9 Ocak 2011 Pazar
Belphegor - Blood Magick Necromance (2011)
Avusturya nın futboldan sonrali medar ı iftiharı herhalde death metal ile black metalin en tadında en orantılı karışımını biz fanlarına sunan BELPHEGOR dur.
2010 yazında cehennem sıcağında kan ter içinde canlı performansını da izleme şansını yakaladığımız abiler aslında kendilerinden beklenen çok da farklı şarkıları barındırmayan buna rağmen gayet karanlık ve leşş bir o kadar da kazımasyon albüme imza atarak senenin ilk skorunu gerçekleştirmiştir bunun en bariz ıspatı da koca bir haftayı gerek sokakda ofisde mp3playerda gerekse evde dinleme azmimizdir.
Grubun şuanda ideal kadrosu:
* Hel "Helmuth" Lennart - Vokal, Gitar, Bass
* Serpenth - Bass, vokal
* Martin "Marthyn" Jovanović - davul
Nuclear Blast Records etiketli 2011 çıkışlı albümdeki muhteşem şarkılar ise:
1.In Blood - Devour This Sanctity
2.Rise To Fall And Fall To Rise
3.Blood Magick Necromance
4.Discipline Thorugh Punishment
5.Angeli Mortis De Profundis
6.Impaled Upon The Tongue Of Sathan
7.Possessed Burning Eyes
8.Sado Messiah
In Blood - Devour This Sanctity, albümdeki ilk şarkı aynı zamanda da bombardımanın habercisi zannımca.
1995 den beri kayıt işlerine gire çıka adamlar bu sağlam temiz bir o kadar da vurucu kayıt yapma işinin orospusu oldular.
Hele de davul tonları ağar klas, gitar hızar gibi olunca In Blood .. Devour This Sanctity de bir o kadar lezzetli ve az pişmiş et kıvamında oluyor doğaldır ki.
Vokal altına hatta ve hatta iliklere kadar işlemiş gitar çift sesleri çok yerinde bir tercih, şarkının bazı partları ise Mısır işlerine gönül vermil NILE kokuyor.. Arak demiyorum ama var bi Karl Sanders havası var sadece.
Davulcu elemanı ne zaman kadroya alacaklar bilemiyorum, canlı performansı çok klas idi bu albümdeki yazdığı partlar da cukkk oturmuş, ayrıyetten tebrik ederim kendisini.
7 küsür dakkalık süresi ile albümün en uzun şarkısı olan Blood Magick Necromance ise efsane.
Ağar bir giriş akabinde gelen cift kros ve kazıma showu ölüleri diriltir mezarından kaldırır, o derece sağlam.
Vokallar çok çirkef olmuş,gene çöller develer gene arabik dekorlar aralara serpiştirilmişse de herşey fazlası ile saldırgan, karanlık ve fevri.
E hani eski albümlerde olduğu gibi bazır güzür giren ortalığı toz toprak ve kana bulayan Belphegor şarkıları? diyenlerin tepesinde patlayan gülle ise hiç şüphesiz Angeli Mortis De Profundis adlı çalışma.
Serpenth herifinin scream performansı çok klas çok iblissel Helmut ağanın işi ise ancak kendisinden beklendiği gibi gırtlak parçalarcasına haykırmalara denk geliyor.
Davulcunun ise uzun ve seri kazımaları deyme teknik dm davulcusunu tokatlamakla da kalmaz bakkala sigara bira aldırmaya yollar.
Albümdeki en eski toprak şarkı sanırım Impaled Upon The Tongue Of Sathan adlı parça.
Hafiften İsveç fyordlarından esintiler de taşıyan çalışma aslında tam bir prodüksüyon harikası, canlısı nası olur bilemiyorum ama şu anda fonda çalan şey oldukça başarılı.
Ağar aksak giden ama vokal performansı ile meydan okuyan şarkının trafiği kimi yerlerde speed işlere girince çok daha seksi olmuş..
Bu 2011 çıkışlı albümü bir kez daha döndürme sigortası olarak en güzel şarkılardan birisi albümün en sonuna kurnazca ve hince yerleştirilmiş bu tuzak şarkının adı da Sado Messiah.
Grubun beyni, omurilik soğanı ve asıl adamı Helmuth un bu şarkı ismi seçimlerine ezelden beri hastaydım da bu çok şık olmuş. Eminim Avrupanın pek çok dincisi bu işlerden aşırı rahatsızdır;)
Konser ya da festival ortamında seyirciyi birbirine sokma garantili şarkının bir diğer özelliği ise resmen kafaya kazınan çift sesleri. Böyle işlerin pek de meraklısı olmamama rağmen bu kez çok cezbetti beni açıkçası.
Grubun myspace adresi:
http://www.myspace.com/belphegor
Bazı parçalar:
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder