30 Mayıs 2010 Pazar

Zombie Flesh Eaters 2 aka Zombie 3 (1988)



Virüs yolu ile yayılan zombilerin en sağlam örneklerinden biri de Lucio Fulci'nın yönettiği Zombie Flesh Eaters 2 dir.

Fulci'nin diğer zombie filmlerinden bir nebze olsun düşük olsa da,kendi kulvarının en baş filmlerinden biri olduğu kesin.Zombie 2,City of the Living Dead ve The Beyond ile ortalığı kasıp kavuran Fulci Zombie Flesh Eaters 2 ile gene ortalığı sallamıştır.

1980 başında zombie flix furyasının en gaddar filmlerinden olan Hell of Living Dead aka Virus'un senaryosunu üstlenen Claudio Fragasso ilk başta filmi kendi yönetmek istemiş ancak film Fulci'nin kanlı ellerine emanet edilmiştir.


O dönemin Almanyası'nda oldukça ses getiren film bir süre yasakladıktan sonra hemen hemen 20 dakikası kesilerek yayımlanmıştır.Filipinler'de çekilen film oldukça düşük bütçeye mal edilmiş kanımca.

Özetle konusuna gelince;

Filipinler'de ordu adına bilimsel çalışma yapan bir grup bilim adamının bulduğu çok gizli bir virüs başka bir yere sevk edilecekken terörist bir grup tarafından ele geçirilmek istenir.Grup başarılı olamaz ve kimsenin beklemediği bir felaketi ortaya çıkartır.Grubun lideri kutunun içindeki formülü kırar ve vücuduna bulaştırır.Diğer bir kaç teröristte bulaşan virüs artık kontrolden çıkmıştır.Ele başı hariç diğer elemanlar öldürülmüştür.Ve cesetler yakılır.


Cesetlerin yakıldığını öğrenen Bilim adamları ordu mensupları ile münakaşaya girer.Ordu mensupları ile Bilim adamlarının arasında geçen sahneler çok fazla Day of the dead andırıyor.

Bu olaylar yaşanırken elebaşının değişimi ve yerleştiği oteldeki gore dönüşüm sahnesi muhteşem.Bütün bunlarının yanında şehire inmiş olan bir grup asker turist kızlar ile fingirdeşmektedir.Tabi daha sonra kahraman olacaklardır ama o 3 askerin şekil-şemal-i göz önüne aldığımızda değil kahraman köpek emanet edilmez.


Olayları kulesinden izleyen radyo DJ son sürat yayına devam etmekte gelişmeleri bildirmektedir.Bütün ada salgından etkilenmektedir.Ordu olaya el koyma adına gaz maskeli özel timi saha araştırmasına ve yok etme adına görevlendirmiş.

Emir oldukça açıktır.

Hareket eden her cismi vurun.

Ordu bir yandan mücadele ederken diğer yandan ise turist grubun yanında bulunan 3 asker hayata kalmak için aynı mücadeleyi göstermektedir.Film baştan sona koşturmaca ile süre gelir.

Ve filmin sonunda Radyo Dj olan eleman anons yapar.

Her şey bitmiştir.Günlerden SIFIR.Yeni insanlık dünya'ya hakim olacaktır.

Bu film sahnesi insanı oldukça gaza getiriyor kanımca.




Film Dawn of the Dead ve Day of the Dead esinlenmesi demek yanlış olmaz ancak bu tamamen senaryo adına dile getiriyorum.Zombi makyajları gene ve Fulci'nin gore tarzı gene hat safa.Ayrıca filmin en can alıcı sahnesi Cesetler yakıldıktan sonra havaya karışan virüs kuşlara etki ederek insanlara saldırması da oldukça Alfred Hitchcock-Birds worship olmuş.Müziklerinin de oldukça iyi olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Bunların dışında Gore adına en gaddar sahne kanımca doğum esnasında olan bir kadının karnını yarıp çıkan zombi bebek.Ayrıcada Zombie filmleri tarihinin en gaddar sonlarından birisi bu filmde yer almakta.

Son olarak diğer Fulci filmlerindeki ağır atmosfer olmasa da,bol koşturmacılı ve eğlenceli bir zombi filmi izlemek istiyorsanız kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Lord Magius/Haribo extreme culture aittir.


Related Posts with Thumbnails