2 Temmuz 2010 Cuma

Aversion To Life - Ritualized Murder (2006)

Amerikanların Brutal Teksas Metali dedikleri olay varya hani, işte o olayın en sağlam yapanlardan biri Aversion To Life grubudur.



Albümdeki Kadro:

Justin Lain - Vokal
Emmitt Gillaspy - Gitar/ Geri Vokal
Alex Moore - Bas
Derek Weir - Davul

Albümdeki Şarkılar:

1. Enthralled In Horrific Dissention
2. Aggravated Prolapse of the Spirit
3. Bodily Dismemberment
4. Threshold of Pain
5. Origin of Sin
6. Postpartum Evisceration
7. Blasphemous Torment
8. Hung, Drawn, and Quartered (Cancer Cover)
9. Subhuman Condition

Grup Teksas Death Metali yaparda davulcu hiç yerinde durur mu? Tabiki durmaz. Davulcu amca çift krosları altta sabitleyip, yukarıdan blast ataklara girişiyor. Hafiften teknik ataklar ve zil atraksiyonları olsa da genel anlamda Prophecy, Sintury gibi gruplarda çalan elemanlardan oluştuğu için, davulun mantığı Teksas Death Metal olayından sapmıyor. Grubun etkilenimlerininde çok farklı yerlerden olmasından dolayı davulcu amca hepsine uygun işler yapmaya çalışmış. Davulcu, karanlık bir atmosfer ve Balyoz gibi Teksas Death Metaline uygun olabilecek şekilde arayı buluyor. Gayet klas ve sağlam bir tuşeye sahip. On numara iş çıkarmış desek yeridir.

Gitarcı amcalar çok garip havalarda dolanıyorlar. Bir yandan karanlık,leş, çirkef bi atmosfer arayışında olup diğer yandan balyoz etkisinde bir sertlikte Teksas Brutal Death Metali yapcaz diyorlar. Diyorlar demesine de yapabiliyorlar mı? Elbette yapıyorlar. Gitar tonlarını öyle bir ayarlamışlar ki oldukça sert tonlada olmasına rağmen çaldıkları rifflerle o karanlık atmosferide oluşturabiliyorlar. Bas'cıları Vitality elemanı, Davulcuları Prophecy elemanı, Gitarcıları Sintury elemanı olduklarından dolayı balyoz gibi teksas death metalinden zerre kadar sapmamaları beklenirdi. Beklenende olmuş ve zerre kadar sapmamışlar. Gitar riffleri Prophecy, Vitality, Sintury gibi gruplarda rastlayacağımız gibi teknik, sert, gaz, agresif, balyoz gibi rifflerden oluşuyor. Dinlerken resmen Gitarcı notalarıyla sizi dövüyormuş gibi oluyorsunuz.

Vokalci amca derin, kalın, güçlü, yıkıcı, iğrenç Sick Guttural Vokallerini, insanın beynine balyozla kazık çakar gibi çakıyor. Vokalci Justin Lain amca çok gaddar bir vokale sahip. Vokalcinin sesi derinden, güçlü, aşırı kalın, gurultulu ve hafiften kusmuk gibi şırıltılı bir sese sahip. Vokalcinin Sick Guttural Vokal stili, Devourment'in Molesting The Decapitated albümünün vokali Ruben Rosas'ın Sick Guttural Vokal stili ve Teksas Death Metal arenasından Insidious Decrepancy, Viral Load, Uncleansed gruplarının vokali Shawn Whitaker'ın Sick Guttural Vokal stiliyle aynı vokal stiline sahip. İşin içinde olanlar bu vokal stilinin ne kadar zor bir Sick Guttural Vokal stili olduğunu bilirler. Vokalci yabancıların Deep Gurgle dediği olayı yapıyor diyebiliriz. Okuyuş olarak Devourment'ten Ruben Rosas'ın okuyuşuna benzer bir şey yapmaya çalışmış diyebiliriz. Gayet gaddar ve seri bir şekilde okuyor. Haliyle gaddar bir Sick Guttural Vokal ses ve stili, aşırı gaddar bir Sick Guttural Vokal ve dehşet bir okuyuş karşısında şöyle bir duruyorsunuz. Kulaklarınıza balyoz gibi Sick Guttural Vokal darbeleri gelince duruyorsunuz bir süre. Sick Guttural Vokal dediğin işte budur arkadaş dedirtiyor adam. Vokalcinin performansına bakarak, Underground Brutal Death Metal ortamlarının en Gaddar, en Piskopat, en Sick Guttural Vokallerinden birisi diyebiliriz. Böyle Sick Guttural Vokal zor bulunur. Böyle Sick Guttural Vokalci dünyaya zor gelir. Dünyadaki Sick Guttural Vokalciler içinde benim en sevdiğim, en beğendiğim Sick Guttural Vokalcilerden birisi diyebilirim. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Herkesin fikrine saygı duyarım.

Kayıt kalitesi çok sağlam olmuş. Gel gelelim böyle pasparlak, tertemiz bir kayıtta değil. Adamlar leş bir atmosfer ve karanlık bir hava oluşturmak istediği için biraz leş bir ortam oluşturmuşlar. Vokal, gitar, davul herşey açık ve net duyuluyor. Tonlamalar vs herşey çok güzel. Fakat hafiften bir leşlikte söz konusu. Zaten grubun mantığına baktığımızda da o leşlik olmasaydı zaten ters olurdu diyebiliriz.

Söz konsepti olarak dine isyankarlık, katillikler, cinayetler, gore, vahşet, dehşet, ritueller vb konular işleniyor. Şarkı isimleride zaten hep bu yönde şeyler olmuş. Şarkılar genelde 3-4 dakika arasında değişiyor. Ayrıca grup Old School Death Metal işlerinden kopuk değiliz diyerek Cancer coverı yapmışlar. Hung Drawn And Quartered isimli şarkıyı coverlamışlar. Bu şarkıda Vokalcide iyice gaza gelmiş. İyice karıştırmış ortalığı. On numara cover olmuş diyebilirim.

Albüm kapağı ise çok tehditkar olmuş. Albüm adının Ritualized Murder olduğunu göz önünde tutarsak kapakta da neler olduğunu anlayabilirsiniz. Mumlar yakılmış. İsyankar şekilde, leş bir rituel yapılmış. Bir kız vahşi şekilde katledilmiş. Belden aşağısını koparmışlar. Ellerini açmışlar. Kanları ve İplerle Pentagram işareti çizmişler. Tam anlamıyla Ritüelleşmiş katillik olmuş. Albüm ismini çok sağlam yansıtan bir kapak.

Sonuç olarak baktığımızda Sick Guttural Vokalleri, Karanlık ve leş atmosferle birlikte, Balyoz gibi sert Teksas Death Metali, Leş bir konsept ve Sağlam bir albüm kapağı göz önüne alınırsa çok dehşet bir iş çıkarmışlar diyebilirim. Böyle piskopat albümler çok nadiren gelir. Grubun vokalcisi gruptan ayrılıp, yerine bir başkası geçti. Devam ediyorlar işlerine fakat, myspace ortamlarından dinlediğim kadarıyla yeni vokalci eskisinin yerini pek tutamıyor. Justin Lain amca kendisi mi ayrıldı yoksa gruptan yolladılar mı bilemiyorum ama bu saatten sonrada muhtemelen geri dönmez. Yeni gelen vokalcininde sağlam bir uğraşıp, Justin Lain'e yakın bir performans sergilemesini temenni ederim. Yeni çalışmalarınıda dört gözle bekliyorum.

Bu grubu kim dinler dersek Prophecy, Vitality, Sintury, Insidious Decrepancy, Viral Load, Uncleansed gibi Teksas Death Metali sevenler sevecektir. Bunun haricinde Devourment, Disgorge, Deeds Of Flesh gibi grupları sevenlerde uzak durmayacaktır. Brutal Death Metal ve özellikle Teksas Death Metale yakın işleri sevenler kaçırmasın derim.

Albümden Şarkılar ve Konser Performansları için:











Related Posts with Thumbnails