24 Mart 2010 Çarşamba

Abscess-Dawn of Inhumanity (2010)



Kazımacı adam için mevsimlerin pek önemi yoktur fakat Abscess yeni albümü ile için de bulunduğumuz bahar ayını bizler için de güneşli ve çiçekli bir hale getirdi.

Autopsy den yoksun olduğumuz yıllar için de Abscess ve diğer Chirs Reifert projeleri ile o boşluğu bir nebze olsun doldurmaya çalıştık ancak bu albüme kadar kanımca hiç bu kadar karanlık ve gaddar bir iş sunmamıştı bizlere Abscess adı altına Reifert.

Tabi ki Killjoy ve Danny Liker ile yaptığı The Ravenous adında ki hunhar müzik bambaşkaydı.Zamanın da işlemişti bizlere,mezarımıza sıçıp gitmişti.

Abscess kurulduğundan beri bir başka olduğu kesindi.Old skoll death metalin karanlığı altına değişik denemeler de bulundu.Kimi zaman grind var-i kimi zaman punk.


Destek vermedikleri yolunu açmadıkları grup ta kalmadı.Dünyanın farklı yerlerinden 5-6 gruba yol verdiler.Machetazo,Deranged,Bonesaw,Population Reduction...Kimine Split yapmakla da kalmadı.Albüm kapaklarını da hazırladı.

2007'den bu yana 3 split'ın ardından patlattı bombası gene.15 mart'ın şafağı artık zalimlik doluydu.

İlk albümün ardından tek değişiklikle devam eden grubun kadrosu yıllardır aynı.Bilmeyenler ya da yeni tanışanlar adına dile getirelim.


Chris Reifert-Vokal/Davul
Joe Allen -Bass/Vokal
Clint Bower -Gitar/Vokal
Danny Coralles -Gitar/Vokal

Yıllardır kimle çalsa farkını ortaya koyan Chris Reifert gene aynı çizgiyi sürdürmüş.
Bu kez dikkatimi çeken ise gitarların farklığı oldu.Kimi tonları oldukça southern tarzını andıran tarz da.Ayrıca Reifert bu albüm de bellirli hastalıklı vokalleri Darkthrone dan bildiğimiz Nocturno Culto yaptırmış.

Albüm kapağına gelince tamamiyle bir reifert klasiği.Hastalıklı,gaddar,ölümcül ve insafsız.İçin de çok tehlikeli bir şey olduğunu sonuna kadar gösteriyor.

Tyrant Syndicate / Peaceville etiketi ile raflar da yerini alan ''Dawn of Inhumanity'' albümün de ki parça sıralaması ise şu şekilde:

Goddess of Filth and Plague
Torn from Tomorrow
Never Sane Again
Dawn of Inhumanity
The Rotting Land
Dead Haze
What Have We Done to Ourselves?
Dark Side of a Broken Knife
Divine Architect of Disaster
Black Winds of Oblivion


Albüm özetle hastalık dolu,zihinsel olarak kesinlikle dinleyeni ele geçiyor ve dozajını git gide daha çok arttırıyor.Sonu olamayan bir kabus gibi pençelerine alıyor.

Goddess of Filth and Plague,mistik intro ve albüm kapağı ile bütünleşiyor.Klasına yakışan gaddar bir açılış parçası.Autopsy günlerini oldukça andırıyor sanki ''Mental Funeral'' den fırlamış gibi.

Torn from Tomorrow,Abscess'ın punk havası daha ön plan da tutulmuş.Reifert'ın daha çifkef vokalleri kulak zarı delen cinsten.Giriş ve çıkışta ki davul/vokaller ve acı dolu haykırışlar muhteşem.

Never Sane Again,bir daha insaflı olmayacaklarını dile getiren Reifert ve arkadaşları,karanlık ritmleri ile gerçek mana da hayat-kitap sikiyorlar.1.23 ile adeta toprak altına giren parça uzun soluklu bir işkenceye maruz bırakıyor.Sonlanışı da aynı şekil de uzuv-organ parçalayan cinsten.


Dawn of Inhumanity,gaddar ve insafsız şafaklar da kanımca kendinden bahsetmekte.Başka bir şey olamaz.Şarkı sözleri ile daha da gaddar hale getirmiş.Albüm adını taşıyan bu kapakta ki kadar antik zamana ait olan parça ağır hastalıklı.

The Rotting Land,çok old skoll uzman işi bir girişe sahip.Kıyamet borazanlarını andıran gitar girişinin ardından öyle bir lanet,karanlık ve sis çöküyor ki günlük güneşlik havayı mahşere çevirir.Buna benzer bir işi Ravenous projesinde görmüştük ancak bunun tadı bambaşka daha atmosferik.Hemen ardından gelen Dead Haze'e bir nevi intro olmuş.Sislerin ardından ölüleri beklemiyor değil hani insan.Taa Autopsy zamanından bildiğimiz zombi yürüşü ritmleri bu parçada da yer almakta.

Reifert'ın zamanında dediği gibi''In the grip of the winter''.Bu albüm de dinleyene çok ağır işkence var.

What Have We Done to Ourselves?,bir diğer punk var-i parça.Oldukça sağlam bir nakarat kısmı var.Onun dışında alışık olduğumuz tam bir Abscess parçası.

Divine Architect of Disaster,çekiç darbeleri ile karşılıyorlar bizleri.Ağır cüzzamlı işi bir parça.Konser de çok toz koparacağı kesin.Yüksek tempolu muhteşem bir old skoll death metal yapıtı.Nakarat kısmı çok ayrı can alıcı.


Black Winds of Oblivion,kapanış parçası insanı oldukca çaresiz bırakıyor.Kozaların içinden çıkan hastalık yaratıklar beyini kesinlikle son hücresine kadar kemirmeye and içmiş bir şekilde saldırıyorlar.Sololar da ki southern tınıları oldukça şık durmuş.Parça 2 bölümden oluşuyor diye biliriz rahatlıkla.Kara rüzğar ile gelen salgın ve ağır ağır gelen ölüm süreci.

Reifert Death Metalin en sağlam ve ayakta kalan can damarlarından biri ve ilerleyen yıllar da bu zaman çizelgesine bir birinden kult albümler ile yeni milatlar yaratıcağı kesin.



Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails