27 Eylül 2009 Pazar

Seed(2007)


Son zamanlar da çıkan saçma sapan hollywood korku filmlerinden bıkkınlık gelmişken arada patlak veren klas filmler gore gönülümüze bir nebze olsun su serpiyor.Bu filmlerden biri de Seed.

Filmin yönetmenliği alman yönetmen Uwe Boll tarafından üstlenilmiş aynı zamanda senaryoyu da oturmuş bir güzel kendi yazmış ve ORtaya modern bir grindhouse filmi ortaya çıkmış diye bilirim.

90 dakika süren filmde,75.dakikasına kadar sıradan ilerlerken son 15-20 dakika her şeyi kopartıyor.


Max Seed adında ki acayip deneysel bir seri katili konu alan film açıkça Uwe Boll den beklenmeyecek güzellikte.Yönetmenin diğer filmlerine baktığınız zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Filmin kahramanı Max Seed 6 yılda 666 kişi katletmiş az gözükse de ortalama alındığında ve olaya diğer acıdan bakıldığında oldukça satanik bir seri katil.Kurbanlarını uzun sürelere yayarak ve onları kameraya kaydederek öldüren seed;Oldukça acımasız işler yapmakta.


Duvara attığı çizik sayısı kutsal rakam olan 666 ulaşınca görevini tamamladığını düşünen seed polislere kendi yolları ile teslim olur.Elektrikli sandalye de idama mahkum edilecektir.Dedektif Matt Bishop tarafından yakalanır.Dedektif Bishop yıllardır Seed in peşindedir.Elektrikli sandalye bağlanır ancak aparatlardaki aksaklık yüzünden Seed ölmez ve 2 kere 1,500 volt çarpılır fakat nafile.Eyalet kanunlarına göre 45 saniye 1,500 volt elektriğe dayanan her kimse suçu ne olursa olsun serbest bırakılmalıdır.Dedektif Bishop ve hapishane müdürü D.Ward bunu bilmelerine rağmen Seed öle gömerler.Gömdükleri gece Ayaklanan Seed mezarından çıkar ve intikam için geri döner...

Sıfır acıtasyon ile ilerleyen film gayet güzel.Özellikle Max Seed tarzı oldukça acımasızca.Tam bir Autopsy fanı olduğu belli.Ayrıca 2007 yılında New york korku sineması festivalinden de En iyi özel efekt ödülü ile ayrılmış.


Kam Lee aracılığı ile tanıştığım bu film her kazımacının rafında yer alması gereken bir yapıt.



Haribo puanı:Hammer to the Skull

Lord Magius/Haribo Extreme Culture aittir.
Related Posts with Thumbnails