26 Kasım 2010 Cuma

House of Whipcord (1974)



Kadınlar hapishanede(Women in Prison)başlıklı filmler nedense her daim fazla eğlenceli gelmiştir bana.Jesus Franco'nun bu tarzdaki yapımları liste başı olsa da 1974 yılında düşük bütçenin ingiliz lideri Pete Walker kendine has tarzı ile kadınlar hapishanede furyasına muhteşem bir yapıt eklemiş.

Yönetmenliğinde zirve yakalayacağı Frightmare,House of Mortal Sin ve Schizo gibi filmleri çekmesinde basamak görevi gören House of Whipcord,sadizm akımının en güzel vurgulandığı filmlerden biri.Senaryoyu yazan David McGillivray sanırım filmden önce Sade kitaplarını gözden geçirmiş.Filmin yapımcılığı da Walker'ın firması olan Heritage üstlenmiş.

Baş rolde yer alan Ann Michelle seksapelliğiyle seyir zevkini arttırırken,Barbara Markham ve Patrick Barr gibi usta oyunculara da oyunculuğu ile gayet iyi ayak uydurmuş olduğunu görüyoruz.


Oldukça karanlık ve atmosferik olan film pek fazla kanlı sahne yer almasa da güzel işkence sahnelerine sahip.Tam bir ingiliz tarzında işlenen film aynı zaman da hammer yapım dışında ki ingiliz düşük bütçe filmlerinde yol vermiş olduğu kesin.


19 yaşında bir fransız modellin başından geçenleri anlatan hikaye özetle şu şekilde,

Arkadaşlarını ziyaret etmek için ingiltere'ye gelen Julia genç bir foto-modeldir.Bir Fotoğraf sergisinde tanıştığı Mark E. Desade (Ağır Worship isim)ile yakınlaşmaya başladıktan sonra tüm olanlar olur.Bir iki yemekten sonra yanına tanışmasını teklif eden Mark'ın cazibesine kapılan Julia eşyalarını toplayıp Mark'ın peşine takılır.


Evinin Şehir dışında olduğunu Söyleyen Mark'la birlikte bir köyün dışındaki eski bir kaleye giderler.İçeride onu 2 gestapo çavuşu kılıklı kadın karşılar.Sorgusuz sualsiz hükümü kesilen genç kızı başta başına geleceklerin farkına varamazken,hapishanede yaşadıklarının ardından köşeye sıkışır.....

Gerçek manada karanlık çekimlere sahip olan film kanımca yönetmenin ona para vermeyelim şimdi böle çekelim daha klas olur demesi ile zindan karanlık bir hal almış ve böyle bir senaryoya sahip olunca da tam oturmuş.Carpathian Forest'ın da ilham alarak parça yazdığı bu film kesinlikle görülmeye değer.



Lord magius/Haribo extreme culture aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails