14 Eylül 2009 Pazartesi

Marduk - Wormwood(2009)



Son 1 aydır sürekli internet ortamında ha cıktı ha cıkacak diye kovaladığımız bugün ise cok klas bir torunun alo deyip işe uyandırması ile arşive eklediğimiz İsvec menşeili skandal - sansasyon kara metal grubu MARDUK ve yepyeni, taptaze ve ılık kan kıvamındaki albümü WORMWOOD u buralara hele de gece vakti yazmamak olmazdı elbette.
Gündüz saatlerinden beri planları altüst etmek adamı eve bağlamak pahasına dinlemek ne kelime resmen sömürdüğümüz albümün kimilerini şaşırtacak kimimizi ise hah zaten bunu bekliyodum diyeceği özellikleri mevcut ama ilk başta yazmamız gereken, vokalist ve iblisin öz cocuğu Mortuus herifinin en azından bu içinde olduğümuz dönemde grubu resmen alenen net ve bariz olarak ele gecirdiğidir.



Vakti zamanında kah siperleri tankları panzerleri mermileri top güllelerini odalara sokan insanlara 2. dünya savaşının tüm iğrencliğini ve gaddarlığını kah cehennemin alevlerini kimi zaman da vahşi kurtları bunları bi de "black metal" denen türün de en uc en yüksek metronomlarda en vahşi formatı ile sunması elbette coğu dinleyiciyi hem cezbetmiş hem de kahretmiştir ama son 2 albümde olan bitenler grubun cizgisini de atmosferini de bambaşka yerlere getirdi bunda FUNERAL MIST den de bildiğimiz Arioch-Mortuus un katkısı elbette su götürmez bir gercek olarak ortada duruyor.
Kim derdi Marduk da kiliselerden ortamlar, ayetler dualar, gregoryan korosu,incilden nameler kıyamet alametleri ucusacak bir acayip karanlık izbe şarkılara intro outrolar arkadaşlık yapacak, ama maalesef yaşam bazen böyle keskin virajları karşımıza getirebiliyor.
Buna uyar kavşağı döner neyle karşılaşacağınızı bilememenin heyecanı ile albüme ya dalarsınız ya da teğet gecirirsiniz kaldığınız yerden devam edersiniz.
İşte son 2 albüm bunu dayatıyor birilerine.
Bizim icin sorun yok, her halükarda bu işleri sorgusuz sualsiz götürüyoruz bizler.

İlla genc toy okuyuculardan kadroyu bilmeyen vardır,

Morgan "Evil" Steinmeyer Hakansson - Gitar
Mortuus - vokal
Devo - Bass gitar
Lars - Davul



Gene ve tekrar Regain Records etiketle yayınlanacak albümdeki şarkılar,

1.Nowhere, No-One, Nothing
2.Funeral Dawn
3.This Fleshly Void
4.Unclosing The Curse
5.Into Utter Madness
6.Phosphorous Redeemer
7.To Redirect Perdition
8.Whorecrown
9.Chorus Of Cracking Necks
10.As A Garment

Adamın teki vakti zamanında 2. Marduk konserinde de bana dayatmıştı, "..dayı bize bu Mortuus u Conrad Cronos yollamışşş.. bu ne bu neee" diye, neyin peşinde diye bir an düşünmüştüm emme şimdi o bulduğum cevaptan Nowhere, No-one, Nothing çalarken bir kez daha emin oldum.
Bu işler durduk yere gelmedi meydana elbette Venom dölü vokalistle suc ortaklarından cıkabilecek bir şarkıdır kendisi.
Ölümüne bir kazımayı da sisli ve soğuk bir karanlığı da barındıran şahane bir şarkı umarım konserde bu kez canlı izleriz.

