29 Eylül 2010 Çarşamba

Insidious Decrepancy - Texas Tormenting Tokyo 2005 (2007)


Tek kişilik Teksas Death Metal grubu Insidious Decrepancy'nin konser performansıyla baş başayız. Çok yıkıcı ve gaddar bir performans çıkarmış Shawn Whitaker amca. Bizede izleyip kritiğini yapmak düşer tabiki.



Tek kişilik dev kadro:

Shawn Whitaker - Vokal, Gitar, Bas, Davul Programlama

Dvd'deki şarkılar:

1.Maniacal Contempt Spawned From Agonizing Depravity
2.Rancid Cesspool of Unimaginable Splendor By Ritualistic Butchery
3.Decadent Orgy of Atrocious Suffering
4.Deplorable Stench Reeking of Treacherous Deceit
5.Festering Oral Infestation of Parasitic Anomaly
6.Uhaul Full of Dead Bodies (Viral Load cover)
7.Inebriated By the Blood of Divine Suffering Through Secular Dissection
8.Enraptured By Sickening Visions of Perverse Debauchery

Davuldan bahsetmeye gerek yok. Zira albümlerindeki gibi davul programı kullanıyor. Konser ortamlarında davul program işide çok ilginç oluyormuş ayrıca. Shawn amca gidiyor laptop'undan ayarlıyor. Davul çalmaya başlayınca hurraaa diye kendiside giriyor gitarla çalmaya başlıyor. Vokallere hazırlık vs. Çok ilginç oluyormuş. Daha önce davul programlı bir konser izlememiştim şahsen. Mortician'da her ne kadar davul program işi kullansada sahneye hep davulcu bir adamı bulur çıkartırdı. Davul programla çıktıkları bi konser varsa ben denk gelememişimdir o ayrı konu. Gel gelelim harbi ilginç bir deneyim oluyor. Önde bi adam çalıp söylüyor. Arkada ne davulcu var ne başka bişi. Ama pata küte davul sesleri müziğe eşlik ediyor. Çok ilginçte bir sahne duruşu oluyor böyle olunca. Gel gelelim yadırgadığımda yok tabiki. Adam tek başına üstleniyor herşeyi. Ne yapabilirki. Tabili bu şekil olacak.

Bas olayına gelirsek, tahminimce Viral Load grubunun basçısı olduğunu tahmin ediyorum. Shawn Whitaker genelde baslarıda bilgisayardan hallediyordu ama dvd çıkarıcaz arkadaş bassız olmaz demiş. Bir basçı bulmuş. O basçı amcada çalıyor öle sadece. Arada birde vokal yapıyor o kadar. Maksat konserde bir bas çalıyor olsun gibisine çalıyor işin aslı. Shawn Whitaker amca bas çalmayan bi adam olsaydı da yine tek başına çıkar hallederdi diğer performanslarındaki gibi. Gel gelelim adam böyle uygun görmüş böyle yapmış. Yadırgadığımda yok. Aksine çok daha güzel olmuş. Laptoptan bas dinleyeceğimize gerçek bir bas çalıyor.

Gitar olayına gelince Insidious Decrepancy'nin bilindik teknik alt yapılı Teksas Death riffleri. Balyoz gibi yardırıyor. Ayrıca adamı extradan tebrik etmek lazım. Her nasıl beceriyorsa davul programı dizüstü bilgisayarından başlattıktan sonra artık nasıl bir çevikliğe ulaştıysa akabinde yazdığı davulla paralel çalmaya başlıyor. Hani bir yerde 1-2 saniye kaçırmış olsa şarkı baştan sona yanlış gidicek. Davul programı bu. Adam hata yaptı düzeltelim demezki. Adam çok dakik çok hassas çalıyor. Bu özelliği nedeniyle extradan tebrik etmek lazım. Herkesin becerip yapabileceği işler değil bunlar. Adam hatasız olmaya çalışmak için elinden gelen herşeyi yapmış. Albümde nasıl çaldıysa öyle çalıyor adam konserde de.

Vokal olayında ise yine aynı şekil 3'lü sistemini devam ettiriyor. Scream, Brutal, Sick Guttural Vokal tarzlarıyla bol bol karışık işler gidiyor. Brutal Vokalleriyle vurucu hristiyanlık karşıtı sözlerine vurgu yaparken, tehditkar hristiyan karşıtı sözlerin bulunduğu bölümlerde Sick Guttural Vokal yaparak konser ortamındaki seyircilerin kafaya kazık çakıyor adeta. Ayrıca inletirim ortamları diyerek, çok sağlam bir Sick Guttural Vokalci olduğunuda açık açık gösteriyor. İsyankar hristiyan karşıtı sözlerin olduğu bölümlerde ciyyak ciyyak çığrınıp Scream vokallerini yaparak konser ortamındaki adamlara isyankarlık nasılmış gösteriyor. Albümdeki vokal performansı nasılsa, okuyuş şekli ufak tefek farklılıklar hariç neredeyse bire bir şekilde gerek Scream gerek Brutal gerek Sick Guttural Vokallerini aynen yapıyor diyebilirim. Adamın performansı dudak ısırtacak cinsten. Böyle bir Sick Guttural Vokalci ve bu anlayışta bir adam dünyaya bir daha zor gelir diyorum. Böyle Sick Guttural Vokalci zor bulunur. Böyle Sick Guttural Vokalci dünyada bir daha zor yetişir. Dünyadaki Sick Guttural Vokalciler içinde benim en sevdiğim, en beğendiğim Sick Guttural Vokalcilerden birisi diyebilirim.Bu performansı gördükten sonra, Shawn Whitaker'ın çok sağlam bir Brutal Vokal ve çok sağlam bir Sick Guttural Vokal olduğu benim için bir kez daha kanıtlanmış oldu diyebilirim. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Herkesin fikrine saygı duyarım.

Konserdeki ses kaydı gayet güzel diyebilirim. Davul programı, Gitar ve Vokal gayet güzel ve net bir şekilde anlaşılıyor. Gel gelelim görüntü kalitesi için aynı şeyleri söyleyemem. Biraz arkadan çekilmiş. Görüntü net olsa da, böyle accaib net süper bir görüntü değil sonuçta. Tabi adamın tek kişilik bir projeye giriştiğini ve mevcut durumunu düşünürsek normal karşılamak lazım. Herkes Immolation, Cannibal Corpse, Six Feet Under gibi imkanlara sahip değil sonuçta. Çok sağlam ve çok temiz bir görüntü ve ses kaydı yapabilmek sağlam bir para gerektiriyor sonuçta. Shawn Whitaker tek başına bu kadarını yapabilmesi bile çok çok büyük başarı. Haliyle adamı kutluyorum. Tek başına 3 albüm çıkar. 1 tanede Dvd çıkar. Kolay işler değil bunlar. Çok sağlam çaba göstermiş.

53 dakikalık bir konser performansı var. Diğer dvd'lerde olduğu gibi konser öncesi, konser sonrası vs görüntüler yok. Gel gelelim böyle bir şeye sanırım ihtiyaçtı yoktu. Adam sonuçta tek başına girişmiş tüm işe. Geyik makara yapacak grup elemanlarıda yokki. Haliyle konseri çekelim, kaydedelim yeter demişler. Güzelde olmuş. Tek kişilik bir proje için oldukça yeterli.

Dvd'deki performans 2005 yılına ait. Fakat düzenlemeler, label arayışları vs nedeniyle olsa gerek ki 2007'de çıkmış.

Dvd'den görüntüler koymak isterdim ama nette denk gelemedim. Gel gelelim Insidious Decrepancy'nin herhangi bir konser performansında karşılaşıcağınızdan eksiği ya da fazlası yok. Shawn Whitaker'ın herhangi bir konser performansını izleseniz Dvd'deki performansınında aşşağı yukarı nasıl bir şey olduğunu çıkarabilirsiniz.

Teksas Brutal Death Metali sevenler, Shawn Whitaker'ın gruplarını sevenler, Tek kişilik projeleri sevenler kaçırmasın derim. Oldukça güzel bir Dvd olmuş.
Related Posts with Thumbnails