2 Mart 2011 Çarşamba

Karanlık Çöktüğünde




Merhaba sevgili Extreme Haribo oyucuları.

Karanlık çöktüğünde adındaki listemizde,boba ile sizler için seçtiğimiz;bizce en karanlık olan Death metal albümlerinden bahsedeceğiz.

Lord Magius'un seçtikleri

Autopsy-Mental Funeral (1991)
Obituary-Cause of Death (1990)
Grave-Soulless (1994)
Morbid Angel-Covenant (1993)
Necrophagia-Holocaust de la Morte (1998)

Boba'nın seçtikleri

Incantation - Upon the Throne of Apocalypse (1995)
Winter - Into Darkness (1990)
Fleshcrawl - Descend Into The Absurd (1992)
Cianide - The Dying Truth (1992)
Infester - To The Depths, In Degradation (1994)

Bu yapmış olduğumuz liste asla en iyiler olarak algılanmamalıdır.Sadece kişisel seçimlerden ibarettir.

Autopsy-Mental Funeral (1991)

Chris Reifert'ın yaptığı tüm işlerin karanlık olması bir yana,Autopsy-Mental Funeral gerçekten adı gibi albümdür.Zihinsel olarak dinleyeni diri diri gömer.Albüm kapağıyla da anlamsız kabusları anımsatmaktadır bana.Albümün ilk saniyesinden son saniyesine kadar o ölüm karanlığı ve soğuklu fazlası ile hissedilmekte.12 parçanın yer aldığı albüm kesinlikle Death metal tarihindeki zihinsel olarak en ızdıraplı albümdür.


Incantation - Upon the Throne of Apocalypse (1995)

Büyük üstat Craig Pillard'ın ve takım arkadaşı Jim Roe'nun ayrılmadan önce çıkarttığı eser... Kanımca Incantation'da gerçekleştirdiği en karanlık albümüdür. Gerek vokali, gerek mezar taşı öptüren gitarıyla ölülere adeta bayram niteliği taşıyan gerektiğinde kazımaları eksik etmeyen bir albüm sonuçta, değerini cenazelerde çokçana anımsamamız gereklidir diye düşünüyorum



Obituary-Cause of Death (1990)

Müzik piyasasında bir çok kardeş ya da ikiz olmasına rağmen Tardy kardeşler kadar ruh hastası olan zor bulunur.Daha sübyan yaşta Death Metal'in en karanlık işlerine imza atmaları nasıl bir çocukluk dönemi geçirdiklerine dair çeşitli teoriler üretmemize neden olsa da Cause of Death albümü her şeyin açıkça kanıtıdır.Atmosferik intro-outro ile gerçekten ölüm nedeni olacak bir albümdür.Başta Chopped in Half olmak üzere,Body Bag,Find the arise,Turned inside out,Dying... kısaca albümdeki tüm parçalar tek başlarına bir ölüm nedenidir.Tardy kardeşlerin eşi benzeri olmayan performanslarının yanı sıra James Murphy'nın de soloları da ayrı dikkat çekmektedir.

Dip not:Bu albümü bana özel kıldığı için BARBARELLA'a sonsuz sevgi ve teşekkürlerimi sunarım.

Winter - Into Darkness (1990)

Autopsy'den sonra türünde sayacağım ağzımdan çıkacak 2. grup: Winter'ın "Into Darkness" efsanesi... Bu albümün havası bana her zaman nükleer kıyamet sonrası yaşamın hissini vermiştir. Çaresizlik, umut arayışları, bencillik ve tükenmenin ardından gelen derin bir uykuya dalış... Müzik boyunca sanki soluk almıyorsunuz ve zaman akmıyor, hipnotik etki altına alınıyorsunuz. Derin uykuya yatmadan tadılması gereken "bir"


Grave-Soulless (1994)

İsveç Death metal'ı adına benim için değişmez bir numara olan Grave,Soulless adında ki albümüyle tempo olarak liste de yer alan diğer albümlerden bir derece yüksek olsa da karanlığı eş değerdedir.Sürükleyici krosları ve karanlık vokali ile şahsımın değişmez albümleri arasında yer alır.Albümün adını taşıyan parça ne kadar tempolu ve gaz olsa da sözleri bir o kadar karanlık ve şeytanidir.


Fleshcrawl - Descend Into The Absurd (1992)

Almanyadan çıkmış "en iyi" death metal albümüdür kesinlikle. Esrarlı sololarda Autopsy etkisi olduğu kendini gösteriyor sere serpe... Düşük hızlı tempo arası kanın damarda durmaması için elinden geleni ardına koymayan bir albüm baştan sonra. Bakır nefesli leş vokali durumla çok iyi örtüşüyor. Bu albümden sonra ucuz bir Bolt Thrower kopyası oldular sonra da Dismember... Ama bu "Descend Into The Absurd" dinlediğinizde travmalara yol açarak, kafanızda saç arıyor hale getirebilecek bir potansiyeli vardır



Morbid Angel-Covenant (1993)

Death Metal'in en büyüklerinden biri olan Morbid Angel'ın tüm albümleri arasında beni en çok karanlığa sürükleyen kesinlikle Covenant.Her zaman yaptıkları işin en iyisine imza atan Morbid Angel,Covenant albümüyle de bunu sürdürmüştür.David Vicent'ın bu albüme özel çaldığı 5 telli bas ve Azagtoth ile Sandoval'ın şeytani besteleri albümü benim için ayrı bir yere koymakta.World of shit,Sworm to the Black ve The Lions Den albümde ki en dikkat çekici parçaların başını tutmakla birlikte grubun en meşhur parçalarından biri olan God of Emptiness'te bu albümde yer almaktadır.

Cianide - The Dying Truth (1992)

Diğer bir Death/Doom ustaları... Birinci sınıf olmalarına ramak kalan bir albüm, basların yetersizliğinden çeken bir albüm. Lakin müziğiyle bu durumu oldukça kotarmış diyebilirim. Baştan sonra akıcı biçimde dinleten, derin, ızdıraplı brutal vokaliyle ölümle kıyasıya mücadelenin içinde olduğunu size veriyor albüm. Kesinlikle türün klişelerinden uzak bir yapıt.



Necrophagia-Holocaust de la Morte (1998)

Death metal'ın kanımca karanlık olduğu kadar bir o kadar da korkunç olan albümlerindendir Holocaust de la Morte.Necrophagia'nın ilk albümünden uzun yıllar sonra Killjoy'un kara mesih Anselmo ile irtibata geçmesinin ardından dünyamıza cehennemin derinliklerinden gelen albüm,korkunun her yüzünü old skoll Death metal'ın karanlığıyla en güzel harmanlanmış albümlerinden biridir.Eşi benzeri olmayan albüm listenin en dikkat çekici kayıtlarından biri olmakla birlikte hayatımı karanlığa gömen albümlerin arasında da yer almaktadır.

Infester - To The Depths, In Degradation (1994)

Bu albümü dinlediğimde bulunduğum yerin kesinlikle yeryüzü olamayacağına inandırabilmiştim kendimi, etkisi hiçbir zaman kaybolmadı. Guttural vokal çeşitliliği bol karanlık havayı bozmayacak raddelerde brutal vokaliyle de sadistik, gaddar parçalara eşlik eden becerikli bir vokale sahip. Kesinlikle daha önce böyle birşey duymadığınıza garanti verebilirim, bu çok net !


Bu listeye sizlerde eklemelerde bulana bilirsiniz.xtrm4haribo@gmail.com adresinden bize mail atarak bu ve benzeri listelere katkıda bulunabilirsiniz.

Lord Magius ve Boba tarafından hazırlanmıştır.

Haribo Extreme Culture aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails