal grupları gibi bir yapıda çalıyor. Gel gelelim extrası var. O extrasıda Devourment (US) çalabilecek ölçüde bir yeteneğe ve sağlam gravity blast yapabilmesi denilebilir. Davulcu amca zillerle ve trampetle arasını pek bir yakın tutuyor. Alttan çift kroslar susmazken, geleneksel Slam Brutal Death davulları gibi ağar tempodan çalıyor. Sonra bir hızlanıyor bir gravity blastlar bir zil atakları giriyor ki ne oluyor diye garipsiyorsunuz, duraklıyorsunuz. Davulcu gayet klas bir iş çıkarmış diyebiliriz haliyle.

Gitarcı amca Slam Brutal Death Metal işlerine baya çok fazla gönül vermiş diyebiliriz. Devourment (US), Heinous Killings vb işlerle pek bir haşır neşir olmuş. Groove riffler çalmakta ve Breakdown işlerine bakmakta. Gayet hoş riffler düşünmüş ve çalmış. Şahsen çok beğendim. Dinlerken Devourment (US) dinliyor gibi hissetmenizi sağlıyor zaman zaman. Extra çok orjinal bir iş yapmamış fakat yaptıkları ve amaçladıkları şeye bakılırsa gayet yeterli hatta gereğinden fazlasını bile yapmış diyebilirim. Sadece Groove işlere de bakmıyor tabiki. Yer yer teknikimsi işlere de girişmiş. Gel gelelim Teknik riff denilemez tabi fakat o işlerde de varım diye göz kırpmış sanki. Suffocation Cover'ı yapmalarıda bu durumu gösterir nitelikte. Gitarcı gitar tonlarını oldukça özenli bir şekilde ayarlamış. Gitar tonlarını çok sevdim. Bunun yanısıra politik işlerle de uğraşmalarından olsa gerek gitarcıda sanki hafiften bir hardcore'culukta var gibi. Breakdown işlerinde daha bir belirginleşiyor. Bilindik Slam Breakdownlarından biraz daha farklı bir yapıya sahip gibi sanki. Gitarcı aynı zamanda geri vokalde yapıyor. Şahsen yaptığı geri vokalleri pek beğenmedim. Yapmasa sanki daha güzel olurdu. Gel gelelim adam yapmış. Niye yaptın arkadaş diyecek değilim. Çok fazla beğenmesemde, müziği bozacak şekilde yapmadığı için sorun teşkil etmiyor.

Vokalci amca Roger Santallusia derin,güçlü,iğrenç Extreme Sick Guttural Vokallerini ve Extreme Frog Guttural Vokallerini döşüyorda döşüyor. Bunun yanında Pig Squeal Vokal işlerine de girişiyor ki her işinde de on numara iş çıkarmış. Vokalcinin Extreme Sick Guttural Vokallerinin sesi ve stili, Devourment (US) grubunun Molesting The Decapitated albümünde vokallik yapan Ruben Rosas'ın Extreme Sick Guttural Vokallerine benzer bir sese ve stile sahip. Vokalcinin Extreme Frog Guttural Vokallerinin sesi ve stili, Devourment (US) vokali Wayne Knupp'un Babykiller şarkısında yaptığı Extreme Frog Guttural Vokallere ve Inherit Disease vokali Obie Flett'in Extreme Frog Guttural Vokallerine benzer bir sese ve stile sahip. Vokalcinin Pig Squeal Vokalleri ise bilindik Pig Squeal vokaller diyebiliriz. Vokalci okuyuş stili olarak Devourment (US) Vokali Ruben Rosas'ın okuyuş stilini benimsemiş. Ruben Rosas'a benzer bir şekilde okumaya çalışıyor ki vokal işinde olanlar ne kadar zor bir okuyuş stili olduğunu bilirler. Vokalci tabiki Ruben Rosas'ı tam olarak yakalayabilmiş değil. Gel gelelim bunu bekleyende yok zaten. Böyle bir hedef seçip, o yolda uğraşması bile cesaret isteyen bir iş. Bunun yanında vokalci amca tüm bu işleri yaparken aynı zamanda bas'ta çalıyor ki bu kadar işi bir arada yapmak hakketten zor bir iş. Haliyle vokalci için Underground Brutal Death Metal ortamlarının en Gaddar, en Piskopat, en Extreme Sick-Frog Guttural Vokallerinden biridir diyebiliriz. Ne diyelim adam çok emek vermiş ve emeğinin karşılığını almış diyebiliriz.

Albümün kaydı oldukça güzel olmuş. Herşey oldukça belirgin ve anlaşılır. Gayette temiz bir kayıt olmuş. Vokalide, davuluda, gitarıda oldukça anlaşılır olmuş. Tabi böyle Suffocation, Deeds Of Flesh vb gruplar gibi temiz ötesi bir kayıt değil. Fakat yaptıkları müzik göz önüne alınırsa bence oldukça yeterli bir kayıt.

Söz konsepti ölüm, savaş, politik işler, katiller vb işlerden oluşuyor. Politik temalı Slam brutal Death Metal işlerine bakmalarını da normal görüyorum. Dying Fetus, Soils Of Fate gibi işleride kovalayıp Politik işler, suç vb işlere gönül vermeleri oldukça normal.

Albüm kapağıda söz konseptine uygun şekilde çizilmiş. Albüm kapağını kim çizmiş bilmiyorum. Fakat ölümüde, savaşıda, politik işleride barındırıyor. Başı örtülü bir iskelet var. M16'lar, kuru kafalar vb var her tarafta. Bir savaş ortamı misali atmosfer var. Zincirlerle tellerle çevrilmiş ortalık. Söz konseptini albüm kapağında oldukça uygun şekilde yansıtmışlar.

Bu albümü kim dinler, bu grubu kim sever dersek Devourment (US), Dying Fetus, Soils Of Fate, Heinous Killings, Down From The Wound, Pus Vomit, Disgorge (US), Brodequin, Cinerary, Cephalotripsy vb grupları sevenler kaçırmasın derim. Slam Brutal Death Metal adına oldukça güzel bir iş olmuş. İspanyolların en sağlam Slam Brutal Death Metal gruplarından biri olmaya adaylar diyebilirim.

Albümden Şarkılar için:









Related Posts with Thumbnails