11 Kasım 2010 Perşembe

Disentomb (Aus) - Sunken Chambers of Nephilim (2010)

Uzak diyarların, Avusturalyanın Brutal Death Metalcilerini ele alıyoruz. Avusturalyanın sahillerinde artık kafayı nasıl bozdularsa, sarmışlar Brutal Death Metal işlerine. Hemde öle sıradan bir brutal death metal değil. Çok extreme bir anlayışa sahipler. Internal Suffering, Amputated Genitals, Litugy, Brodequin, Enmity, Purulent vb işleri kovalayan adamlar bunlar. Öyle ortalama Brutal Death Metal değil.



Grubun Kadrosu:

Jordan "Jord" Philp - Vokal
Jake Wilkes - Gitar
Tom "Pox" Joice - Bas
Henri Sison - Davul

Albümdeki Şarkılar:

1.Purity Severed By The Antediluvian
2.Inhaling A Vomitous Iniquity
3.Cystic Secretion
4.Subterranean Burial
5.Sunken Chambers Of Nephilim
6.Abhorrent Expansion
7.Suspended On His Symbol Of Suffering
8.Incinerating The Angelic
9.Gutted
10.Impaled Upon The Throne

Bu adamlar Avusturalyanın sahillerinde kafayı sağlam bozmuşlar. Avusturalyanın okyanusun ortasında, dünyanın öteki ucunda kıtalardan uzakta bir yerde bir durumda olmasından mıdır nedir bilemem ama fena sinirlenmişler.

Davulcu amca temel olarak Brodequin, Internal Suffering ve özellikle Amputated Genitals işlerini çok seviyor anladığım kadarıyla. Çok hızlı blastlar, oldukça hızlı çift kroslar, zillerle yaptığı atraksiyonlar, yer yer gravity blastımsı olaylar amcanın olayını belli edecektir. Bunun haricinde davul tonları oldukça güzel. Davulcunun tuşeside oldukça güzel. Davul açısından bakıldığında oldukça temiz bir iş çıkarılmış.

Gitarcı amca çok nizami, kazıma ustası modunda çalıyor. Etkilendikleri kim mi? Tabiki Amputated Genitals, Purulent, Brodequin, Blasphemer (Ita) gibi gruplar. Konser fotoraflarına rastlarsanız görürsünüz. Adamlar tekstil işinde bile Kolombiyalı grupları takip ediyor. Kolombiyanın aşırı gaz müziği oldukça etkilemiş adamları. Genellikle chunky riff denilen işler var. Gel gelelim yer yer çok sapıtıyor. Oldukça gaz bir havaya bürünüyor. Zaman zamanda slamcılıkları tutuyor. Özellikle vokalin belli bir moda girmesiyle Groove'umsu, Breakdown'ımsı şeyler yapmışlar. Çokta güzel hoş olmuş.

Vokalci ise accaib gaz ve piskopat bir adam. Vokalci derin, kalın, güçlü, kusmuk tipi ve gurultulu bir Sick Guttural Vokale sahip. Vokalci oldukça derin, kalın, güçlü, gurultulu bir sese sahip diyebilirim. Vokalci çok farklı yerlerden etkilenmiş. Vokalcinin temel Sick Guttural Vokal stili Dying Fetus'ten John Gallagher amcanın Killing On Adrenaline ve Destroy The Opposition dönemindeki Sick Guttural Vokal stiline ve Internal Suffering'ten Fabio Marin amcanın Chaotic Matrix albümündeki Sick Guttural Vokal stiline benziyor. Vokalcinin okuyuş stili ise Internal Suffering vokali Fabio Marin'in Chaotic Matrix albümündeki okuyuş stiline benzer bir özellik gösteriyor. Daha basit şöyle tarif edebilirim. Dying Fetus'ten John Gallagher'in Killing On Adrenaline ve Destroy The Opposition albümlerinde yaptığı derin, kalın, güçlü, kusmuk tipi, gurultulu Sick Guttural Vokalleri, kısaca John Gallagher stili Sick Guttural Vokal diyebileceğimiz Sick Guttural Vokal olayını düşünün. Jordan "Jord" Philp amca John Gallagher stili Sick Guttural Vokal yapıyor. Ayrıca Internal Suffering'ten Fabio Marin'in Chaotic Matrix albümündeki okuyuş stiline benzer bir şekilde okuyuş stiline sahip. Şimdi adamın durumunu şöyle özetleye biliriz. John Gallagher stili Sick Guttural Vokal ile Internal Suffering Fabio Marin stili okuyuş tarzını birleştirin. Ortaya çok acaib bir sonuç çıkıyor. Bunun dışında yer yer Frog Guttural Vokallerde yapıyor. Frog Guttural Vokalleri biraz Brodequin, biraz Guttural Secrete'yi andırıyor. Bunun dışında Amputated Genitals Vokali Sebastian Guarin'i andıran kusmuk tipi Sick Guttural Vokallerde yapıyor. Fakat bu tip kusmuk tipi Sick Guttural Vokalleri çok çok nadir yapıyor. Albüm toplamında belki 1 dakkayı zor bulur diyebilirim. Sonuç olarak baktığımızda Vokalci amca Sick Guttural Vokal işlerinden o kadar çok etkilenmiş ki, her türlü Sick Guttural Vokal olayına uğraşmış. Ayrıca Kolombiyanın Sick Guttural Vokalcilerinden çok etkilenmiş olacak ki albümün başından sonuna nerdeyse sürekli okuyor. Sürekli Sick Guttural Vokal ve Frog Guttural Vokal yapıyor. Adamın yaptığı Sick Guttural Vokallere ve Frog Gutturallere, okuyuş stiline, Vokal çeşitliliğine baktığımda çok piskopat, çok gaddar bir adam diyorum. Bu yüzden Vokalci Jordan "Jord" Philp amcayı extradan tebrik ediyorum. Vokalci Jordan "Jord" Philp, Brutal Death Metal ortamlarının en Gaddar, en Piskopat, en Sick Guttural Vokallerinden birisi diyebilirim. Böyle bir Sick Guttural Vokalci çok zor gelir diyorum. Böyle Sick Guttural Vokalci çok zor bulunur. Böyle Sick Guttural Vokalci dünyada bir daha çok zor yetişir. Sick Guttural Vokallerine, Vokal çeşitliliğine ve Vokal performansına bakarak şunu rahatlıkla diyebiliyorum. Dünyadaki Sick Guttural Vokalciler içinde benim en sevdiğim, en beğendiğim Sick Guttural Vokalcilerden birisi oldu diyebilirim. Tabi herkes böyle düşünmek zorunda değil. Herkesin kendi fikri vardır. Saygı duyarım.

Kayıt kalitesine gelince Brutal Death Metal kayıtlarının ortalamasından biraz daha yukarıda diyebilirim. Grubun Promosunu dinlediğimde özellikle vokal konusunda terettüdlerim vardı. Çünkü vokal mixi çok güzel yapılmamıştı. Fakat bu albümdeki kayıt oldukça süper. Metal arşivdeki bilgilere göre kayıt şu şekilde gerçekleşmiş. Albüm 3 aylık periyodlarla Yarrow stüdyolarında ve istasyon 13 denilen stüdyoda kaydedilmiş. Albümün mix işini Defeated Sanity'den Jacob Schmidt yapmış. Mastering işiniyse Vile grubundan Colin Davis yapmış. Adamların kayıtçılarına baktığımızda, Brutal Death Metal ortamlarının sağlam adamlarından oluşuyor diyebiliriz.

Söz konseptine gelince Din, Apokalips işleri, ölüm vb işlerden oluşuyor. Adamlar dine isyan ve kıyamet işlerine acaib kafayı takmışlar. Şarkı uzunlukları 3-5 dakika arasında değişiyor.

Albüm kapağını Marco Hasmann isimli amca çizmiş. Blasphemer (Ita), Engaged In Mutilating, Heaving Earth, Septycal Gorge vb daha bir sürü grubun kapağını çizmiş. En sevdiğim grafikerlerden biri diyebilirim. Çok sağlam ve detaylı çiziyor. Hasmann'a tıklayarak myspace sayfasından çalışmalarına bakabilirsiniz. Albüm kapağı söz konsepti ile paralel olmuş. Çok sağlam bir çalışma olmuş. O yaratıkların araya aldığı adam İsa'mı değil mi tam anlayamadım ama İsa olması çok muhtemel. Adamın midesini deşiyorlar leş bir ortamda.

Sonuç olarak baktığımızda çok sağlam Sick Guttural Vokalleri, full gaz giden extreme anlayışta Brutal Death Metal müziği, çok sağlam ve detaylı bir albüm kapağı göz önüne alındığında oldukça sağlam bir iş olmuş diyebilirim. Kolombiya Brutal Death Metali sevenler çok sevecektir. Amputated Genitals, Internal Suffering (Özellikle Chaotic Matrix dönemi), Ancient Necropsy, Purulent, Wormeaten, Blaze Inside, Mindly Rotten, Masturbation, Brodequin, Litugy, Cinerary, Guttural Secrete, Enmity, Blasphemer (Ita) vb grupları sevenlerin kaçırmaması gereken bir albüm diyebilirim.

Albümden şarkılar için:









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails