13 Eylül 2009 Pazar

Atlantisten Gelen Adam



80 li yılların henüz başlarındaki sansasyonel ucuk/kaçık fantastiko dizileri furyası ile ilgili makalelere olan ilgi alaka devam ediyor, okuyuculardan olumlu eleştiriler almaya devam ediyoruz ve aynen o hızda işimize devam ediyoruz.
Elbette blogun bu bölümünde THE MAN FROM ATLANTIS yani memleketimizdeki ismiyle
ATLANTİSTEN GELEN ADAM adlı diziyi inceleyip parmaklamadan bu bölüme devam edemeyiz diye düşündük ve yazının startını verdik.

Önce künyeden bahsedelim:

Patrick Duffy ... Mark Harris
Belinda Montgomery Dr. Elizabeth Merrill
Victor Buono ... Dr. Schubert
Kenneth Tigar ... Dr. Miller Simon
James Ingersoll ... Officer
Alan Fudge ... C.W. Crawford
Robert Lussier ... Brent
Michael J. London Crewman
Anson Downes ... Airlock Officer
Ted Neeley ... Jack Muldoon
Brian Baker ... Sub Navigator
Fred Beir ... Sub Captain
Duncan Gamble (2 episodes, 1977)
Pamela Peters Solow Jane Smith


Dizinin genel konusuna gelince,
amerikadaki su araştırmaları savunma sanayi zımbırtı kurumuna vakti zamanında bir ihbar gelir, ihbara göre tuhaf görünüşlü bir erkek deniz kıyısında hareketsiz yatmaktadır.

Hemen olay yerine gelen ekipler buldukları tuhaf bünyeyi bir araştırma laborotuarına getirip inceleme başlatırlar.
Eleman büyük oranda insana benzemekle beraber ergonomisi denizlere göre ayarlanmıştır, el ve ayak parmak aralarında tuhaf yüzgecler vardır ve cildi neredeyse o an orada kurumak üzeredir.

Kafası calısan bilim kadını duruma uyanır derhal lavuğun bir küvet veya havuza konmasını söyler ve adamın sırrı cözülür, adam normalde bir insan degildir atlantis denen batık yitik diye bildigimiz kıtadan gelmistir ve deniz suyuna bazı minerallerine bagımlıdır.
Ancak yeryüzündeki insanlara göre de envayi çeşit amorti özellikleri vardır tuaf ama cok hızlı yüzmekte hız ya da manevra kaabiliyeti acısından yunuslara bile gider yapabilmektedir.

Amerikan hükümeti bu hafızası olmayan ama atlantis kıtasından gelen lavuğu derhal bir sahte kimlikle bünyesine alır bazı işlerde kullanmaya başlar.
Görev ya da araştırma yapmadığı zamanları büyükce bir akvaryum ya da havuzda geçiren biraz sarsak tipli bu yağız delikanlı okyanuslarda denizaltıların bile dayanamadığı basınclara banamısın demediği cogu iyi yüzücü hayvandan daha seri daha kıvrak yüzdüğü icin bisürü maceraya girer cıkar ve olaylar gelişir.

Yayına girdiği tarihlerde cok ses getirmiş bu dizi doğaldır pek cok genci etkilemiştir envayi çeşit plajda aslında su üzerinde durduğu halde kıcını tuhaf şekillerde sallayan tipler cok görüldü aynı zamanda benim niye ellerimde yüzgecler yok diye zırlayanlara şahit olundu velhasılı Mark Harris efsanesi bisürü bünyenin hayallerini süslemiştir.

Artık Holivudun tozlu arşivlerinde yerini almış bu dizilere ancak kolleksiyoncular icin hazırlanmıs hd dvdler ile ulaşabilir ya da youtube gibi paylaşım sitelerinde kısa kısa izleyebilirsiniz..




Related Posts with Thumbnails