29 Temmuz 2010 Perşembe

Stillborn - Esta Rebelion Es Eterna

Çok temiz cok teknik işleri kovalamayanların dinlediği grupların memleketlerine bakınca Polonya denen yerin ağır bastığını görmek beyhude değil tabi bir de bunların STILLBORN yezitleri var, ben şahsen hastasıyım adamların ama bu üretken adamlara hayran olmamak ne mümkün.

Gene aradan bir sene gibi bir süre geçmesine rağmen klas bir albümle ortamın tepesine çivi cakan grup boş durmamış ve artık iyice oturttuğu ve özdeşleştirdiği türe uygun 5 parça yaratmış buna ek olarak 4 adet de cover ile bir dinamit albüm daha cıkartmışlar.
Grubun birbirinden mendebur elemanlarının isim ve pozisyonları,

Killer - Gitar,Vokal
Ikaroz - Gitar,Vokal
Ataman - Bass,Vokal
August - Davul

Screw Factory Studio denen cehennemde şubat,mart ve nisan aylarında kaydedilmiş Dissonance Records etiketli albümdeki şarkılar,

1.E.R.E.E.
2.Abandon All Hope
3.Soldiers of Hell(Running Wild Cover)
4.Quickly You Rot
5.Sodomize the Dead(Piledriver Cover)
6.Into the Mouth of Madness
7.The Third of the Storms(Hellhammer Cover)
8.March Again
9.Nightmare(Sarcofago Cover)

Albümün hemen başında E.R.E.E. adlı introlu parça var yaklaşık birbucuk dakka boyunca adamlar dinleyiciye kazımayı ve atmosferi verip akabinde umutlarınızı terkedin,kazıyın diye Abandon All Hope adlı parçaya girmişler.
Şu türe göre cok iyi bir prodüksüyon yapmışlar Kara metalin körü körüne nefretini ölümcül metalin gaddarlığı ile sentezlemeyi herkes öyle beceremiyor biliyorsunuz..
Ama STILLBORN şu gidişatla dağılmaz gitmez ise hükümdarlığına oynar bu karışımların.

RW hic sevmediğim hatta bildiğim parçalarını da unuttuğum için hic gündemimde olmayan bir grup idi ama bu herifler onu bile güzel ve nizami olarak yorumlamayı bilmiş o acıdan Soldiers of Hell bir hava vermiş bu albüme.

Piledriver yorumu ise evlere şenlik, bu adamların albüm kapakları veya sözleri de kafi miktarda leş idi Sodomize the Dead ile hem iceriği hem de şarkının kendisi ile heriflerin ne kadar yerinde secimler kovaladığına da şahit oluyoruz. Bu dönemde bu tip işleri hala gündemde tutan gruplara elbette saygımız sonsuz.

Into the Mouth of Madness albümdeki favori çalışmalardan.
Hem kaotik hem de saldırgan bir şarkı özellikle vokalli kısımlar kolpaların götünü tekmeler kabus gibi üstlerine çöker zannımca.

March Again ise albümdeki yorum olarak değil ama saygıların sunulması baabında SODOM worship bir iş olmuş, davulların kazımadığı yerlere bakan gören duyan bunu pekala kavrayabilir sanırım özellikle 80 ortaları bm/tm işlere cok varız.

Bir dönem bunların "idol" grubu Sarcofago olsa gerek aksi takdirde Nightmare gibi bir parçayı böyle başarılı ve de en önemlisi ruhlu şekilde yorumlayamazlardı. Özellikle vokal ve davul partisyonları çok cirkef olmuş yoldan cıkmışlar bunlar, hem de cok uzun yıllar evvel.

Grubun web sitesi:
http://rebelion.stillborn.pl/

haribo4grind /Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails