30 Aralık 2009 Çarşamba

The Gore Gore Girls (1972)



İlk kanlı film yönetmeni olarak gore bir şekilde korku sinemasına ismini kazımış olan H.Gordon Lewis,1972 sonbaharında üç film bir arada sahnesine öyle bir film sokmuştur ki hala üzerinden 30-35 sene geçmesine rağmen bugün normal sinemalarda vizyona girse gene insanlar kaldıramaz gene kaldıramaz.

Muhteşem bir dehadır kendisi kanımca.O kadar alaycı bir şekilde ele alır ki bu durumları sıfır trajedi görürüz onun filmlerinde.En büyük özelliğidir belki de.Öyle güzel hatunları kesip biçer ki filmlerinde o zamanın feminist örgütleri tarafından büyük tepki almıştır.Tabi filmlerinde yer alan açık sahnelerde onların öfkelerine öfke kattığı kesin.

81 kesilmiş versiyonu,kesilmemiş olarak 95 dakikalık filmin konusu Alan J.Dachman tarafından yazılmış.En güzel sürpriz ise striptiz kulübünde çalışan barmen (Ray Sager) aynı zamanda asla unutamayacağımız filmler arasında yer alan The Wizard of Gore da ki Montage.


Filmin konusu diğer Lewis paşanın filmelerin de olduğu gibi ilkel bir yapıya sahip.Buram buram güdüsel bir iş olduğu belli.Bu konuda çok dikkat ettiğim sokakta gördüğü şekilde ele alıyor.Mesela The wizard of gore da sihirbaz,Grusome Twosome da perukçu,Blood Feast te şarküteri gibi.Bu filmde ise striptiz kulübünde çalışan dansçı kızlar boy gösteriyor.


Konusuna gelince:

Garip bir katil ünlü bir striptiz kulübünde çıkan hatunları gerçek manada hunharca katletmektedir.Gene şehrin ünlü gazetecilerinden Nancy,ortamların en hızlı dedektifi olan Abraham Gentry yüksek bir ücret karşılığı kiralar böylece hem olay aydınlanmış olacak hem de gazete satış rekorları kırmış olacaktır.


Titiz dedektifimiz tüm rahatlığı ile her gece Nancy ile kulüpte boy gösterir ve mekanda çalışan 2 kız kalana kadar katilin gösterisini büyük bir hayranlıkla izler.Katilin özelliği ise bu dansçı kızları karpuz misalı kafalılarını gözlerini patlatmasıdır.

Gordon Lewis bir de filmin sonunda bizlere bir sürpriz hazırlamış.Amazon kadınlarına kendini katlettiriyor.2-3 dakika bile sürmeyen kısa bir kesit.Aldığı tepkilere çok güzel karşılık vermiş.



Death metal ve gorecuların kesinlikle izlemesi gereken bir film.Gore sahnelerini pek anlatmaya gerek yok öyle sahneler ki çünkü kelimeler hava da kalır.Ancak öyle bir sahnesi var ki sinema ortamlarını yerinden oynatmıştır.Katil kadının meme ucunu kesiyor ve kadının memesinden çikolata süt akıyor.


Yılbaşına güzel girmek istiyorsanız mutlaka edinip izlemenizi tavsiye ederim.Ayrıca Lewis paşa ile tanışmak adına muhteşem bir seçim olacağı kesin.




Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails