22 Eylül 2010 Çarşamba

Autopsy-The Tomb Within (2010)



Bir kaç ay önce çıkan Abscess albümünü tam sindirdik derken Chris Reifer acımasızlığını tekrardan göstererek bir de Autopsy cephesinden taarruza geçiyor.Dokuz gün önce yayımlanan yeni Ep The Tomb Within kanımca havanın erken soğumasının başlıca
nedeni.

Kelimelerin yetersiz kaldığı o karanlık anlardan biri kanımca Autopsy.Yıllardır en ızdıraplı ve en kanlı parçalara,bin bir türlü hunharca işkence ve gaddarlıkla beynimize kazıdılar.


2009 da çıkardıkları singel'ın ardından geçen ay gelen toplama albüm ve şimdi de Ep Bol Autopsy'li yılların önümüzde olduğunu gösteriyor.Yıllardır aynı kadro ile devam eden grupta tek değişen mevki bas gitar.En son sahne aldıkları festivaller de bas gitar da Danny Liker'ı görünce bir an voltran görmüş çocuk gibi heyecana kapılmadım değil ama albüm kaydında Abcess ve Von'dan tanığımız Joe Trevisano yer alıyor.

Bunun harici kadro aynı yola devam bilmeyenler ve yeni tanışacak olanlar için tekrar hatırlatalım.

Chris Reifer -davol/vokal
Danny Coralles-gitar
Eric Cutler-gitar
Joe Trevisano-Bas


Geçmişte olduğu gibi Ep raflar da yerini Peaceville etiketi ile yer alıyor.
5 parçanın yer aldığı albüm de ki sıralama ise şu şekil de;

1.The Tomb Within
2.My Corpse Shall Rise
3.Seven Skulls
4.Human Genocide
5.Mutant Village

Basılan ilk 1000 kopyasının yanın da albüm kapağını poster olarak veriyorlar.Kanımca çerçeveletilip duvara asılacak bir albüm kapağı bu.Kime ait olduğuna dair bir bilgiye ulaşamadım ancak Reifert'ın yapmış olma olasılığı yüksek.

Yer alan parçalara geldiğimiz de hepsi birbirinden güzel.

The Tomb Within,tabutu açan parça oluyor.Tempolu başlayan parça nihai karanlık ve haykırışlar içinde devam ediyor.Çok ta şık bir solo kısmı var.

My Corpse Shall Rise,çok gaz bir parça özellikle girişinde ki tam tamlar ve çok old skoll gitarlar ile.Gaddarlıktan hiç taviz vermeyen bir parça kanımca solosu da o en eski death zamanlarını anımsatmıyor değil hani.My Corpse Shall Rise parçası kanımca old skoll death metalin şu son yıllarda ki yükselişini de en güzel özetleyen parçadır.

Seven Skulls,albümün en ölümcül parçası 7 kurukafa.Hiç bıkmadan günlerce dinlenebilirliği var.Parçanın 2.kısmın da gelen gitar rif'i ise adam soğuk terler döktürecek cinsten karabasan gibi.

Human genocide,Autopsy'nin ilk demosunda yer alan parça.Bu Ep'de yeniden çalmışlar.Ben 2 versiyonun da ard arda dinledim bu kadar nizami bu kadar ruhlu olunur.Yıllar Autopsy'den hiç bir şey çalmıyor.Hatta ceset'in kurtlanmasına yola çıkarak dile getirirsek cesetler ne kadar çok kurtlanıp çürüyorsa,Autopsy'de o kadar güçleniyor.


Mutant Village,Ep'nin ne yaz ki son parçası hemde nasıl acı dolu bir parça,öyle bir çalıp okumuşlar ki ilk deva dinleyen adam bu elemanlar Ghoullar ile bir süre vakit geçirmişler ki bunu bu kadar iyi anlatıyorlar der.Ağr tempo da süre gelen parça mezar kadar karanlık.Hele ki 3 dakikaya girişte ki matem havası kabir azabına eş değer.Parçanın kapanışı da tam bir Autopsy klasiği.

İçin de bulunduğumuz yılın sonlamasına az kalırken kanımca kaçırılmaması gereken kayıtların başını çekiyor.

Haribo Puanı:My Corpse Shall Rise

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.




Related Posts with Thumbnails