2 Mart 2010 Salı

Baby Blood (1990)



Fransız sinemasının entelektüel yönün dışın da tek tük te olsa gore ve gaddar filmlere hizmetleri ile korku sinemasının baş yapıtları arasına girmiştir.

1990 yılında Alain Robak tarafından yönetilen bu dehşetengiz filmin senaryosu Serge Cukier'a ait.Fransa ortamlarının korku sineması adına en emektar tipleri de bu film de toplanmış.Yakın zaman da Lady Blood (2008) olarak 3. çekilen film de Emmanuelle Escourrou abla gene baş göstermek.

Basit bir sirk mevzusunu en kanlı ve en uçuk hale nasıl getirilebileceği hakkında muhteşem bir ders verilmiş filmde.Basit konusu ve muhteşem efektleri insanı mest ediyor.Gizemi de yanına kar.


Sirk sahibi olan dayının hamile karısı Yanka bir gün sirke,Afrikanın derinliklerinden gelen garip bir kaplan ile mevzuları patlatıyorlar.Kaplan ertesi gün ölü bulunuyor ve o gece çiftin kavgasının ardından Yanka yenge kaçıyor.

Gaddar sirk sahibi dayı karıyı düzüp dövmekten başka bir iş kovalamadığından düşüyor peşine.

Ablanın öfkesi duruma git gide artıyor ve bir anda ilk baş rüyaları derken normal yaşantısın da ki öldürme isteği ve garipliğin nedeni ortaya çıkıyor.

Kaplanın içinden çıkan garip solucanım sı yaratık.


Bu şeytan-i nereden geldiği belli olmayan yaratık,Yanka'a hükmetmeye başlıyor.Kana açlığı artıkça,cinayetler de süre geliyor.

Abla onun için katlettikçe onun da abla olan vaatleri artıyor ancak oldukça gaddar ve ölümcül bir son ile film sonlanıyor.

Filmin en vurucu sahnelerin den biri kanımca abla ile yaratığın zihinsel seks sahnesidir.Oldukça gaddar mevzular.

Ablanın işlediği cinayetler de ise kan dan hiç kaçınmamışlar.Hele ki ablanın öle bir rüya sahnesi var ki.Oldukça Chris Barnes'ın Cannibal Corpse zamanlarına ait.


Film için de ki zaman zaman yapılan ince den feminist yaklaşımları göz ardı edersek gayet sağlam bir film.Zaten bu yaklaşımlar da çok göze sokar nitelikte değil.


90 başlarının en güzel avrupa yapıtların dan biri olan bu gaddar yapımı mutlaka izlemizi tavsiye ederim.Hem gore işler hem de gizem adına oldukça sağlam bir yapıt.



Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails