31 Mayıs 2010 Pazartesi

Devourment - Unleash the Carnivore (2009)


Kurt işlerine sarmış, slam işlerinin ağa babası Devourment 2009 albümüyle ortamları çok fena şenlendirdi.




Grup Elemanları:

Mike Majewski - Vokal
Ruben Rosas - Gitar, Vokal
Chris Andrews - Bas
Eric Park - Davul

Albümdeki Şarkılar:

1.Unleash The Carnivores
2.Abomination Unseen
3.Fed To The Pigs
4.Incitement To Mass Murder
5.Crucify The Impure
6.Deflesh The Abducted
7.Over Her Dead Body
8.Field Of The Impaled

Davulcu amca bu albümde kendini daha bir aşmış. Bir önceki albümde teknik atraksiyonlara girmişti. Kendini göstermişti. Bu albümde iyice çoşmuş. Gravity blastta atarım, teknikte çalarım, çift krosta giderim, zillerlede aram iyidir. Her yolda varım diyor. Kaldıki Devourment'in önceki albümlerindeki davul performansını düşündüğümüzde, çok üst düzey bir olay gerektiğini kavrayanabilir. Bu albümde davulcu amca dahada çoşmuş. Kendinden geçmiş diyebilirim.

Gitarda eski vokalci Ruben Rosas ilginç atraksiyonlara imza atmış. Bu albümde hem teknik bir yapı hemde çok hafiften eski slam death metal olaylarına göz kırpma var diyelim. Eski slam death metal olayı derken kastım Dehumanized, Internal Bleeding gibi gruplar. Çok ilginç ve değişik bir yapısı var bu albümde gitarların. Slam grup olduğunu belli etsede, sadece slam değil başka işlerlede alakalıyız mesajı verilmiş adeta.

Vokalci kişi bu albümde kendini aşmış diyebiliriz. Bir önceki albüm Butcher The Weak'te pig squealler ve gutturaller bir arada götürüyordu. Bu albümde ise guttural vokalini dahada ilerletmiş ve pig squeal vs gibi işlere nerdeyse hiç girişmemiş. Yer yer brutal vokaller girmiş. Ama çoğunlukla kendine has, yeni geliştirdiği özgün guttural vokal stilini döşemiş. Sapına kadar slam gutturalına devam diyorlar bir nevi. Devourment gibi bir grubu düşündüğümüz de böyle olmasa ters olurdu zaten. Mike amcanın gutturali gerçi müziği gerisinde kalmış gibi sanki. Fakat bu vokalin kötü olmasından değil, kayıtla ilgili olaydan kaynaklanıyor. Kaydı yaparken vokali neden biraz geri planda tutmak istemişler anlayamadım, fakat vokal gitarlara göre çok hafif geride kalıyor gibi. Vokal gayet derin, güçlü, iğrenç bir sese sahip. Mike amca Sick Guttural Vokal olaylarına girişiyor sürekli fakat nedense gitardan biraz daha geride kalmasını istemişler. Kendi tercihleri ne diyelim.

Kayıt gayet güzel ve hoş. Gitar gayet güzel. Tonlamalar çok iyi. Açık ve net herşey anlaşılıyor. Gel gelelim vokal söz konusu olunca biraz geride kalması şahsen beni memnun etmedi. Slam Brutal Death Metali denilen olayda hep vokal ve davulun ön planda olması söz konusudur. Gel gelelim bu anlayışın oluşma sebebi olan Devourment, kendi oluşturduğu bu anlayışı mı değiştirmek istedi bilemiyorum. Fakat şahsen ben vokalin gitarın hafif arkasında kalması durumundan pek hoşlanmadım. Ha bu şu demek değil. Vokal hiç duyulmuyor, anlaşılmıyor demiyorum. Vokalde gayet açık ve net anlaşılabiliyor. Fakat daha önceki albümlerdeki gibi gitarın bariz önünde bir pozisyonda değil. Gitarın biraz daha gerisinde kalmış ve gitarlar daha bi ön plana çıkmış. Ne diyelim kendi kararları, çokta sorgulamamak lazım.

Şarkı uzunlukları 4 dakika civarında seyrediyor. Önceki albümde olduğu gibi bu albümde de eski albümden bir şarkıyı yeniden yorumlamışlar. Deflesh The Abducted şarkısının yeniden yorumlanmış hali mevcut albümde. Bence bu hali biraz daha güzel olmuş. Mike'ın yeni vokaliyle daha bir hoş olmuş.

Albüm kapağı ise çok süper bir çalışma olmuş. Mike amca kendisi çizmemiş kapağı. Bunu söylemek lazım öncelikle. Her ne kadar Mike çok süper bir çizer olduğunu, Devourment'in logosundan tutunda daha önceki albüm kapaklarının çizimleri ve envayi çeşit grubun albüm kapaklarını çizerek gösterdi. Fakat bu albümde grubunun kapağını kendi çizmemiş. Kendisinden daha usta gördüğü ellere bırakmış diyelim. Albüm kapağı Dan Seagrave ve Par Olafsson ortak çalışmasıyla yapılmış. Kim neresini çizdi bilemiyorum. Fakat bir dağ benzeri bir yapı var. Kafa taslarından oluşmuş. Sivri sivri çıkıntılar vs mevcut. Ortada da koca bir solucan var. Vahşi ve gaddar bir şekilde bakıyor gözleriyle. Altında da grubun logosu. Söz konsepti olarak Mike dünyanın sonu, apokalips işleri vb konulardan etkileniyor. Gore, cinayetler, işkencelerde cabası. Oyun alemlerinin sıkı takipçisi Mike amca sanıyorum ki bu albümde Gears Of War isimli oyundan oldukça etkilenmiş. İnternette okuduğum bir röportajda da bu oyunu pek bir sevdiğini söylüyordu. Çok etkilenmiş olacak ki çok uçuk ve fantastik sözler yazmış. Albüm kapağıda yazdığı sözlere uygun olmuş.

Bu albümü kim sever dediğimiz de Slam Brutal Death Metal seven herkes sevecektir diye söze başlamak lazım. Slamın babası Devourment albüm çıkarıcak ee kim dinler tabiki slamcılar dinler. Brodequin, Amputated Genitals, Internal Suffering, Disgorge (US), Cinerary, Guttural Secrete, Inherit Disease, Condemned, Cephalotripsy vb grupları sevenler bu albümü kaçırmasın derim.

Albümden şarkılar için:









Related Posts with Thumbnails