13 Eylül 2010 Pazartesi

Death Race 2000 (1975)



70'lı yılların en çılgın filmlerden biri Death Race 2000.Hanna-Barbera'nın unutulmaz çizgi filmi Wacky Races andıran ve şiddet'e dair oldukça güzel sahneleri olan filmin prodüktörlüğünü Roger Corman üstlenmiştir.Roger Corman tarzı bir film olmasada yönetmenin namına nam katmıştır.

Charles B. Griffith,Roberth Thom ve Ib Melchior tarafından üstlenmiştir.Paul Barter'ın da yönetmen koltuğunda oturduğunu görüyoruz.Charles B.Griffith daha önce Little Horror Shop'un senaryosunda da o yer almakta.



Tam manası ile B-grade diye adlandırılan film de kanımca bütün bütçe oyuncu ve arabalara harcanmış kanımca.

David Carradine,Sylvester Stalone,Martin Kove ve Simone Griffeth gibi oyuncular yer almakta.David Carradine gene tüm oyunculuğu ile filmi sırtlarken,Sylvester Stalone'nin de karakteristik tavırları da ayrı bir hava katmakta.



Konusuna geldiğimizde

Baştan sona bir ütopya.

2000 yılına gelinmiş.Dünya'da küçük çapta bir kaos gerçekleşmiş ve ülke rejimlerinde ve dünya haritasında değişiklikler olmuş.

Dünya da düzenlenen tek spor etkinliği ise kıtalar arası otoban yarışı adındaki bir nevi gladyatör kapışlarını andıran kan sporudur.David Carradine'nın canladırdığı Frankenstein karakteri etrafında dönen film bir nevi sistem hesaplaşmaları ve toplum özgürlüklerine dair mesajlar içermekte.84 dakika boyunca ölümcül araba yarışları ve puan peşinde koşan pilotları izlemek oldukça zevkli ve eğlenceli kanımca.



Roger Corman'nın yol verdiği Paul Bartel'ın kanımca vurgun yaptığı en büyük yapım.

Post-Future tarzı filmleri seviyorsanız ve gerçek manada eğlenceli bir film arıyorsanız size her karesi dopdolu bu muhteşem yapımı kaçırmamanızı tavsiye ederim.







Lord magius/Haribo extreme culture aittir.

Related Posts with Thumbnails