Funeral Mist Maranatha da da baya bir benzerini dinlediğimiz 2. bomba, Funeral Dawn bir taşla 2. kuşu vurmanın hazzını kesinlikle yaşatmıştır vokaliste.
Adam inatcı ve mankafa bir tip her albüme böyle birşey sıkıştırmayı, ağır ağır kanırtarak işine bakmayı adet haline getirdi kanımca.
Gene yırtık leşşş vokaller gene testereyle kesen gitarlar ve orta tempo uzun parça formatı amacına ulaştı benim acımdan, bu işlerin gideri var her daim yeterki verimli mahsüller olsun.

This Fleshly Void sanırım kusmuklarla başlıyor.
Ne zorun var derler adama, hele bir raddeden sonra roket gibi kazıdıkları kısım var ki ölmüşleri cıkarır yattığı yerden. Ben de cok seviyorum Heaven Shall Burn dönemlerini de böyle seri ve gaddar kazımalar, her death metal fanatiğini cezbeder.
Tevekkeli değil Belphegor / HATE ETERNAL / Nile vs gibi gruplarla sık sık turnede Marduk..

Çok ağır ve çandan cıktığını tahmin ettiğim çınnlamalarla başlayan Unclosing The Curse bir diğer bomba.
Birisi hic bm dinlememiş bilakis o trip hop vs denen şeylerle iştigal etmiş olsa sırf şu giriş icin bile bu gruba kulak kabartır öyle klas birşey.

Into Utter Madness eee bunlar kazımıyomu? diyene bir diğer şamar.
Morgan dayı her zaman bu grupta iyi bir performans sergiledi şahsi fikrim sahnesi de klas konsanmatrisliğe girmediği halde, emme bu şarkıdaki partları tek kelimeyle muhteşem. Marduk, fanlarının skor ortamlarını da düşünüyor demekki. Helal yani 2009 da böyle eski toprak şarkıya imza atmak da göt ister.

Fosforlu cevriye gibi bir söz öbeğiyle eşek şakalarına maruz kalan Phosphorous Redeemer hic yabana atılacak bişey değil.
Gene öyle matkap gibi tekrarı olan leşş bir riffle açılıyor, Mortuus gene meramını anlatıyor kanımca adamın davası uzun senelere dayanıyor.
İsvec Bm de sıkca gördüğümüz Marduk un da sıkca uyguladığı öle cıtırdan arabik gitarlar cirit atadursun o tam 1:35 deki çan sesi ve akabindeki kazıma enfes olmuş. Böyle ayrıntılarla ise lezzet katan gruplara saygımız sonsuz
ne de olsa Morbid~Incan~Autopsy ..

Whorecrown adlı eserin izleri gene o Funeral Mist zamanına gidiyor öle aralara texas kilisesinden vaizin meramları falan filan velhasılı lezzetli.
Bazı yerlerde gitarlar o en eski şarkıları irdelerse daha da klas.
Ama bu vaizin muabbetleri nereden geliyor o biraz merak ettirdi, orj cd den bakacağız artık.

Ne bicim adamlar bunlar.
Chrous Of Cracking Necks cok enfes bir şarkı, sonlara kalması sıralama acısından iyi olmamış.
Bikac kere tekrar dinlettirebilecek kudretteki bu şarkı favorimdir bu albümde.
Ama önceki Marduk şarkıları ile pek alakası yok, alışması zor olabilir kimilerine.
Herşeyin ilki kötü diye bişey yok kimisi de bence güzeldir henüz bakire bir gelin gibi bakın işe :p

Asıl süpriz, sona kalmış, yani As A Garment.
Böle massive attack gibi bumbumm basslarla girişler, acaip trip bir davul öle kasnak filan atraksiyonlu hem de, Neler icilmiş nelerin tadına bakılmış ayık kafalarla bu işlerin pek oluru gözükmüyor, hele de Mortuus herifini sahnede o gözleriyle gördükten sonra.
Rom 5:12 de de vardı benzerleri de bu enteresan olmuş. Calarlarsa konserde, bu da enfes olabilir tek sorun ısıklandırma olur kanımca.
Morgan dayı araya ağlayıklı solo filan serpiştirmiş bu da şık atraksiyon.

Grubun MySpace adresi
http://www.myspace.com/truemarduk












Related Posts with Thumbnails