16 Kasım 2010 Salı

Savage Death - Crucified After the Genocide (2010) [comp]



Tarihsel değeri olan New Jersey’de ikamet eden Savage Death...
...zamanın diğer baba grupları; Possessed, Death kadar karanlık, etkileyici ya da orijinal değildi ama üvey evlat muamelesi görecek kadar da diplerde olmayan bir cevher olduğunu bu 2 demoluk toplamasını dinleyerek şahit oluyoruz.

Death Metal’in öncülerinden biri sayılan grup 1985 senesinde çıkarttıkları “Mass Genocide” demosunda bu grup Possessed kadar death metal değil yani daha çok thrash lik dominant yalnız oldukça vahşi bir yapıları var; boşuna ismi vahşi ölüm değil. Vokal de bu yapıya gerek growl larıyla gerek scream leriyle (“Ultra Violence” albümündeki bağrışlar, ya da Araya’nın ilk halleri buna en iyi örnek) çok iyi uymakta. 1986 “Crucified In Hell” demosunda death metal denebilecek sertlik ve aşırılıkta icra etmişler parçalarını. tam death metalin fidan verdiği seneye cuk oturmuş dedirtiyor. Aynı zamanda “Crucified In Hell” demosu sanırsam dijital remaster görmüş olsa gerek ya da master teypden CD’ye çekilmiş olsa gerek ki parçalar çok daha net ve anlaşılır; sesden oluşan bir duvar yok yani.

“AreaDeath” tarafından CD versiyonunda bonus olarak live parçalar da ekli;

1. Evil Dead
2. Legions of Doom
3. Bring me the Guts of the Priest
4. Satan's Throne
5. Savage Death
6. Crucified in Hell
7. Cancer
8. Sentence Beyond the Grave
9. I Impaled Your Mother
10. Spit on the Cross
11. Mass Genocide
12. The Adversary
13. Kill the Posers

Grup “Seven Churches” ı almış Slayer’ın ilk halinin sertliğiyle birleştirmiş, ve haliyle ortaya çok gaz ve yüksek tempolu; zamanın en ekstremi olmasa da bazur güzür işler çıkartabilmiş amcanlar.

Sadece davulcuları değişen kadro;
Joe Barrows - Vokal, Gitar
Tom Stevens - Gitar (Nokturnel, Morpheus Descends, Incantation, Exile (USA)/Brimstone)
Tony Labosco - Bas
Dave Marks - Davul



İlk demo “Mass Genocide”de dikkatleri çeken parça Evil Dead; acayip derecede Death’in Infernal Death’ini hatırlatan bir giriş riffine sahip. Aynı zamanda hemen 2. parça “Legion of Doom” kanımca demonun en vurucu parçası; girişi, Exorcist’i gene andırıyor dikkatli dinlendiğinde.

İkinci demo “Crucified In Hell” artık thrash yapıyı 2. plana atmış ve death metallik ağır basmış. Demişler bu bize yetmiyor dahası lazım deyip death metal yapıda parçalar icra etmişler. Bu demoda 2 tane thrash/xover parça var: “I Impaled Your Mother” ve “Kill the Posers” sürelerinin kısa olmalarıyla da dikkat çeken kısa, gaz fişeklemeler.

Çift gitar grupta uzun leadlere yer verilmiş, en baş örnek “Legion of Doom”; Possessed’in parça yapılarına benzer gitar pasajları bulunmakta ve bunlar öyle klişe de değiller. İlk dinlediğimden beri “Legion of Doom” solosuyla beni etkilemeyi başarmıştır. Slayer’ın etkilediği gruplar arasında yer alma söz konusu, Kerry King rifflemeleri oldukça hatırlatıcı görev görmekte. Kerry King rifflemeleri olunca gitarlar bir güzel kaotik olmaz mı, enfes olmuş. Sololar; birçok grupta laf olsun diye atılanlar gibi olmadığı aşikar, kesinlikle parçayı güçlendirip, derinlik vermiş. Uzun ve derin bir solukla kulak orgazmı yaşatabilir.

Davullar çift krosları, spa spalarıyla 1985-1986 yıllarından ne bekliyorsanız çok uzaklara gitmenize gerek yok; sololar girdiğinde tabanı ve tempoyu düşürmeden uzun süreli; çok sık değişmeyen, gitarlara eşlik eden yapıda izliyor.

Toplamaya yapılan kapak kullanılan renkleri ve karakteristiği ile gruba oldukça yakışmış diyebilirim. Soğuk, komplemanter renkler kullanılmış; zaten işi ne sıcak renklerin bu grupla. İnanan kendini masum sanan bir zat arkadan Şeytan tarafından boynunun iki yanından hançerlenmiş ve inananın elinde din kitabı. Toplamanın adıyla iyi uyuşmakta; Katliyam sonrası eziyet; tek tük kalan kişiler böyle böyle hayatlarına son veriliyor.

İlkel death metal seven ya da genel olarak death metal, thrash metal severseniz, kayıda bakmam besteler kaliteli olsun çamurdan olsun diyorsanız bu toplama tam size göre. “Metal”de olması gerektiği kadar kaliteli bir sese sahip; eğer ki modern işleri baş tacı yapıyorsanız en yakın kapıya doğru firar edin ki ruh sağlığınız bozulmasın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails