21 Mart 2011 Pazartesi

Cennetin Irzına Geçenler



Merhaba sevgili Extreme Haribo oyucuları.

Cennetin Irzına Geçenler adlı listemizde,boba ile sizler için seçtiğimiz;bizce en Şeytani olan kayıtlardan albümlerinden bahsedeceğiz.

Lord Magius'un Seçtikleri

Venom-Welcome to Hell (1981)
Sodom-In the Sign of Evil (1984)
Possessed-Seven Church (1985)
Deicde-Once upan Time the Cross (1995)
Funeral mist-Maranatha (2009)
Marduk-Those of the unlight (1995)
Incantation - Decimate Christendom (2004)
Carpathian Forest - Strange Old Brew (200)
Electric Wizard - Let Us Prey (2002)
Infer - In Cold Being (2005)


Boba'nın seçtikleri

Sarcófago - INRI (1987)
Christ Inversion - 13th century luciferian rites (demo) (1995)
Mystifier - Wicca (1992)
Katharsis - Kruzifixxion (2003)
Vital Remains - Into Cold Darkness (1995)
Mortem (Per) - Demon Tales (1995)
Bestial Warlust - Vengeance War Till Death (1994)
Armoured Angel - Mysterium [EP] (1994)
Perversor (Chl) - Demon Metal (2010) [EP]
Deströyer 666 - Cold Steel... For an Iron Age (2002)



Venom-Welcome to hell (1981)


Şeytanın gerçek anlamda müziğe yerleştiği ilk albüm olması bir yana,Uzun süre sonra ilk defa birisi çıkıp şeytanın adını içten ve bağlılıkla haykırdı.Cronos,Mantas ve Aboddon'un 1981 yılın ortalığı ayağa kaldırdıkları Welcome to Hell albümü şeytanın müziğin en ilk örneğidir.Bunlar bir yana Welcome to Hell albümünden müzikal olarak daha kuvvetli Venom albümleri var olsa da en şeytani albümler listesinde yer almasında ki en başlı neden hiç kuşkusuz In Leauge with Satan parçası oldu.


Hem sözleri hem de gaddarlığı ile kesinlikle bir marş havasında olan parça,1000 Days in Sodom,Live like an Angel,Die like a Devil,Welcome to Hell ve Witching Hour gibi parçalar ile bambaşka bir yere sahip olmuştur.



Sarcófago - INRI (1987)


Klasiğin klasiği işte size baş örnek. Bestiyal kazımacılığın bir numaralı devi ve dev oluşuna en büyük katkıda bulunan baş şaheseri. Olmayan İsa için kullanılan ve çarmıha gerilirken asılan "Jesus the Nazarene, King of the Jews" anlamına denk gelen latinceden gelen akronim. İsaya ve onun dinine ağır nefretler sunan Brezilya maraşelleri iyi tozutturmuşlardır. Yahudi mezarlarını istisnasız altını üstüne getiren bu baş isyankarlar 1987 yılına bomba gibi düşmüşlerdir. Bu öyle birşey ki hiçbir zaman ne solar, ne günü geçer, bunu hiçbir varlık dile getiremez.



Sodom-İn the Sing of the Evil (Ep) (1984)

Sodom için yapılmış en güzel yorumlardan biri kesinlikle Hellhammer,Venomu öldürdü,Ancak Sodom Hepsini.1983 yılında Battlefield adlı fanzin tarafından yapılmış yorum her şeyi özetlemektedir.Günümüz de ki bir çok gruba ilham kaynağı olmuş olan Ep,(Yaptığımız bu liste ne kadar Best of ya da bir sıralama olmasada.)Benim şahsım adıma gelmiş geçmiş en şeytani kayıtlardan biri olduğunu söyleyebilirim.


Çiğ,saldırgan,fevri,şeytani ve alışa gelmemiş dışında, en extreme'ı yapan Tom Angelripper,Chris Witchunter ve Grave Violator,bu yaptıkları kayıtla şeytanın izini dünyaya kazımışlardır.



Mystifier - Wicca (1992)


Brezilya'nın tıpkı sapık komşuları Şili ve Peru'da da bolcana görüldüğü üzere toprakları hiçbir zaman yeşermeyecektir. Mystifier Brezilya'nın isyankar, nemli ve yaşam vermeyen topraklarından Mystifier doğmuştur. Bu ikonoklastik tavırlarıyla, şeytanı över, ve masumların hep korktukları şeylerden bahsetmeyi çok severler. Müzikleri de fevri ataklarla başlayan uzun kazımalara yer verilmiştir. İlkel kazıma black metal nerede derseniz Salvador'a gideceksiniz.



Possessed-Seven Churches (1985)

Yeni bir tarzın doğuşu (Death Metal) bir yana Possessed-Seven Church,Exorcist teması ile gayet şeytani bir albümdür.Satan's Curse,Holly Hell,Seven Churches,Pentagram ve Evil Warrior gibi parçalarla Death Metal'ın ilk naralarını atarken bir yandan da bu müzik şeytani ve korku dolu olması gerektiğini lirikleriyle göstermektedir.Bir çok kilise kundakçılığına isimleri karışan grup elemanları kanımca şeytanın lanetini Death Metal'in üzerine de yaymışlardır.




