28 Eylül 2010 Salı

Danger:Diabolik (1968)


Son dönemin en popüler film tarzlarından biri olan süper kahraman uyarlamalarına taaa vakti zamanında Mario Bava en yer altı ve şeytani hırsız,tetikçi,soyguncu gibi vasıflara sahip olan Diabolik'ı beyaz perdeye yansıtmıştır.

1968 yapımı olan film dönemin furyası olan olan saykodelik yaklaşımı ve ucuz bütçesi ile kanımca gece ve 3'ü 1 arada sinemalarının gözde filmlerinden biriydi.

Mario Bava'nın yönetmen koltuğunda yer aldığı filmde yönetmen asistanı görevinde Lamberto Bava'ı görüyoruz.

Baş rolde Diabolik rolünde Barbarella'dan da bildiğimiz John Phillip Law görüyoruz.Atletik yapısı ve karizması ile canlandırdığı hayali karaktere tam oturmuş.
Diabolik'ın Afrodit'e taş çıkartacak sevgilisi Eva Kant rolünü de dönemin seks sembollerinden olan Marisa Mell canlandırıyor.



Diabolik'ın rakipleri rolünde de büyük sinema adamı Michel Piccoli ve Thunderball (1965) kötü adam olarak yer alan Adolfo Celi yer alıyor.

Filmin konusuna geldiğimizde;

Yer altı dünyasında çıkma olan Diabolik çeşitli soygunlar yapmaktadır.10 milyon dollar gibi rakamlar onun için gayet kolay elde edilebilecek paralardır.Hükümet Diabolik için bütün özel güçleri ve hatta kanunsuzları dahi kullanır ancak banamasın demez.Hatta çaldığı 10 milyon doların içinde Eva ile seviştiği sahnede oldukça uçuk.


İlerleyen günler de Eva'nın doğum gününe denk gelen mücevherler soygunu da akıllara hayret vericidir.Diabolik kendi içinde o kadar sinsi ve güçlüdür ki devlet kasasında ki bütün altınlara bile göz dikip ülkeyi batırabilecek güçe sahiptir.

Siyah Jaguar marka arabası,özel renkli dumanları,sinsi planları,yer altında ki muhteşem
üsttü,her şeyden daha fazla değer verdiği kadını ve acayip silahları ile Diabolik kanımca en klas süper kahramanlar listesinde baş sırayı çekmektedir.


Döneminde Barbarella ve Satanik gibi en görkemli süper kahraman filmlerindendir.


Haribo puanı:Danger!!! Danger!!! Danger !!! DİABOLİK

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.




Related Posts with Thumbnails