16 Aralık 2009 Çarşamba

Masalların Gerçekliği

Hepimiz masallar ile büyüdük.Masalların eşliğinde uyuduk ve masalların eşliğinde uyandık.Hep bir ortak özellikleri oldu.Güzel sonlarla bittiler,kötü ile iyinin savaşını dilendirdiler ve öğütler içerdiler.Halada görevlerini yapmaya devam etmekteler.

Nesillerdir en çok anlatılan,türlü türlü uyarlamaları yapılan dünyanın bütün dillerine çevrilmiş olan masalar kuşkusuz alman Grimm kardeşlerin yazdıklarıdır.Hansel ve Grater,Uyan güzel,Pamuk prenses ve yedi cüceler,Kırmızı başlıklı kız,Rapunzel,Prens ile kurbağa... gibi.

Bu sevgi dolu masallar ne kadar samimiler acaba?

ya da

İçeriklerinin üstü pembe perdelerle örtülmüş olmasın sakın?

Sevgili Extreme haribo okuyucularını bu konuda aydınlatmayı borç bildim ve hiç vakit kaybetmeden perdeyi araladım.Gördüm ki işler fena.Bu bahsedeceklerim sizleri rahatsız edebilir ya da ne sapık adamsın sen be Magius diye bilirsiniz ancak küçük yaşlarımdan beri beynimi kurcalayan bu acayip masallar aslında hiçte gözüktükleri gibi değil.

Olayların ardında şeytanın kahkahaları ve insanı şaşırtacak işler yatıyor.Ben bu konu için mercek altına en çok hastalıklı beynimi kurcalayan dört masalı ele aldım.Kim bilir diğer masallarda da ne işler dönmekte.

PAMUK PRENSES VE YEDİ CÜCELER


Pehhh ne masaldır ama.Yedi madenci birbirinden farklı cüce,güzeller güzeli bir hatun
ve cadı üçgeni.Hepimiz biliriz bu masalı insanın yüzünde bir tebessüm bırakır.Cadıya lanet edilir.Kızlar prenses gibi olmak ister,erkekler prensin yaptığı gibi hazıra konmak.Ne de saftiriktir şu cüceler.Yedi adam kaptırırlar ellerinden güzelim kızı.

Peki olaylar beylemidir?

Hayır.İşin aslı şudur:

Masallın orijinalinde cadı yoktur ve pamuk diye adlandırılan kız öle prenses falan değildir.Sekiz yaşında küçük bir kız çocuğudur.Disney zamanında çizgi film uyarlamasını yapacağı zaman olayları ahlak çerçevesine çekmiştir.Şöyle oluyor ki Orta çağ avrupasında değişik bir moda vardır.Yetişkin erkekler küçük kız çocukları ile evlenirler.Yaşları sekiz ile on arası olan kız çocukları ile dünya evine giren dayılar;bu yavrucaklar ile her türlü yetişkin işlerine bakarlar.

Durum böle olunca muamelesi güzel olan dul anneler bunalıma girer.Bu masalda ki olayın budur.Anne,çocuğunu şehvete kapılıp zehirlemeye çalışır.Bu,nasıl bir delilik ve sapkınlıktır?Şizofren belirtiler açıkça görülür.

Gel gelelim cüce efendilere.Çalışırken utanmadan Biz tam yedi cüceyiz On dört kollu bir deviz..diye şarkı söyler utanmadan.Bütün gün çalışırlar maddende pamuk için sonra prens denecek göt oğlanı gelince ne devlik kalır ne bir şey.Bir de o kızın yaptığı iş değil.Cüceler der:

-Yavrum kapıyı bizden başka kimseye açma,bak sakın.

Bu fingirdek karıda hepsini öper teker teker işe yollar bin türlü söz verir kapıyı açmayacağı adına ama ne olur cadı karı gelir azgın karı verir elmayı artık o elmada ne kafalar varsa.Bu dangoz kız da sorgusuz sualsiz yer elmayı.Cüceler bir gelir kız mort.Küt hemen cam tabut,hıyar cüceler hüzne boğulmuş yas tutarken bir anda çıksın prens bey alsın götürsün kızı.Ya bırak arkadaş bu ne?


Bu nasıl muhabbet?

Çocuklara sulanmaca var,şizofreni var,geri zekalılık hat safa da,adamın yanındaki hatuna iş atmaca var.

Bizde bunların çocuklarımıza dinletiyoruz,izletiyoruz okutuyoruz.

Tebrik ediyorum.Daha güzel anlatacak bir şey yoktu dimi veletlere hadi geçtim tamam katolik kilise baskısı şudur budur da yüzyıllardır nesilden nesile bilinç altına hep bir sapkınlık olarak yerleşti bu pembe maskeli korkunç olaylar.

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ



Aman ne eğlence ne eğlence.Hep bir şeytan üçgeni var dikkatinizi çekerim bu hikayeler de tabi bir de kurtarıcı.Burda ise karşımıza Kırmızı başlıklı kız,kurt ve nine çıkıyor.