Bestial Warlust - Vengeance War Till Death (1994)


Avustralya'dan çıkmış hemen her black metal grubu bu grubu örnek almasın da ne yapsın ? Adı gibi sonuna kadar bestiyal kökleyen kazımada ön safhada önüne çıkanın dalağını, bağırsağını deşecek güruh. Sözleriyle olabildiğine satanizmi, bebekken sütü emdiği meme kadar benimsemiş ekstrem, kült bir grup, kaotik ve tavizsiz müzik yapılarıyla sizi her parçasında soluksuz bırakacaktır.



Deicide-Once Upon The Cross (1995)

Death metal de satanizm dendiğinde akla ilk gelen isim olan Deicide 1995 yılında yayımladıkları Once Upon the Cross adlı albümle listede yerlerini aldılar.Deicide gibi bir gruptan böyle bir listeye tüm albümleri kolaylıkla aday olabilir ancak benim seçimim Once Upon The Cross.Kimileri tarafından sıradan bir albüm olarak nitelendilse de bence Deicide'a ivme kazandıran bir albüm.Glenn Benton'un en ateşli yıllarına denk gelen albümde Stve Asheim ve Hoffman kardeşler ona eşlik ediyor.When the satan rules his world,kill Christian,Trick or Betrayed.. gibi parçalarla en şeytani kayıtlar listesinin baş tacı albümlerindendir.



Vital Remains - Into Cold Darkness (1995)


Vital Remains'den favori albümüm. Zangoçun çanı çalmasıyla kazımalara hiç gecikmeyen bir albüm, ve hep aynı tavırla ilerliyor. Bu albümleri pek bilinmez, bence en başarılı albümüdür şu güne kadar. Glenn'i aratmayacak sözler yazılmış, tüm yüce olarak bilinen değerlere 3'ün 1'i gösterilmiştir. Değişen temposuyla parça uzunlukları hiç düşündürmeyecek kadar kısadır. Hristiyanlığa baş kaldıran grupların başında gelen grup, her an dinleyiciyi bir şekil uyarır. Ünsüz davulcusu da gayet iyi iş çıkarmıştır, ve sürpriz olarak son parça vokallere sadık kalınarak Venom klasiği "Countess Bathory" eksik edilmemiştir.





Funeral Mist-Maranatha (2009)


Maranatha belki de black metal adına son dönemlerin en tartışmalı albümlerinden biri olsa da kanımca listenin uzak ara cehennemin derinliklerinden gelen mesajlarla dolu olan kaydı.Sözlerin üzerinde birazcık durulduğunda ne demek istediğimi anlayacaksınız.Müzikal olarakta kanımca milat olan bu albüm,black metal adına icra edilmiş en değişik albümlerden biri.Marduk- rom5:12 albümde ilk örneklerini gördüğümüz tarzın devamı niteliğinde sayabiliriz.Baştan sona tüm parçaların kafirlik sembolu olduğu albümde benim favori parçam A New Light.




Marduk-Those of the Unlight (1993)



Marduk'un Legion öncesi dönemi öncesi albümlerinden olan Those of the Unlight,çiğ soundu ve bol ekolu vokalleriyle günümüze kadar konserlerde hala söylenen parçaların yer aldığı bir albüm.İsveç black metalinin en iyi albümlerinden biri olan Those of the Unlight;Wolves,Burn my Coffin ve On Darkened Wings parçalarıyla şeytanın kahkası gibi bir albümdür.



Armoured Angel - Mysterium [EP] (1994)


Hangi tür yapıyorsa işinden ödün vermeyen Avustralya kültü karşınızda. Bundan önceki 7'likleri "Stigmartyr" ile death metale dönen grup aynı sıkılıkla devam ediyorlar. Bu 7'lik'de gerçekten iyi riffler barındırıyor ve akılda kalıcılık göz ardı edilmemiş. Riffleri ön planda tutan grup genellikle hipnotik etki altında bırakan cinsden riffler yazar, bunu özellikle death metale geçtikten sonra daha belirgin hissettirmiştir. Davul/vokal olan kişi Joel Green, şeytan ile yollarının ayrı gitmediğini bize bir kez daha sunmuş. Dersine iyi çalışan bir başka Avustralya hikmeti daha...



Incantation - Decimate Christendom (2004)


Death metalin keçici grubu Incantation,karanlığını ve death metalin ölümcülüğünü en satanik lirikler ile süsleyen başlıca gruplardandır2004 yılında yayımladıkları Decimate Christendom albümüyle oldukça şeytani bir işe imza atmışlar.Albümün adını taşıyan Decimate Chirstendom,Blaspheme the Sacraments ve Thorn of everlasting Persecutaion parçalarıyla şeytana en güzel worship'ı yapıyorlar.



Mortem (Per) - Demon Tales (1995)


Sapık Peru'luların en çok koşturduğu grup olsa gerek. Sepultura'nın ünlü mü ünlü bada badalarını kendi evladı gibi görüp, sayan üzerine kendi yerleşik şekilde müziği dayıyan haldeki grup, şeytancılık, ibliscilikden nasiplerini oldukça almıştır. Okkült temalar üzerine ansiklopedi bile çıkar bu gruptan. Old skool'dan hiçbir zaman vazgeçemeyeceklerinin aksini söyleyecek adam ne kendini imha eder, ne de Drunen'in grubuna teknik gruptur iddiasında bulunur. Onun yeri apayrıdır, şeklini şemalini hayal edemeyeceğim bir formdur artık.



Carpathian Forest - Strange Old Brew (2000)

Böyle bir liste yapılır da Norveç black metal ortamlarından Carpathian Forest'ı es geçmek olmazdı kanımca.Old skoll black metal sound'unu kendi anlayışıyla süsleyen Carpathian Forest tempolu olduğu kadar karanlık rithmleriyle de dikkat çekici.


Mask of Slave,Martyr,Bloodcleansing,Sucide Song gibi parçalarla gaddarlığını sergilerken,House of Whipchord,Clock of Midnight,Thanatology'le de dinleyeni possessed ediyor.Bu albümde yer alan Theme From Nekromantik'le de satanik adam sapkın olmalıdır.Şeytan sapkınlığa yol verir dercesine kulaklarımızı kazıyor.



Deströyer 666 - Cold Steel... For an Iron Age (2002)


Avustralya'dır gidiyoruz, bu kıta hiçbir zaman tükenemez. Favori thrash/black albümlerinden biri olarak daimi kalacaktır. Bu ve önceki albümde ne kadar iyi işler çıkarttıklarını duymayan olmasa gerek. Fevri, agresif, bir o kadar da kafaları düşürmeyen tempo geçişleri, parça farkları adamı hep uyanık tutuyor. Zaten böylesi hızlı ve gaz müzikden beklentileri karşıladıktan sonra gerisi faso fisodur.



Infer - In Cold Being (2005)


Slovak Death/Black grubu Infer'de liste yer alan bir diğer şeytani grup 2.albümlerine nazaran daha şeytani bulduğum In Cold Being,balyoz gibi sounduyla şeytanın askeri Infer.Bol kazımalı davulları ve iblis vokalleriyle üzerinde durulması gereken bir grup.Evil is my name,Father Hell,Mother Death,Lair's Slavery,Ghost on nameless Grave gibi parçalarıyla dikkat çekmekte.



Katharsis - Kruzifixxion (2003)


Anti-şekilci ve şekilcilere ağır nefret ve kin duyan gerçek oğlu gerçek alman black metal fedaileri. "Corpse paintli kimseler eklemesin" diye de myspace'e ileti geçtirilmiştir, ki fan yapımı olmasına rağmen. Çal ve bitir işini benimsemişlerdir. Soundları hep çiğ, ve yaptıkları işe duruşlarıyla ne olduklarını dinleyicinin yüzüne birbiri ardına gelen kroşelerle patlatan bir grup ve albümü. Herzaman underground olmuşlardır ve böyle devam edecektir.



Electric Wizard - Let Us Prey (2002)

Tarz olarak listenin hemen hemen tamamından farklı olsa da diğerleri kadar şeytani bir grup Electric Wizard.Kendilerine has soundlarıyla saykodelik stoner rock işlerini satanizm ile birleştiren grup.Let Us Prey adlı albümleriyle kesinlikle şeytanın selamını vermekteler.Baştan sona karanlık ve ağır tempo ilerleyen albümde,Shape of Night,We,the Undead ve Master of Alchemy: a) House of Whipcord b) The Black Drug kesinlikle en şeytani parçalar.



Christ Inversion - 13th century luciferian rites (demo) (1995)


Anselmo önderliğinde icra edilmiş leş ötesi, kafaları düşürmeyen şahane bir black metal demosu. Anselmo'nun birçok türde işlerde parmağı olduğu bilinir, ama gelin görün ki buradaki tavrı gerçekten bambaşka, satanizm öncülüğünde sürüyü yöneten Anselmo'dan yanlış beklenebilir mi ? Graveyard Rodeo'dan Wayne Fabra'nın vokallik ettiği, Anselmo'nun geri vokalde işini severek yaptığı gözler önündedir.



Perversor (Chl) - Demon Metal (2010) [EP]


Sapık Şili'den son zamanlarda gerçekten farklı bir boyut getirmese bile 80 sonu 90 başı gibi kutsallığa lanet edip, din ile doğumdan beri alacakları olan grup. Her bir kelimesi tükürürcesine öldürmek istediği gözler önünde, ve tam anlamıyla süper bir oluşum. Uzun zamandır ben böyle bir grup doğabileceği ihtimalini sıfırlamıştım. Çok şaşırttı beni, çok... Tüm erken dönem Brezilya'dan çıkma gruplardan ilham aldığı belli (Sextrash, Vulcano, Sarcofago) Perversor gaddarlık bakımından hepsinden öte diyebilirim.




Lord Magius ve Boba tarafından hazırlanmıştır.

Haribo extreme culture aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails