12 Ekim 2009 Pazartesi

Predator (1987)

Arnold Schwarzenegger adlı insan irisinin en iyi en fantastik / kuntastik ve de kuşkusuz 1987 gibi bir tarihe göre en iyi görsel efektlere sahip bilim kurguya örnek sinema filmidir PREDATOR.
Hem ortamları hem düşmeyen temposu hem de o cok pompalanan amerikan bilmemne bereli özel eğitilmiş komando tiplerin atraksiyonları filmi cok cazip ve adrenalini yüksek kılıyor.

John McTiernan adlı şahıs tarafından cekilen filmin asıl kadrosu:

Arnold Schwarzenegger ...Dutch
Carl Weathers...Dillon
Elpidia Carrillo...Anna
Bill Duke...Mac
Jesse Ventura...Blain
Sonny Landham...Billy
Richard Chaves...Poncho
R.G. Armstrong...General Phillips
Shane Black ..Hawkins


Filmin kısaca konusuna gelince,
Arnold ekibi ile beraber eski ortağı ve ordudan kankası Dillon tarafından cok gizli ve de tehlikeli bir görev icin komuta merkezine cağrılır.
Ekipten bazı görevli diplomat ve askerler Kolombiya da ormana düşmüş, oradaki ayrılıkcı teröristlerin eline düşmeden kurtarılması lazım vs vs.
Arnold ve kankileri kabul eder ve mekana giderler.
Ancak bu sık ve tehlikeli ormanda işler umdukları gibi gitmez ..

Uzaydaki bir gezegenden gelmiş ve resmen insan safarisine cıkmış, cok tehlikeli ve güdüsel bir savaşcı ile karşı karşıya kalırlar.
İnsanların sahip olamadığı " görünmezlik " yanında lazer silahları, keskin ve yüksek tahrip güclü bombalar,tuhaf rasta saclar ve kösegen parcalardan olusan kaskı, kaskın icindeki cirkin leşş surat, ayrıca kıvrak bir zeka ekibin tek Arnold un sağ kalmasına kadar ki kıyıma neden olur.
Karşılarındaki yaratık cok extra taktikler ile mücadele etmektedir, üzeri ise kısmen cephanelik kısmen de ilk yardım seti ihtiva eder.

Darbelendiği zaman bir karısım ile yarasını tedavi edebilmekte hatta üstüne üstlük doping bile basabilmektedir. Kan rengi ise yeşildir ..
Kurbanlarını acımasızca öldürtükten sonra arka kısımdaki kaburga ve ortasındaki omuriliği sökmekte bazen de kafatasını gövdeden ayırarak üzerindeki fazlalıkları temizleyerek kolleksiyonuna katmaktadır böyle de gaddar ve gözüpek bir yaratıktır.

Komuta merkezi ile teması kesilmiş ve yağmur ormanında az bir alet edevatla bu yaratıkla başbaşa kalan Dutch bazı kurnazlıklarla hayatta kalma konusundaki istek ve becerisini sergiler ve olaylar gelişir.

Kah tuzaklar kurarak kah vücut ısısını düşmana belli etmemek icin camurlara bulanarak dişe diş bir mücade sergiler.
En sonda ise tahmin edildiği gibi esasen pek de adil gözükmeyen bir düello sahnesi var. Arnold burada bikac kere yeri öper hatırı sayılır miktarda sopalanır ama gene de kaybeden yokedici uzaylı olur, şiddetli bir patlama ile ölmeye yakın kendini ve etrafını havaya uçurur ..













Related Posts with Thumbnails