Bu masalların her türlü versiyonu biliyoruz.Ama bu hali çok acayip.Bu başlığın neden kırmızı olduğu ve o kurt olacak hıyarın neden kızı yemek için o kadar zahmete girdiği çok takılmıştı zamanında aklıma.Yıllar geçti o lanetli ampul yandı ve kapı aralandıktan sonra gördüklerime bende inanamadım.

Bu masalda her şey birbirine bağlı.Bu sözde iyi niyetli pembiş yamaklı nine MA'MA lık yapıyor.Kurtun karnı değil başka bir yeri aç,e bu bizim kırmızı başlıklı kızda belirli bir ücret karşılığı o işlere bakıyor.

Yok artık dimi?

Ama öyle gene geçmişe ışık tutuğumuzda karşımıza hemen çıkıyor.Kırmızı hep yetişkine özel bir renktir.Erotik ve porno filmler kırmızı noktalıdır,kırmızı ruj ve oje süren kadınlar hafif meşrep ilan edilir,kırmızı iç çamaşırları hep bir şehvet azdırır v.b.


Bunlar yüz yıllardır süre gelir.Sanmayın bu kırmızı ve cinsel tutku olayları yakın dönem işleridir.Orta çağ ve öncesi Roma imparatorluğuna kadar dayanır bu iş.O dönemler de Avrupa kıtasında fahişeler kırmızı başlıklı pelerin giyerlermiş.Bu masallı hala küçük kızınıza okumakta kararlımızınız?

RAPUNZEL



Ne acayip hatudur bu Rapunzel.Aşkıiçin herşeyi yapar halat gibi saç bilem uzatır.Ne romantik bir masal ve de ne büyük bir yalan.

Hiç bir kadın sevdiği erkek için bu tarz fedakarlıklara girişmez.Yapıyorsa vardır altında başka bir iş.

Ki kral efendi senin olayın ne ?

Başka hatun mu yok memlekete?
Ne yani Rapunzel olacak sürtük bulunmaz Hint kumaşımı?
Ver kızı çocuğa.
Hem torun tombalağa karışırsın.
Adama demezler mi Al götüne sok ozaman kızını diye.

Peki bu dayı neden kızı kapısız kuleye kapattırdı.Aşk olayından mı?

HAYIR.


Rapunzel olacak karının azgınlığından dolayı.Yok artık dimi?

Şöyleki orta çağda prenseslerin nişanlıları savaşa gitmeden önce prensesleri kiliselere gönderirlermiş.Orda savaş sonlana kadar rahibe hayatı süre gelirmiş.

Nedeni çok basit.Çünkü bu kraliyet tayfasının çok acayip zevk alemleri var.Bu prenses takımı analarından dolayı sanırsam hertürlü sikişli sokuşlu ortamlarda en ön sıraları kat eder hatta kimi zaman kılık değiştirip genel evlerde bile yer aldıkları olurmuş.
Hadi canım yok artık dimi?


Ben demiyorum bunları insanlık tarihinin tozlu sayfalarında var bunlar ve niceleri.

Bu Rapunzelinde olayı böyledir.Kraliyet sarayında fingirdeşmediği varlık kalmayınca.Babası tarafından kapısız kuleye kapatılır.Karı bir yolunu bulur genede içeri adam alır ve o işlere bakar.

Hala küçük kızınıza bu hikayeyi okumakta eminmisiniz?
Sonra kız belirli bir yaşa gelince erkek arkadaşında kalmaya başladığında geceleri hiç ama hiç kalay kaymayın kıza bayım.Çünkü o işlerin tohumlarını sen bir ebebeyin olarak attın kızın bilinç altına.

Gelelim son ve en acayip masalımıza;

ALİCE HARİKALAR DİYARI


Bu alemde en pis iki çocuk masalından biridir.

1.Alice harikalar diyarı
2.Peter pan

Peter dayıya diyecek bir lafım yok.Çok tutuldum küçüken kendisine ancak alice nedir yavrum bu kafalar? Ne kullanıyorsun? Neyin kafasına tutuldun? Şu yaşadığımız yüz yılda Lcd,acid ve sihirli mantar ile bu tarz kafalar yaşayabiliriz.O dönemlerde ise sadece ve sadece şeytanın bizlere en güzel likit armağanlarından biri olan ABSENT insanoğluna bunu salayabilir.

5 çayına yetişen tavşan,o kart askerler,yumurta adamlar....Nedir bu tripler böyle.
Acayip bir renk oyunları ve karmaşa.


Sen oku bunları çoluğuna çocuğuna sonra o belirli bir yaşta madde bağımlısı olsun.Toplum suçlu duruma düşsün yok öle yağma.Tohum belli.Bilinç altında yerleşmiş,tetikleğen başka bir olaydır ancak öz kaynak budur.


Olayların gerçekleri bunlar işte çok sevgili Extreme Haribo okuyucuları.Burdan siz tavsiyem lütfen bu saçma sapan ve altında çok farklı oyunlar dönen hikayelerden çocuklarınızı uzat tutunuz.Kendi masal ve hikayelerinizi yaratınız.Gerçeğe ne kadar yakın olursa o kadar faydalı olacağı kesindir.
Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails