13 Ocak 2011 Perşembe

Diminished - Rectal Torment (2010)



Geride bıraktığımız yılın son günlerinde yayımlanan en gaddar kayıtı kanımca Rectal Torment.Huston/Teksaslı bir grup kazımacı gençın grubu olan Diminished,2010 yılın da yayımladıkları 2 albümle seslerini duyurdular.

Brutal Death/Grind işlerini koşturan bu gençler kendi bölgelerinin müziğine uygun bir iş çıkartıyorlar.Elemanların fotoğraflarından da anlaşıldığı gibi gayet toy olmalarına rağmen oturmuş bir müzik anlayışına sahipler.

Vahşet,ölüm,gore,seks,işkence ve toplum gibi lirik temalarına sahip olan Diminished,kapaklarıyla da bunu ortaya koyuyor.Ünlü dövmeci ve kapak tasarımcısı olan Jon Zig ile çalışan Diminished gerçekten havalı kapaklara sahip.Teksaslı bir çok grubun kapakları yapan Jon Zig bu elemanları da çizdiğiyle ihya etmiş diye bilirim.

Kuruldukları 2005'ten bu yana bir çok eleman değişikliği yaşayan grubun şuan ki son kadrosu şöyle;

Michael Pinkard - Vokal
Daniel Andrew Balle - Gitar/Vokal
Marcus Gonzalez - Bas
Aaron Romo - Davul


Çaldıkları Enstrümanlara gayet hakim olmaları yaptıkları müziğin kalitesini de yükseltmiş.Ne kadar alıştığımız Brutal Death/Grind'ın dışında bir iş yapmasalar da ne gerekiyorsa onu yapmışlar.

8 parçanın yer aldığı Rectal Torment adındaki albüm ise Sevared Record etiketi ile raflarda yerini aldı.17 dakika gibi bir süren alan albümde yer alan parçalar ise;

1.The Descent of Man
2.Rectal Torment
3.Oppressed by Tyranny
4.Impurity
5.Vaginal Maggot Infestation
6.Penetrate to Desecrate
7.Vanity's Illusion
8.Consuming Vaginal Discharge

Gayet güzel gitarlar var parçalarda tek gitar olan grup çeşitli yerlerde 2 gitar kaydetmişler bunun içinde ona göre konser önlemini almışlardır kanımca yoksa çok cılız kalır parçalar.Davullar çok yaratıcı olmasa da nizami çok temiz bir kayıtla kaydedilmiş ve dinlenebilirliği arttırmış.Parçalar yer yer çift vokal oluyor.
Guttural ve scream vokaller.Vokallerinde tam kıvamında olduğunu sölemek mümkün.

8 parçanında bir bütün olduğu albümde gerçekten hayvanı ve hastalıklı bir albüm icra etmişler.Lust od Decay,Guttural Engorgement... gibi grupları seviyorsanız ileriki yıllarda adından çok söz ettirecek gibi gözüken Diminished'ı mutlaka tavsiye ederim.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails