18 Ağustos 2010 Çarşamba

Brutal Domination (2005)

4 Brutal Death Grubu bir araya gelir. Beraber konsere çıkalım. Bunu vidyoya çekelim. Split DVD olarak çıkaralım. Var mısınız bu işe derse ne olur? Pek bir güzel olur. On numara iş olur. Hepside bu işten yararlanmış olur.
Internal Suffering - 29:53
Incinerate (US) - 26:59
Stabwound (Swe) - 26:16
Emeth - 23:13

Toplamda 01:46:21

İlk olarak Internal Suffering çıkıyor sahneye. Genel olarak efsane albümleri olan Chaotic Matrix'ten çalıyorlar. Bunun haricinde ilk albüm ve üçüncü albümden de parçalar var. Davulcu amca çok fena yardırıyor. Albümde nasılsa konserde de aynı şekilde gravity blastları döşüyor. Gitarcılar gayet gaz bir şekilde çalıyor. Albümde dinlerken canlıda çalabiliyorlar mı acaba diye düşündürtsede, canlıda da babalar gibi çalabiliyorlarmış. Vokalci Fabio Marin amca ise çok dehşet yardırıyor. Albümdekiyle paralel bir şekilde Ultra-Deep-Sick Guttural Vokallerini çatır çatır gömüyor. DVD'deki gruplar içinde vokal performansını en çok beğendiğim vokal diyebilirim. Dünyadaki Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalciler içinde benim en sevdiğim, en beğendiğim Ultra-Deep-Sick Guttural Vokalcilerden birisi diyebilirim. Bu performansı izledikten sonra bir kez daha anladım ki bu adam gibisi çok zor bulunur. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Herkesin fikrine saygı duyarım.Yarım saatlik bir Internal Suffering ziyafeti veriyorlar adeta. DVD'deki gruplar arasında performanslarını en çok beğendiğim grup diyebilirim.

İkinci olarak Incinerate (US) grubu çıkıyor. Teknik Brutal Death Metal kovalayan bu amcalarda Suffocation, Deeds Of Flesh vb. işlerin peşindeler. Davulcularının performansını oldukça çok beğendim. Gayet teknik ve sağlam çalıyor. Gitarcılarıda oldukça güzel işlere imza atıyorlar. Albümdeki işlerine paralel olarak çalmışlar diyebilirim. Vokalcileri ise albümdekine nazaran daha bir vahşi okuyor. Albümde dinlerken insanı etkiliyor olsada, konserdeki performansı albümdekine göre çok daha iyi diyebilirim. Oldukça sağlam Brutal ve Sick Guttural Vokaller döşüyor. Bu gruba o kadar çok ilgim yoktu fakat bu performansı izledikten sonra daha bir ilgim arttı diyebilirim.

Üçüncü olarak Stabwound (Swe) çıkıyor. İsveçli Slam Brutal Death Metal grubu bu amcaları ezelden beridir çok merak ederim. Devourment (US) kıvamında bir Slam Brutal Death Metal grubu olmaları ve Devourment (US)'in Molesting The Decapitated albümünün efsane vokali Ruben Rosas'ın vokaline yakın bir performans sergileyen bir vokaliste sahip olmalarından dolayı hep ilgimi çekmiştir. Gel gelelim tam istediğimi bulabildim diyemem. Davulcu ve gitarist performansı açısından albümdekiyle paralel diyebilirim. Gitarların breakdown işlerine girişmesiyle ortam iyice karışıyor ve herkes çoşuyor. Bu yanıyla DVD'deki en çok çoşturan gruplardan biri olma özelliğinide kazanıyorlar. Albümdeki atmosferi gayet güzel yansıtıyorlar. Gel gelelim vokalist albümde yaptıklarını konserde tam yansıtmıyor. Albümdeki gibi Brutal vokaller, Pig squeal vokaller vs beklerken, yüzde 80 oranda Sick Guttural Vokal gidip, geri kalan yerlerde de Scream Vokal işlerine falan giriyor. Ayrıca kayıttan mıdır yoksa adamın vokalinden midir anlayamadım, Vokalistin sesi tam net anlaşılmıyor. Diğer grupların hepsinde çok açık ve net anlaşılmasına rağmen Stabwound vokalinde tam belirgin bir vokal yok. Bootleg vb bir şey olsa çeken kamera ve ekipman kötüydü herhalde diyecem ama DVD olduğu için böyle birşeyde diyemiyorum. Ayrıca diğer gruplarıda aynı ekipmanla çekmişler ve hepsinde de vokalinden tutunda, gitarına davuluna kadar herşey açık. Stabwound'ta niye böyle tam anlayamadım. Fakat yinede güzel bir performans diyebilirim. Tam beklediğim gibi olmasa da kötü bir performans denilemez.

Dördüncü olarak Emeth çıkıyor. Deeds Of Flesh mantığı Brutal Death Metal yapan bu amcaların konser performanslarıda albümdeki gibi çok süpermiş. Davulcuları baştan aşşa blast döşeyerek beni benden aldı. Birgün olurda Deeds Of Flesh'e transfer olursa hiçte zorluk çekeceğini sanmıyorum. Blast olayında gayet usta olmuş bir adamı izliyorsunuz. O nasıl bir kondisyondur anlam veremedim. Saygıyla önünde eğilmek lazım. Gitarcılarda gayet teknik riffleri başarıyla çalıyorlar. Vokalci kişide albümdekine nazaran daha bir guttural işlere yönelmiş diyebilirim. Daha doğrusu sonraki albümlerindeki gibi Brutal Vokal olayına daha çok ağırlık vermek yerine, konserlerde daha çok Guttural Vokal ara ara Brutal Vokal anlayışını benimsemiş. Emeth sevenlerin gayet çok beğeneceği bir performans olmuş.

Bu 4'lünün konser performanslarından sonra yol maceraları kısmı başlıyor. DVD'nin sonunda yoldaki maceralar ve otobüsteki geyikleri vs gösteriyor. Ara ara grupların konserden önce Stüdyoda yaptıkları soundchecklerini gösteriyor. Birde soundcheck yaparken dinliyorsunuz grupları. Daha sonra aralarda yine yol maceraları, grupların elemanlarıyla makaralar vs gösteriliyor. Otobüsteki maceralar vs gösteriliyor. Bu arada otobüsü süren kişi öyle dışarıdan bir eleman değil. Tam olarak kestiremedim ama bu 4 grubun elemanlarından bir tanesi otobüsü sürüyor. DVD'nin sonunda otobüs şöförüyle konuşuyorlar ve DVD bitiyor.

DVD'den görüntüler koymak isterdim fakat internette bulamadım. Internal Suffering, Incinerate (US), Stabwound (Swe), Emeth gruplarını seviyorsanız bu DVD'yi kaçırmayın derim. Birbirinden güzel performanslar görüp, yerinizden kalkıp hoplayıp zıplamaya başlayabilirsiniz.
Related Posts with Thumbnails